tomvejerry _Asilin_Annesi_ reyondan daha güzel kasa canım yıllarca market sektöründe çalışmış biri olarak söylüyorum insanları boşver biri bişey diyince karşılık verip muhatap olmadığın sürece canın sıkılmaz,sebze meyve kodlarını da ekran resimli değilse önünde kağıt olur kasada durdukça bir hafta on güne ezberlersin
_Asilin_Annesi_ tomvejerry eşim de yıllarca market sektöründe çalıştı hatta burada çalışmıştı. O da korkma diyor da inşallah alışırım aslında eski işyeri olduğu için bazı çalışanlarla tanışıyoruz. Reyonculuk daha kolay gibi geliyordu bana yani beni asıl korkutan insanlarla muhatap olmak ve o sistemi çözmek. Reyonda skt kontrolü etiket değişimi vs daha kendi kendine takiliyorsun gibi düşünüyorum açıkçası
_Asilin_Annesi_ TheMomm işte aşırı uyanık olmak gerek kazandığım 3 kurusu da ona kasa açığına verme riski var
Alya-Sena _Asilin_Annesi_ hangi kurumsal bilmiyorum ama ben bimde calistm sadece kasada durmuyordum reyon duzeltme temizlik yapma gelen urunleeri yerlestirme filan bizlere aitti. Genel olarak sevdigim bir is ama insanlarla ugrasmak cok zor. Sebze meyve kodlarida onunde zaten bir kagit oluyor yaziyor hepsi bide bir zaman sonra ezberliyorsun ister istemez.
_Asilin_Annesi_ Alya-Sena onur market. Sadece kasiyerlik yapılıyor yani her işin kendi elemanı var. Bim a101 her işi yaptığı ve çok rotasyon yaptığı için tercih etmedim açıkçası. Aslında öğrenirim ezberim iyidir ama biraz çekingen biriyim ya yanlış olursa ve o yanlış işlem olmayacak müşteriye denk gelirse düşüncesi var
Deletedmom_79 _Asilin_Annesi_ bilmediğinden şuan sana böyle yoğun geliyor. Eminim haftsı dolmadan kavrarsın
melegim71 _Asilin_Annesi_ yaparsin kolay sistemi bende a101de calismistim hem reyonu yapip hem kasayla ilgileniyordum tek sorin aldigina verdigine dikkat et açik verme kafani karistiran musteri cok olur misal 25 verir onu ver bunu ver der al diyip bocalatır aman dikkat ilk bi hafta birilerinin yaninda takilirsun zaten kasanada kumseyi gecirme bende ogrenemem sanmistum cok basit sistemi hatta baya sanki yillarca yaoiyor gibi ogrenmistumreyonlukta zor skt var fiyat farki sorunu cikiyor duzen tertip olacak gibi gibi
_Asilin_Annesi_ melegim71 kasa da para üstü yazıyor dimi 😅 hesap kitap işi de ürkütüyor açık verirken kesiyor fazla çıkınca cep yapıyor utanmazlar
Symaltntas _Asilin_Annesi_ Birçok marketler bu vaat ile alıyor büyük mağaza da evet sadece kasiyer oluyorsunuz ama mağazanız değişir ve küçük bir şubesine giderseniz reyonda size bakıyor skt de size bakıyor etikette size bakıyor 😔
Symaltntas _Asilin_Annesi_ İlk iş deneyimine kasiyerlik ile başlayan ve birkaç farklı markette yıllarca çalışmış biri olarak kasiyerlik zor bir meslek çünkü müşteriler mağazayı dolaşıp bütün sinirini kasada kusuyorlar kasaba kızar sana patlar reyonere kızar sana patlar🥺 Eğer yapılana ve söylenene çok takan biri değilseniz rahat edersiniz ama eğer takan biriyseniz ki ben öyleyim bütün günüm zehir olurdu çünkü snaa hak etmediğin şekilde davranacak bir sürü müşteri geliyor ve verdikleri üç kuruşla ürün değil sanki seni satın alıyorlar öyle tavırlar sergiliyorlar evlenince işten ayrıldım ve tekrar dönecek olsam kasiyerlik düşüneceğim son meslek Rabbim muhtaç etmesin😔
_Asilin_Annesi_ Symaltntas ya işte işin o boyutu da var ben duygusal biriyim sinirlensem bile oturup ağlarım 😅😅
Daphnes_Mom Arkadaşım da markette çalışıyor sevkiyatta ve sayımlarda halini görüyorum cidden zor iş üstüne kasada kavga çıkaran mı dersin hırsızlar yüzünden çektikleri mi dersin bir ton derdi var ama zamanla alışıyormuşsun bana öyle demişti
melegim71 _Asilin_Annesi_ evet yazar sen iyi say parayi ne verdigini yaz direk cikar o parayi verirsin zaten acik vermemeye bak napsanda yine cikiyorda umarim cikmaz gün sonunfa biraz geriliyordum ben ya emimim ogrenirsin ama kolay yani bide kassnin bi limiti oluyor misal toplam kasada 1000 olduysa sayip goturuyorsunalirsin kasadan parayi girdigin yerin sistemini bilmem tabide sakin bi yapim vardi kasada hic aorunum olmadi hep gulerdim ama sakin kalmaya bak sen kasada en buyuk sorun fiyat farkki arada bazi musteri sana kiziyor
_Asilin_Annesi_ Symaltntas eşim aynı markette çalıştı o hiçbir zaman başka iş yapmiyordu yani tabi misal şarküteri tek eleman ve molada olunca 10dk ilgileniyordu o da çok istisnai
Symaltntas _Asilin_Annesi_ Çok yıpratıcı bir meslek gerçekten🙃işi bir şekilde öğrenirsiniz başta zorlanırsınız tabi ki bilmediğiniz şeyler ama gün geçtikçe hepsi oturuyor kafanız karışırsa ya da müşteri karıştırırsa ki bunu genelde tırnakçı denilen hırsızlar yapıyor hele de yeni işe başlayanı hemen anlıyorlar kafanız karıştığı an yetkili birini ya da işi bilen kasiyer bir arkadaşınızı çağırmaktan çekinmeyin yemek kartları varsa multinet ticket setcard gibi onlardan çekim yaparken tutara çok dikkat edin çünkü sonra bulmak zor oluyor bulunsa bile müşteri gelip çekmiyor giden sizden gidiyor 😔
_Asilin_Annesi_ melegim71 evet düşününce çok iş yükü var fiyat farkı vsvs ama illaki alışırım diye düşünüyorum
_Asilin_Annesi_ Symaltntas var var hepsi var yemek kartlarının 🥹 bugün müdürle konuştuk hem eşimin arkadasi yaparsın dimi deyince bı dusundum içten içe öğrenilir yaparım demekle yetindim 😁
_Asilin_Annesi_ Noname21 öğretiyorlarmis tabi ilk günler ben izleyeceğim yada onlar izleyecek falan öyle geçiyormuş ilk 3 5 gün
melegim71 _Asilin_Annesi_ illaki misal reyoncu musteroyle ugrasmiyot gormuyo sen her musteriyi goruyosun bazen nefret puskuruyolsr kiziyilar sinirleniyolar bazilsri cok sabirsiz bunlara aliscaksin diger reyonlardan daha cok sabir isteyen biyer allahim kolaylik versin simdiden bide sen kasada durcaksin ben bide hem kasa hem reyona bakiyordum cok zordu burda bi magaza varsi orda reyoncuydum sadece valla cok rahsttim
Glsh54 _Asilin_Annesi_ ablan kasiyer sor canisi buyuk kurumsal bir şirkette calisiyorum, kasalarimiz dokunmatik musteri memnuniyeti önceliğimiz neyi sormak istersen sorabilirsin
_Asilin_Annesi_ Glsh54 şuan çok hakim degilim hatta hiç ama nakit yada kredi kartından değil de en çok ticketlardan korkuyorum mesela 300tl ticket üstü nakit derse birkaç işlem yapılırsa onlar düşündürüyor
Symaltntas _Asilin_Annesi_ Öğrenmek istedikten sonra her türlü yaparsınız en fazla bir haftanız alır 🙃