Yagmurrrtt canım mayayı bir gün temiz kavanoza koy üstüne su doldur buzdolaba koy beklesin. İlk mayalar acı oluyor. Sonra mayayı süz tül süzgeçte cam kavanoza koy üstüne süt doldur 24 saat dursun serin ve karanlık yerde . Ben tezgah altına yada mutfakta boş olan bir dolaba koyuyorum tabakların oraya 😅 sonra mayalandıktan sonra yüne bir kaba tül süzgeçte süzüyorum. Tam yoğurt kıvamıysa biraz sulandıryorum çünkü ben kaynamış sütten yapıyorum paket sütten yoğurt kıvamı değil ayran kıvamı oluyor. Bu şekilde yapıyorum. Üç dört mayalamadan sonra acılık gidecek mayalamadığın zaman bol suda yıkayıp kavanozun içine koy üstüne su koy buzdolabında sakla. Birde ağzı hiç kapalı olmayacak mayalarkende mayalamazsanda