Nihalyardim_09 Raziye_33 inşallah canım tabi anneler panik yapıyor bende emeklemediği için yapıyorum ama eminim en kısa sürede o da olacak
Kalbenbagli Raziye_33 Raziye_33 benim kızım 13-14 aylıkken baba demeye başladı şimdi mama anne(çok sık değil) dede annanne diyor ama genede bunları sürekli söylemiyor 9-10 aylık bebekler konuşmaz zaten babıldar sadece anlamsız şekilde 1 yaşından sonra baba gibi kelimeler anlam kazanır ben çok endişelendim ama önemli olan bebeğinizin alıcı dilinin gelişmesi yani söylediklerinizi anlayıp yapabiliyo olması sonrasında akıcı dil zaten geliyor endişelenmeyin. Evet kitap okumak gerçekten faydalı çünkü gün içinde bizler sınırlı kelimeler kullanıyoruz ama kitaplarda çok fazla farklı kelimeler geçiyor her ne kadar konuşamasalarda beyine kaydediyolar bebeğinize zaman tanıyın vazgeçmeyin mutlaka karşılığını alırsınız.
Raziye_33 Kalbenbagli çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Anlama olarak iyi hiç bir sıkıntı yok herşeyi anlıyor istediğini bi şekilde ifade ediyor çok da hareketli bi çocuk ama kelime söylemeyince tedirgin oldum
Deletedmom_114 Raziye_33 Merhaba benim 11 yaşında kızım ve 8 yaşında oğlum 1.5 yaşındayken ikisinde net konuşuyorlardı ama 2.5 yaşındaki oğlum 1.5 yaşındayken hiç konuşmuyordu sonra sadece baba demeye başladı biz doktora götürdük 5 ay geri gecikmiş konuşma çıktı rapor felan çıkardım eğitim alıyor gecikmiş konuşması için
Deletedmom_114 Raziye_33 İsterseniz ınstgramdan Dr.şadiyebaciktirank ile online görüşme yapabilirsiniz hem bilgi alırsınız ona göre hareket edersiniz dil konuşma terapisti
Mercosey Raziye_33 3 aylıktan beri babıldar anlamsız şekilde anne baba meme der ama bunların anlamını bilerek konuşmaya yaşından sonra başladı. Şu an babasına baba dedesine dede diyor. Su istediğinde bu diyor köpek görünce hav hav kuş görünce cik diyor 14 aylık
Seydameva okuyananne222 ayyy ne kadar da güzel bir yorum anlamayı bilmeden yorum yapmakta sizin gibilere yakışır zaten evet ayrıca benim maharetim konuşması için elimden geleni yaptım ha siz yapmayıp başkalarının yaptıklarını eleştirip sonrada nispet yaptığını düşünüyorsanız oda sizin maharetsizliğiniz hanımefendi ne zaman konuştuğunu sormuş bende ne zaman konuştuğunu söyledim nerde nispet ? Okuduğunuzu kendi kalbinize göre yorumlamayı bırakmak yerine kendi işinizle uğraşın.
Poyrazin_annesii 19 aylık sadece baba ve mama dıyor . Doktora goturdum ama bısey yok normal dedı erkek cocukları genelde gec konusr ddı
Raziye_33 Poyrazin_annesii ben de en kısa zaman da götürmeyi düşünüyorum ne diyecek inşallah kötü bişey demez oğlum erken konuşmuştu ama işte kızım da daha bişey yok
Poyrazin_annesii Blairss alkış bay bay yapıyomu dedı ewet ddm taklıt yapıyr ddm. Baba mama bazende gelgel dıyo ddm. Tmm bı sorun yok zamanla gerısı gelır dedı coğu erkk cocugu geç konuşabılıyor ddı
tekbasimabakiyorum Buradaki anneler babıldama evresi ile anlamlı ilk kelimeyi karıştırıyor sanırım. Anlamlı ve bilerek söylenen kelimeler dünyada, başka bir evrende yaşamıyorsak minimum 8. Ayda duyulabilir 😁 genellikle ve çoğunlukla da 12. Aylıkken duyulur
Sumeyye_topal tekbasimabakiyorum her bebek farklı hepsini eşit tutamazsınız melegimin onu söylemesi neden bu kadar zorunuza gitti içiniz kalbiniz pis bir masallah diyemediniz bu şekildede hak almış oldunuz hakkımı da helal etmiyorum igrencsiniz ya