Shradn Merhaba arkadaşlar 4 ayın içindeyiz bebeğimin uyku düzeni yok gece ve gündüz en fazla 30 dk uyuyor tekrar uyanıyor kanlı ve mukuslu kaka var egzama gibi döküntüler oluyor süt ve süt ürünleri alerjisi olan bir bebeğim var benim gibi olan annelerle konuşmak destek almak destek olmak istiyorum. Ek gıda döneminde tecrübeli anneler ne yaptınız
Ky06 Shradn benimde süt alerjisinden şüphem var. Daha 40 günlük. Burnu sürekli tukanıyor. Kan yok ama mukuslu ve gürültülü kaka yapıyor. Hemen hemen her bezde kaka görüyorum. Kafa arkasında ne olduğunj bilmediğim bi kızarıklık var. Sarılığımız da uzadı. Sizin belirtileriniz nelerdi.
Mirac_21032019 Shradn gecen hafta yanaklarinda kirmizi kirmizi bisiler cikti oglumun cnm 8 aylik bu arada doktorumuzla yumurtadab suphelendik kestik krem surunce geciyo yanaklari sonra yine ayni baktim 2 gece devamli uyanmaya basladi yuzunu yataga surtuyo anladimki kasiniyo alerji doktoruna goturdum gecen gun kan tahlili yapildi besin alerjisi oldugunu dusubmuyorum besin alerjisinde kabizlik ve tum vucutta kuruluk olur dedi son 10 gunde nede degisilik yaptigimi sordu sampuan degistirmistim kesinlikle ondan oldu ve bendede vardir alerji doktor annedeki alerji %70 genetiktir dedi simdi 2 gundur herseyi beyaz sabunla cift durulama yikiyorum sampuan sebamede gectim iyi gibi tahlil sonuclarimiz cikmadi daha bekliyorum bakalim🙏
Ahsenimltm Shradn biz 4 ay diyet yaptik suan diyet acma asamasindayiz ama alerjik mamaya basladiktan sonra gece uykularimiz bozuldu kabizlik ve gaz sikayetimiz oldu ne yaptıysam kabizlik gecmiyor neocate kullaniyoruz sizde de benzeri durum var mi
Princess1 Shradn merhaba benim bebeğim 3 ay 10 gunluk surekli mukuslu kaka yapiyor uyku duzeni yok gaz tavan seviyede. 10 gündür diyet yapıyorum henüz bir düzelme yok
Shradn Ky06 bizde ilk yüzde ve kollarda kızarıklık oldu kuruluk kaynaklı diye sık nemlendirme hava aldırma ve banyo yaptırdım. Daha sonra 40 I çıktıktan sonra kakada kan ile kendini belli etti bir ayda 3 kere kanlı kaka yaptı. Ki ben doktoruyla irtibat halinde olup süt ve süt ürünleri tüketmeme rağmen tekrarladı. Diyete devam ediyorum ama farkında olmadan yediğim gıdalarda süt ürünü mü alıyorum bilmiyorum geçen yine kakasında kan vardı. Zaten direk kol boyun ense bileklerde egzama gibi kurulukla kendini belli ediyor bizimkisi. Çok zor bir durum kaka da kan gördüğüm zaman dünyam başıma yıkılıyor. Tek temennim ek gıda döneminde geçmesi 😞
Shradn Mirac_21032019 çok geçmiş olsun. Bizde ki egzamalar da besin alerjisi kaynaklıydı.Ben diyet yaptıktan sonra geçti o yüzden doktorumuz cilt uzmanına gerek duymadı çünkü verilen kremlerin çoğu kortizonlu. Bazen kendimi suçladığım bile oluyor sorun bende mi diye. Sürekli araştırmalar yapıp forumlara üye oldum. Umarım uzun sürmez Sizinkide🙏🏻
Muhendisannee Shradn acaba sut urunleri disinda baska biseye daha mi alerjisi var? Bizim de oyleydi mesela yumurtayi kesince cok rahatladi. Bu aralar sık tukettiginiz baska bi gidayi kesin deneyin belki ona da alerjisi vardir
BrcnBlgn Shradn Sut tozu sut proteini iceren hic bir besini tuketmemen gerekiyor dikkat ettigun halde bagirsak tepki veriyorsa coklu gida alerjisinden suphenilmeli
Shradn Muhendisannee bende bugün yumurtayı kesmeye başladım belki ondandır diye çünkü hergün tüketiyorum yumurta teşekkür ederim
Shradn Ahsenimltm ben mama kullanmıyorum doktorum golden goat mama önermişti kilo alımımız 700 gram dı sınır 600 grammış ama almadım çünkü bebeğime reflu için bebelac thickener I bile zor veriyorum. Kabızlık yok ama kakasını thickenerden sonra az yapmaya başladı
Shradn Ahsenimltm ah inanın hiç paketli ürün kullanmıyorum 😞 dışarıda yemek dahi yemiyorum çünkü bilmiyorlar ama getirdikleri ekmekte bile süt olabiliyor
Shradn BrcnBlgn doktorumuzda öyle söylüyor yumurtayı kesmeye başladım daha sonra devam ediyorsa kuruyemiş ve et ürünlerini keseceğim
Ahsenimltm Shradn bizim kilo alimi bir ara durdu cok asiri ishali vardi bazen 8 10 kere yapiyordu yarin saatte bir saatte bir besliyordum ona ragmen kilo almayinca mamaya basladik kilo alimi olmaya basladi
Shradn Princess1 merhaba benim de bebeğim 3 ay 11 günlük mukuslu kaka ara da devam ediyor geçmiş olsun besin alerjisi belirtilerinden biri mukuslu kaka kanlı kaka eklem yerlerinde egzama kusma ve kilo kaybı
1alpercocuk Bioderma Atoderm kullanın kızlar çok iyi geliyor kortizonlu kremler gerek yok. Birde belli bir aydan sonra çıktıysa geçici oluyor genelde endişelenmeyin
Bilgehan Shradn süt, yumurta, dana eti, balık, domates, mandalina, ıspanak, susam, mantar, tavuk alerjisi olan bir bebeğim var. Destek arıyorum 😃 geceleri asla uyumuyor yarım saatte bir uyanıyor. 9-4 çalışıyorum, hiç bir şeye yetişemiyorum 😞