Elfkaraks Kızım 3.5 aylık oldu 2 aydır asla çapalanması geçmiyor çay pansumanı, anne sütü, göz damlası, masaj hepsini denedim ama yok doktorlar da 1 yaşına kadar geçmezse operasyon yapılacak dedi var mı bu durum başına gelen
melegim71 Elfkaraks vardi ama yapmadilar ameliyat git gel git gel göze ilac kullana kullana azaldi suan 2 yasinda daha 3 hafta once goze goturmustum baktiginda gecmidti daha 3 4cgundur gozlerinin alti kizarik sis cabak cok olmuyoda sulaniyor
6163 Elfkaraks ben yaşadım hala yaşıyorum oğlum 2yasjni geçti.ama size tavsiyem aradada olsa bırakmadan bir yaşına kadar sürekli yapın daha çok erken.bazen geçiyor gibinoluyor yine masaji bırakmayın cnku bı sure sonra geliyor.cogu geçermiş.ama bizimki geçmemişti.kanalini actirdik.ve ona rağmen geçmedi.yine kontrolümüz var silikon takılabilir gözüne.insallah hepimizin çocukları iyilesir
Aylinayliz50 Elfkaraks kızım 5 buçuk aylık bizde de var maalesef ben düzenli masaj yapamıyorum damla da fayda etmedi bize ne olacak bilmiyorum umarım kendiliğinden düzelir
Nisaaabbk Elfkaraks benim bebeğim 7 aylık.dogdugu günden beri capaklaniyor . Göz masajı yapıyorum.emziriyorsaniz süt damlatın. Netira göz damlasını bende kullandım fayda etmedi pek.bikac farklı ilaç da kullandım ismini hatırlamıyorum onlar da fayda etmedi.ara ara duruyor çapaklanma sonra yeniden başlıyor. Ama çok fazla yani capaklanmasi alt ve üst kirpik birbirine yapışıyor bı gözü hiç acilmiyor . Hatta bugün sabah öyle uyandı .Doktorum 1yasa kadar normal sonra göz kanalı tıkanıklığında. Dolayı ameliyatla ile oraya bı kesi atılıp o tıkanıklık geçer dedi ama biz ailecek çok korkuyoruz o ameliyatı olmaktan .ben ara ara süt sağma ve goz masajı yapıyorum onların faydasını gördüm.gecmezse ne yaparız inan hiç bilmiyorum sadece geçsin diye dua ediyorum umarım geçer çünkü ameliyattan korkuyoruz ailecek ve istemiyoruz..
Elfkaraks annedemir kullandım evet ilk kullandığımda güzel sonuç verdi fakat bi süre sonra tekrarladığında kullandığımda fayda etmedi
melegim71 Elfkaraks evet ama biz ilk dkgdunda bildmedik ogrendigimde 8 9 aylikti yapiyorum ama cok zor oluyordu keske bebekkrn ogrenseydik en azundan yaptirirdi
Nisaaabbk Nisaaabbk başka bı doktor spanc ile kaynamış ılımış su ile temizleyin demişti onun da faydasını gördüm .ama dediğim gibi ara ara oluyor capaklanma
Elfkaraks Nisaaabbk Allah bütün bebişlerimize sağlık versin her sabah sapsarı yaşlı gözü Allah beterinden korusun ama insan yine bi üzülüyor inşallah ameliyata gerek kalmaz masaja devam edicez yapcak bişey yok öyleyse
Gizlioznee Aynı sorun ile mücadele ettim doğumdan itibaren 9 . Ayda bitti tobrex damla bize çözüm sağladı. Şuan kızım 4 buçuk yaşında ateşli hastalık geçirince gözleri arada yine tıkanıyor ama bir kaç gün içinde geçiyor insanın çapaktan gözlerini açamadığını görünce içi parçalanıyor ama inanın geçiyor
Caglabaki Elfkaraks hiç korkmayın benim kızımda öyleydi yapmadığım tedavi kullanmadığım damla kalmadı doktor kontrolünde inanın 4.buçuk ayıne geldiğinde kendiliğinden geçti gözyaşı kanal tıkanıklığı diyorlar geçmezse opresyaon inanın hem çapak hem ağlar gibi sürekli yaş akıyordu ama kendiliğinden geçti tülbent kaynatıp beyaz olsun işaret parmağınızla göz pınarına masaj uygulayın en sağlıklısı o geçiyor endişelenmeyin
Elfkaraks Caglabaki tülbentle mi masajı yapıyosunuz bide bi göz doktoru parmağınızı pınarın içine sokun öyle yapın masajı dedi farklı bi doktor sadece dışarıdan 4 kez pompalama yapmamızı söyledi siz nasıl yapıyorsunuz
Caglabaki Elfkaraks pamuklu beyaz tülbenti kaynatıyorum daha steril oluyor doktor öyle önerdi ılıyınca ellerimi tekrar yıkayıp işaret parmağımla göz pınarından dışarı doğru masaj uyguladım yavaş yavaş hafif siler gibi çok şükür geçti inanın kızım gözünü açamıyordu kirpik dipleri bile çok kötüydü sakın çay falan kullanmayın
Caglabaki Elfkaraks doktor ara sıra kaynattığın tülbente iki damla sürebilirsin demişti ben birkaç kez yaptım kortizonlu göz damlası vermişti tobrodex diye haftada iki kere onu kullandım ama en çok tülbenti içme suyu kaynatmak işe yaradı düzenli masajla günde 4kere yapıyordum