bebedoormom4 inşallah çok güzel sonuçlar elde edersiniz rabbim kolaylıkla geçmesini nasip etsin bu dönemin🙏🏻❤️ size birşey sormak istiyorum benimde bebeğimin heyecanlandıgında devamlı ellerini ve ayaklarını kıvırıp döndürmesi üzerine 9. Ayında doktora gittik hem nöroloji hem gelişim uzmanına 18. Aya kadar normal olabileceğini söylediler vs. Gelişim uzmanı normal gelişimi dedi nöroloji uzmanı eeg istedi temiz 18. Ayında tekrar görüşelim korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum ama beklerim dedi Otizm den şüphelendim açıkçası ben şüphelenmedim de birkaç kişi öyle söyleyince aklımda hep kaldı tekrarlayan hareket olduğu için. Oğlum şuan 13 aylık göz teması güzel göz takibi güzel evin içinde beni arar gözleriyle saklambaç oynarız beni arar oturduğumuz yerden oynuyoruz buarada saklambaçı 🙈vs ismine bazen bakar bazen bakmaz ama sevdiği şarkıyı söylersem anında bakar ,bazen gülüşümü taklit eder,oyuncakları ile uzun süre oynamayı sevmiyor, tek başına çok uzun kalmaz, onu en çok oyalan şey peçete yırtmak ,işaret eder ama bilinçli mi bilinçsiz mi şuan anlayamaıyorum 6 kelimesi var şuan, babıldamaya devam ediyor , alkış 1-2 kez yaptı baybay arada bi yapar ,kalabalığı sever çocuklara bayılır dışarı hastası, mesela ebeyi aşı yaparken gördüğü için her gidişimizde ebeyi görünce ağlamaya başlar, sosyal gülümse var dışarıdan sevdiği biri gelince hemen ona bakar sırıtır bi tepki verir , bazen tanımadıkalrını yabancılar aklıma gelenler bunlar ama heyecan yaptığında kızdıgında ellerini ve ayaklarını devamlı kıvırır döndürür dediğiniz gibi oyuncakları koltuğun arkasına atar bazen de arkasına saklar bu olay otizm belirtisi olarak mı değerlendiriliyor ilk defa sizden duydum da o yüzden soruyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olurum 🙏🏻