AselBebekveAnnesi Hanımlar salatalık turşusu yapacam ama soguk suyla mi sıcak suyla mi yapsam karar veremedim birde böyle kıtır kıtır bir salatalık olsun istiyorum tarif verebilir misiniz ilk defa turşu basacam da internetten baktım çok kafam karıştı 😄
Bananeeeee @AselBebekveAnnesi tabi ki sıcak su ile yap ben öyle yapıyorum her sene kıtır kırtır oluyor☺️
BaharPiraye8124 1 lt kavanoza 1 cay bardağı sirke,1 yemek kaşığı kalın tuz,1 tatlı kaşığı şeker koy üzerine kaynamış su sıcakken dök kapağını güzelce kapat ters çevir. Bu tarif hiç şaşmaz kıtır kıtır salatalık turşusu oluyor.
AselBebekveAnnesi BaharPiraye8124 2 kg için ölçüleri 2 katı yapacam o zaman çok teşekkür ederim ya limon tuzu koymayacak miyim peki
1oznur AselBebekveAnnesi bir cay bardagı sirke bir yemek kaşıgı kaya tuzu bir cay kasıgı seker bir cay kasıgı limon tuzu afiyet olsun 😂😂
Mucizelerherzaman Harrye23 1 litre için : 1 çay bardağı sirke 1 yk iri tuz 1 çay kaşığı limon tuzu 1 yk şeker İçine sarımsak 4 5 adet 1 kilo için. Üstüne kaynatılmış sıcak su al. Ben böyle yaptım annemin yaptığı gibi
_Lavinya Harrye23 İçine istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz. Ben aralara sarımsak ve cin biberi ilave ettim.
BaharPiraye8124 Harrye23 Harrye23 şimdi gördüm sorunuzu asagida bayanın cevaplarını gibi yapıyorum ben de ,sadece limon tozu koymuyorum.Sarimsak ,havuç istediğiniz şeyleri ekleyebilirsiniz