marscicegi biz yıllardır devletin verdiği tüm sosyal yardımlara başvurduk özellikle baba evinde sana anlatamam her sene ya her sene kömür başvurusunda bulunuyorduk çünkü gerçekten ihtiyacımız vardı kömür yardımı erzak yardımı maddiyi geçtim gerçekten ihtiyaç olan şeyler kömür ve erzak yardımı onun için bile bize siz sigortalısınız sizin ihtiyacınız yok denildi evi arabası akrabalar bı hanede 5 kişinin sigortalı çalıştığı evin kapısının önüne 1 ton kömürler geliyordu böyle sistemin Allah belasını versin diyorum başka da bir şey demiyorum işte o yüzden kendi tecrübeme dayanarak sigortasız olman lazım dedim annem ben okula giderken bı kere tek eğitim parası almış oda 20 TL falan sana o yılların başvuru ekranını atsam yuh dersin aralıksız başvuru yapıyorduk devletin tek derdi muhtaç olup devleti muhtaç olduğuna tatmin ediceksin başka bir şey değil annem sırf kömür yardımı çıksın diye beni başka bı akrabanın üstüne yazdırmak istedi o derece kömür alacak paramız yoktu devlet yine yardım etmedi neden evde sigortalı çalışan vardı diye