Kavanoz mamasına zehir muamelesi yapan mükemmel annelere gelsin:
Çocuğunuz kaç aylık bilmiyorum, çalışıyor musunuz, beslenme ve gıda güvenliği hakkında ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama minimum akıl-mantık yürütebilecek yaşta ve kapasitede olduğunuzu umarak devam ediyorum.
Kavanoz mamaları bu kadar zararlı olsa sağlık bakanlığı bebek ürünü olarak marketlerde satılmalarına izin verir miydi sizce? Hiç gıda mühendisleri ile gıda hijyeni ve güvenliği hakkında konuştunuz mu? Yılda kaç kişi evde yapılan kavanoz sebze-meyvelerden zehirleniyor biliyor musunuz? Nedeni hakkında fikir yürütebiliyor musunuz? İçlerinde O öcü gibi gördüğünüz koruyucular olmadığı için olabilir mi?
Her anne evde ve sürekli bebeği ile ilgilenebilecek durumda mı, düşündünüz mü? Çalışan ya da 2-3 çocuğu arka arkaya gelmiş ve zaman darlığı yaşayan anneleri yok mu sayıyorsunuz?
Annenin bir akşam yemeği, bir tatil ya da bir dışarıda yeme deneyimini biraz daha rahat kafayla, daha az yorularak, psikolojik olarak daha mutlu geçirmek istemesi ve bunun için güvenli bir hazır gıda tercih etmesi onu tembel olarak yaftalamak için yeterli bir sebep mi?
Ek gıdaya ilk geçişte her dışarı çıkış öncesi meyvesini, püresini kendi hazırlamış bir anne olarak soruyorum bunu. Şu an oğlum 2 yaşında, ilk tatilimize çıktık, 4 günlük tatilde her gün 1 kavanoz mama yedi, bazen çok yoğun olduğum günler oldu, akşam yemeğinde Hipp kavanoz maması yedi, dışarı çıkarken ona özel meyve sebze yapmayıp kavanoz maması verdiğimde bu deneyimimiz çok daha keyifli hale geldi. 2 yaş atağı + azı diş çıkaran bir çocuğun çalışan annesi olduğunda kavanoz mamalar imdadıma yetişti.
Ve bu çocuk 2 yıldır bir kez covid oldu sadece onu da yarım günlük ateşle atlattı. Ne bir kusma-ishal, ne bir grip ne başka bir enfeksiyon, hiç bir hastalıkla uğraşmadan bu yaşa getirdik çok şükür, kavanoz mamalara rağmen! Arada market yoğurdu da verdim aramızda kalsın 🤫
Siz yine de kavanoz maması vermeyin, zehir muamelesi yapın mükemmel annelerim.