Sumeyye_topal HamzaTugra evet çocuguma dokunan her hadsıze had bildircek ahlak da var bende merak etme
Sumeyye_topal Pinpony evet söylüyor niye onu söylemesi hepinize tuhaf geldi ya anlamıyorum yapamaz mı olamaz mı
Sumeyye_topal Minik_annecik bebeğimle dalga gecikiyor benden medeniyet mi bekliyorsunuz yeterince alttan almadım mı sizcede ya gerçekden söyleyebiliyor mu demek var bide yok incelenmeli yok başvuru yok bilmem ne siteme ya tesekkürler mi demeyeliyim sizin canınıza dokunuldugunda sakin bir melek olarak mı kalıyorsunuz kusura bakmayın ben canıma dokunuldugunda sakın kalamıyorum edebım burdan yola çıkarak yargılanıyorsa yargılansın Allah biliyor beni yeter
Minik_annecik Sumeyye_topal ben karşı tarafı haklı bulmadım ama bu söylediklerinle haklıyken haksız konuma geldiğini söylüyorum ve inanç birisin anladığım kadarıyla ve öyle birine yakışmadı nasıl birinin senin bebeğine bunları söylemen rahatsız ediyorsa aynısı sen yapıyorsun he başkası söylemiş he sen eğer konuşma üslubunuz hep böyleyse bebeğimize öğretmeye çalıştığımız şeyleri lütfen kendiniz içinde bakın derim kul yakından söz etmişsiniz sizin yaptığınız da iftiradır ve o da haktır kızabilirsiniz sinirlenmiş olabilirsiniz ama edepsizlik bambaşka terbiyesizlik bambaşka size biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum biraz nefes alın ve olaylara öyle yaklaşın sizin ve bebeğiniz için daha iyi olur başta da dediğim gibi inmadığımdan değil diyor olabilir ki benide ilgilendirmez söyleyip söylememesi yada sizin yalan söyleyip söylememeniz ben sadece bu kadar inançlı birinin biraz daha özenli olmasını beklerdim bizler örnek olmalıyız başkalarına diye düşünüyorum haksız olsalar bile asaletimiz ve terbiyemizle utandırmalıyız
elfkrtp Sumeyye_topal bebeginizle dalga gecilmiyor lutfen bu kadar negatif dusunmeyin herkes ister ayni gelisimi kendi bebeklerinin de gostermesini. Biraz ilimli olun ihtimal vermedikleri icin komiklerine gitmis espri yapmis insanlar. Ben de yazilan yorumlari okudum istemsizce guluyorum hala. Siz de bence bundan haz alın ne guzel bebeginiz diger annelerin ihtimal veremeyecegi kadar gelismis. Masallah Subhanallah.
Sumeyye_topal Yaseminyunus yanı hepiniz toplandınız çocuğumla dalga geçeni deil dalga gectı diye saydıgım kişi için bana mı konusuyorsunuz kimse dört dörtlük deil ben kuzumla dalga gecildiginde bambaşka insan olabilirim kusura bakmayın siz size yapılanı yiyip yutun
Sumeyye_topal Emuleys vallahi yıldırdınız insanı ya güzel kardeşim hiç erken ayda konuşan bebek görmedin mi tamam görmemiş olabilirsin okey ama hayatta böyle şeyler de var yani dediğime pişman ettirdiniz ya çok görmek istiyorsan yaz özelden ben sana videosunu atıyım mesela izle gör sonra gelip yoruma bidaha açıklama yaparsın tamam mı bebeğim la ilahe illallah diyor derken büyük insan gibi diyor olarak algılanmaz bebek ya hani kızım la ila ilalah diyor mesela bunun neyı tuhaf Allah demesındeki neyı tuhaf neyı susun artık ya herkez dönüp kendine baksın tutturdunuz terbiyem ne demişim ya bir köpek lafıyla edepsiz terbiyesiz mi oldum zaten hepiniz sütten çıkmış ak kaşık hayatında hiç azına küfür almamış tertemiz insanlarsınız dimi helal olsun ya
Emuleys Sumeyye_topal Ne alaka canım küfür vs ben bahsetmedim bundan garipsedim Sümeyye hanım bebeğinizin ne yaptığı kimi ilgilendirir de siz burda böyle yazınca bilmem kaç yaşına gelmiş çocuğu konuşmayan üzülüyor yalan olsun gerçek olsun okuyan herkes etkilenir
Atlasmother Raziye_33 7 aylıkken baba diyordu sonra sırayla dede, meme, mama, bu (su), del (gel), arada öyle bişiler de diyo anlaşılmayan 😂
Sumeyye_topal Emuleys benim çocugum da zayıf mesela bana demedikleri kalmıyor bakmıyormusun doyurmuyormusun gelişmiyor bu cocuk buraya giriyorum masallah kilolu bebekler ama ben üzülmüyorum burası herşeyı paylaştığımız yer benim için sağlıklı olması önemli olan benim bebeğim zayıf diye neden üzüleyim konusmuyor diyede üzülmem her cocuk bir deil ki yanı sadece benim bu şekilde yazmam mı herkeze dokundu gelen gecen bana burda cevap veriyor haksızmıyım?
dygefe Maşallah ne guzel 6-7-8 aylık bebekleriniz konuşuyormuş benim 8 aylık bebeğim sadece ya ağlar ya kahkaha atar konuşmasını beklemiyorum zaten oğlum da geç konuştu 😂 çevremde de hiç olmadı bu kadar erken konuşan bebek biraz şaşırarak okudum yorumları 🙈
63_hulya_63 Raziye_33 8 aylıkken baba dedi şuan 13 aylık ,baba,anne ,dede,gel ,ver,mama ,kedi,havhav,gitti ( mama ver,baba gel gel anne gel şeklinde cümle kuruyo sadece şuan için
S_ozlem Raziye_33 7 ci ayda ilk kelimesini soyledi, 1 buçuk yasinda 7-10kelimesi vardi.Tam 2 yasinda konuşmaya başladı akici bir sekilde 😊
Masalkizinannesi Sumeyye_topal diğer hepsi zaten olağan seylerde la ilahe illallah demesi imkansız. Babildamasini benzetmiş olabilirsiniz. 7 aylık bir bebeğin 2 heceli şeyleri bile söylemesi zorken siz cümleye yakın birseyi söylediğini iddia ediyorsunuz valla çok tuhafsiniz gerçekten. Sonra ki tavrınızı hiç söylemiyorum bile.
Sumeyye_topal Minik_annecik hepiniz 4 dortluksunuz bi ben böyleyim heralde kendinize at gozluklerınızlemı bakıyorsunuz ben anlamadım bu kacıncı kısısınız nasıl yaklasmamı beklersin
elfkrtp Sumeyye_topal kusura bakmayin ben de guldum 😂😂 once esprisine yaziyorsunuz sandim sonra yorumlara karsilik yazdiklarinizi gorunce soyle dusundum. 5.ayinda bazi kelimeler mirildanmis olabilir babaya benzer ama tam olarak baba dedigini sanmiyorum. Yani oyle ise benim bebegim de dedi ama ben benzetmek istedigim icin anne baba olarak algilamisimdir diye dusundum hep. Allahin hikmeti tabiki belli olmaz.
bunemeselaa Raziye_33 7-8 aylıkken babıldamaya başladı ilk kelimesi 9 aylıkken baba oldu şuan 13 aylık baba mama anne geh dede aba bunları söylüyor babıldamaya devam ediyor
Sumeyye_topal elfkrtp gercekden yazılanı görmüyormusunuz ben burda cıldırıcam ya sadece benim yazdıklarım mı gözüküyor isterseniz yukarı çıkıp bayanım cocugum o kelimeyi söyleyebildi diye sodokudo oynuyor mu yok başvuru vs dedigi anları gözünüz mü görmüyor cıldırtıyorsunuz insanı ya