moonlight__ Eşimde 3-4 aydır vücudunda aşırı kaşıntı ve döküntü çıkıyor genital bölgesinde de çıkıyor. Dirsek el ayak her yerde. Gece uykusundan uyandırıyor bu kaşıntı. Hep doktolar egzama akerji diyip o tarz krem ve hap vermişler. Stresten olduğunu söylemişler. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda tüm vücutta kaşıntı ve döküntü olur mu? Gece uykudan uyandıracak şekilde ve her dakika olur mu? Uyuz değilmiş bu arada. Döküntü genital bölgedeki siğil gibi değil vücudunun her yerinde var
SevimliHayaletCasper moonlight__ eşinin başkalarıyla birlikte olduğunu mu düşünüyorsun tam anlamadım da
Lunaluu moonlight__ cinsel yolla bulaşan hastalıkların tüm vücuda dağıldığını hiç duymadım. Egzamaya daha çok benziyor, bir tanıdığımdada aynı anlattığınız gibi.
Ipekaslankus34 moonlight__ merhaba bu şikayet bizde de var tam anlattığınız gibi hemde aynısı . Eşimde var sadece sonuç ne oldu ne çıktı eşinizde
Fatmauslu moonlight__ cnm benim eşimde bu ara iş dolayısıyla stesli genital bölgede bir sürü iltihaplı yarası çıktı ama yarım saatte bir gör nasıl büyüyor..başta anlamadik snra yürütmez oldu snra Dr gitti krem.verdi patladı kendi kendine geçti ama iltihap bir koku yaptı anlatamam. Demem o ki stres maalesef yapıyor . Ne yaparsan yap benim babam stresten beyin travması geçirdi mesela
moonlight__ SevimliHayaletCasper biz bi ara ayrıldık çocuk için tekrar deneyelim dedik. O ayrıldığımız süreç içersinde. Öyle biri değil ama annem içime şüphe düşürdü. Sizin bi bilgini var mı bu konuda
moonlight__ Lunaluu dirsek, el, sırt, yüz, kalça, tüm vücut yani aklına gelebilecek her yerde var. Ve uyuz gibi kaşınıyor. Ama uyuz değil. Hep verilen kremler ilaçlar egzama ve alerji ilacı. Teyzemle annem aklıma şüphe düşürdü
moonlight__ Ipekaslankus34 merhaba. Onun ciğerleri su toplamış. Biz ayrıldık eşimle de. Çocuğu görmek için aradığında öyle söyledi. Uyuz olabilir misiniz acaba ? Bende uyuz çıktı da
Ipekaslankus34 moonlight__ uyuz teşhisi konuldu ama test falan yapılması sadece eşimin kasıklarında olan şişlikten dolayı ve cinsel organında bir kaç bezeler halinde şişlik olduğunu görüp öyle teşhis konuldu . Uyuz teşhisi için size test vs yapıldımı belirtiniz neydi ?
moonlight__ Ipekaslankus34 tek cinsel organında mı var yoksa vücudunun her yerinde mi ? Yoğun kaşıntı döküntü ve geceleri artan kaşıntı. Duştan sonra daha çok kaşınıyodum. Uyuz olunca sıcak su vücuda değince daha çok kaşınırmiş insan. Uyuz olduğunuzu anlamanız için kolay bi yöntem. Nereniz kaşınıyor mesela kolunuz mu kaşınan yere dayanabileceginiz sıcaklıkta sıcak su dökün biraz bekleyin kaşıntı daha çok artıyorsa uyuzsunuz. Ama kasıkta şişlik derken ? Onu anlamadım. Uyuzda kasıkta şişlik olmaz ki. Sadece kaşıntı ve döküntü olur sivilce gibi küçük küçük
Ipekaslankus34 moonlight__ eşimin sadece kaşık bölgesi kaşıntı başladı kasıklarında ucu olmayan mor renkte yuvarlak deri altında şişlikler vardı aka bu kasığının her yerinde bacak arasına kadar inmişti .biz aslında eşim temizlenirken jiletin cildine yaramadığını bu yüzden alerji olduğunu düşündük . Sonra eşim jilet kullanmayı bıraktı . Tüy dökücü kullandı . Kullandıktan sonra da cinsel organında bezeler halinde şişlikler çıkmaya başladı 5 tane falan şişlik var bizde bunun üzerine cildiye doktoruna gittik ve eşimin cinsel organına bakıp eşimde şikayetini söyledi uyuz olmuşsunuz dedi . Bacaklarında varmı diye baktı ama oralarda döküntü vardı , bileklerine baktı orda yoktu . Gece başlayan kaşıntısı vardı. Şöyle de bişey var ki biz doktora gitmeden önce ve bu şişlikler varken ilişkiye de girdik ama bende hiç bir kaşıntı döküntü vs yok eczanede ki bi tanıdığımız gözle görüp şişliklere karşı uyuz teşhisi koyması saçma dedi bi doktorla kalmayın başka doktora gidin dedi sonuçta bu bulaşıcı bişey sizede şimdiye kadar geçmesi lazımdı dedi ilaçları aldık eşim kullanmaya başladı . Ben şahsen uyuz olduğunu düşünmüyorum başka rahatsızlık olduğunu düşünüyorum midesinden rahatsız eşim doktor pazartesi akçiğerlerine bakıcak daha sonra da üroloji muayenesi var üroloji cinsel organ hastalıklarına bakıyomuş . Sivilce gibi döküntüler değil . Deri altında ucu olmayan morarık şişlikler
izd moonlight__ erkeklerde uyuz özellikle kasık bölgesinde döküntü ve kaşıntı ile de olabilir. Ben doğumdan hemen sonra uyuz oldum, önce hani hanilelik kaşıntısı gibi düşündüm ama el zamanlı eşim de kaşındığını söyledi ki onda özellikle kasıkta iken bende özellikle bacak iç kısımlarda idi. İkimiz birden alerji olamayız düşüncesi ile dermatoloğa gittik. Biz çok hızlı kurtulduk ama tedavisi zor olabiliyor. Uyuzn tam olarak bir testi olmasa da deriden döküntü örneği alınıp mikroskopta bakılabilir ama o alınan döküntüde parazit olmayabilir mesela böyle riskler varmış. Doktorumuz iyi idi, iyi takip etti, kısa sürede atlattık ama bazen bir yıl iki yıl tedavi olmayan hikayeler olabiliyormuş parazit kaynaklı olmasından kelli.
moonlight__ Ipekaslankus34 cinsel organda döküntü farklı bi şekilde olabilir. Uyuz olabilir yani. Bende uyuz oldum ama tek bende vardı başka hickimseye bulaşmadi. O kadar insanla temas ettim annemgille yaşıyorum hiçkimseye bulaşmadi. Ama ben bı boşanma süreci yaşadım. Strestende olabilir benim ki. Uyuz dedi doktor ama. Çok geçmiş olsun size de . Sonuç çıkınca yazar mısınız bnde merak ettm
moonlight__ Ipekaslankus34 merhabalar doktora gitti mi eşiniz gittiyse ne dedi doktor neden oluyormuş
moonlight__ izd kasıkta şişlik yani ben beze şeklinde sandim. Evet çok uzun süren varmış tekrarlayan da varmış. Bu yıl uyuz salgını o kadar artmış ki herkes uyuz olmus
izd moonlight__ maalesef biz de o kervana katıldık hem de doğumdan hemen sorna, evde minicik bebek, annem ve kvalidem. Doktor önlem olarak evdeki bebek dabil herkes için krem yazdı. Bizim kremin bebeğe kullanılması sakıncalı diye ona ayrı bir losyon verdi (metrin) eşim tablet aldı (Ziver) bu tableti ben emzirdiğim için kullanmadım ben de losyon kullandım. Annem ve kvalidem ve bebek de önlem olarak kullandılar. Biz otırduğumuz koltuğa eşimle büyük bir çarşaf serdik. Ayaklarımıza illa çorap giydik ve eşogmanları da bu çorabın içine soktuk ki parazit dökülmesi riskini minimize edelim diye. Bebek dahil kimseye bulaşmadı biz de hızla iyileştik ama ben biraz paranoyak davrandım, kükürtlü sabun da aldım mesela ilaçla beraber ağır geldi. U defa kükürt alerjisi başladı bende bu da kaşıntılı devam eden vir şey. Velakin sılıntılı bir şey
izd Deletedmom_110 İstanbul küçükyalı delta hospital, dermatolog Vildan hanım. Onun hazırlattığı ilaç ile çok kısa sürede atlattık.
moonlight__ izd çok geçmiş olsun. Bebeğe bulaşmaması çok iyi olmuş. Bebeklerin ağzı var dili yok bir yeri kaşınsa bizim gibi kaşıyamaz. Metrin bizde kullandık hiçbir etkisi yok . İyi ki bebiste olmamis O yüzden çok sevindim. Geçtiyse keşke irdelemeseydiniz. Cildiniz mahvolur. Alerjide çok kötü bir şey. Bol bol cildinizi nemlendirin. Kükürt yakar çünkü cildi. Çok geçmiş olsun
izd moonlight__ benimkisi panikle karışık paranoya idi, bir süre her kaşıntıyı uyuz sandığım için abarttım ve kendi başıma bela açtım maalesef..