livanurvealpinannesi61 Paket paket çikolata vermiyorum çocuğa, çikolatayı nereden çıkardınız? Kavanoz mamalardan ve bebek ürünlerinden bahsediyorum. Etrafımdaki çoğu çocukta kavanoz mama yiyor ve iştah sorunu yaşayan çocuk yok çevremde. Doktor da kavanoz maması için arada verebilirsiniz dedi. Hatta şok olacaksınız belki ama Hipp, Gerber ve bazı Türk markalarının bebek ürünlerinden de verebilirsiniz arada dedi. Bilinen özel bir hastanenin uzun yıllardır pediatri bölümünde çalışan bir doktordan bahsediyorum.
Zaten çocuğumda iştahsızlık, rahatsızlık yapsa neden vereyim? Bir sorun yaşamıyoruz ki veriyorum. Paketli gıdalara zehir gözüyle bakmıyorum, abartmadan tüketmenin bir zararı olmadığını kanıtlayan bir sürü araştırma var. Paket içeriğine bakarsanız, zararlı olduğunu düşündüğünüz şeyler varsa alıp vermezsiniz, çok zor değil gerçekten. Palm yağının da henüz 100% kanıtlanmış bir zararı yok mesela. Yaşı ilerlemiş insanlarda kardio-vasküler sıkıntılar oluşturabileceğine dair araştırmalar devam ediyor ama o yaş grubunda zaten çoğu yağ çeşidi kardio-vasküler sorunlar yaratıyor.
Ki bakarsanız çoğu doğal besini de fazla tükettiğinizde zararı olur. Tereyağ sağlıklıdır ama çok tüketirseniz kalp-damar sağlığınız bozulabilir. Bazı gıdaları gıdaları kararıda tüketiyorsunuz, sebzeye-meyveye, az yağlı hayvansal proteinlere, kuru yemişe ağırlık veriyorsunuz ve alın size dengeli beslenme, bu kadar basit.