Fasulye12 Neden kızdığınızı anlamadım , parasını sizin verdiğiniz bir evin tapusunu üstüne almamış sonuçta. 2 oğlu diyorsunuz, diğerine belki ev yapamayacak ama ilerisi için ikisine de miras kalacak.
Mervew aymira19 yani aile bağları samimiyse bir mal kimin üstüne ne fark eder. Benim evimde kayinvalidemin üzerine ama neden oğlunu torununu çıkartıp sokağa atsın ki. Biz hiç para eklemedik alınırken ama eğer kendim takı vs versem kendi uzerime olsun isteyebilirdim. Kaynım var bekar onun da eş değer bir evi var. Oda kayın pederimin üzerine. Ama sizin sanırım aile sıkıntılı ondan rahatsizsiniz. Bir de bazen gelin boşanır evlilikte edinilen malların yarısı ortak diye evin yarısını hiç bir katkısı Yokken alır gider diye korkuyor aileler. Haklılar da bir tanıdığım oğlunun üzerine 3 katlı ev aldı girişte ben otururuz iki katı oğlumun olur dedi. Oğlunu gencecik kanserden çok yakın bir zamanda kaybetti bütün mal geline kaldı. Gelin de kayinvalidesini benim malım diyip evden attı. Dünya hali bin bir türlü.
aymira19 Mervew kaynanam la oturdum 2 sene ev onun üstündeydi beni kovdu evden bende ayrı eve çıkmak istedim kayin Babam sana ev alacaz dedi ama bunu dedi benim karım çık derse cikacan dedi bazı insanlar beni yanlış anlıyor benimde 4 aylik kızım var onu düşünmem gerekiyo ya yine çık derse kaynanm
Fasulye12 aymira19 babanız da çok kızıyorsa , tapusunu sizin üzerinize olan bir ev alsın da kayınpederinin evine muhtaç etmesin.
aymira19 Fasulye12 bilip bilmeden konuşuyorsunuz kaynanam ma beraber oturduğumda tabu onun üstünde olduğu için beni kovdu kayin Babam diyoki karım isterse çıkmanızı yine cikacaksiniz diyo birazda kendinizi benim yerime koyun bilip bilmedende kırıcı konuşmayın babamın maddi durumu iyi olsa düşünmeden alır
Anr5155 aymira19 sizin altınlarınızla falan mı aldı evi eğer kendi parasıyla aldıysa tabi ki kendi üstüne alacak bunun için yuva yıkılmaz aklınızı başınıza alın.
Elifkskll aymira19 bunun için yuva bozmaya gerek yok bizimde aynı öyle çünkü bir değiliz yaa ona şükrediyorum bizde 3 yıl beraberdik çünkü ayrıldığımıza şükredelim evden çıkqrtırsq çıkartsın umurumda olmaz çalışır didinir onlara el açmam
Bilgeebaby aymira19 yaa ne alakası var. Saygı sevgi çerçevesinde bir ilişkiniz olduğunda neden çıkartsın. Ayrıca kendi üstüne yapabilir yaşlıların yarın bir gün bize bakmazlar korkusu oluyor o yüzden kendi üstüne yapmıştır. Kira vermeden oturuyorsanız ve adamda evinizin içine karışmıyorsa bence problem yok.
aymira19 Bilgeebaby kaynanam pa pek anlaşamıyoruz her kızdığında çıkın giden diyodu onunla birlikteyken
Fadikcee aymira19 ben olsam kabul ederim şu devirde düşünmüş ev vermiş kimse de direk öyle oğlunun üzerine yapmaz şu devirde ne olur kusura bakma elinde sonunda zaten size kalıcak keyfini sür evinin
Synmannesi aymira19 biz de beş senedir kayınpederim biraz o destek oldu biraz eşim ödedi ama tapu ev kayınpederimin üstüne ve şu an konuşmuyoruz sadece eşim biraz konuşuyor bize her seferinde çıkın gidin evden diyor tapu biz de olsa bir şekilde yapamazdık hiç iyi bir şey değil ben de şu an durumu yaşıyorum sürekli çıkın gidin önümüzden çıkın evden diyorlar en ufak olayda !!
Fadikcee aymira19 aaaaa gerçek mi yok o zaman çok haklısın öyle ne diken üstünde tehdit gibi kayınvalideyle anlaşmazsan olmaz diye
1ogretmen aymira19 bizde eşimle ev alacaktık kayınbabam benim üzerime yaparsanız alın demişti bende eşimin aklına girip ev almamasını sağladım şu an kirada sürünüyoruz. Ama ev almadığıma pişman değilim parasını verecek olan ben neden kayınbabamın üzerine olsun ki evim. Neymiş diğer oğlunun üstüne bir şey yokmuş hak geçermiş bana ne arkadaşım ondan o da çalışıyor benden ucuz kira veriyor biriktirsin alsın evini. Ben çok saçma buluyorum bu ev alıp kayınbaba kaynana üstüne yapılmasını.
Fasulye12 1ogretmen O da nasıl bir saçmalık , keşke evi alıp da söylemeseydiniz. Sonuçta kendi paranızla alacaksanız. Kardeşi de olsa her koyun kendi bacağından asılır . Eşiniz karşı çıkmadı mı ?
Bilgeebaby aymira19 desin dursun ha deyince evden adam mı çıkar. Kaldı ki evden çıkılması için ciddi bir sebebe ihtiyaç var şahsen biz yaşasak eşim bir daha konuşmaz
Kaybolan aymira19 krediyle aldıysa eğer tapuyu veremez şu anda kredi üstüne olduğu için. Yani siz hiç para vermeyip bana ev aldı ama üstüme vermedi diyorsanız babanızda gel diyorsa bence biraz ayıp geldi gönül umar belki ama bu bir mecburiyet değil kimse kimseye güvenmemeli bu benim fikrim hakkınızda hayırlısı olsun
aymira19 Kaybolan princ ekiyorlar kredi çekmediler eşimle beraber bizde calistik o parada bizim de hakkımız var
nolmuskine Bu yaptığınız aç gözlülük. Kayınpederim de bize ya ev alacakta da oturdukları eve biz geçeceğiz evi sizin üstünüze yaparım dedi. Bende öyle şey olmaz daha iki çocuğunuz da var dedim . Yani diğer evlatlara haksızlık bu durum . Siz ne kadar benciliniz
aymira19 nolmuskine az gözlü olan sensin bencil de sensin boş konuşup insanları kırmaya hakiniz yok kaynan seni kovuyomu evden acaba kayin babam diyoki eşim isterse cikacan diyo neden beni anlamiyorsunuz
1ogretmen aymira19 evet benim kayınbaba da öyle yapacağını düşündüğüm için almadım her seferinde yüzüne de vururlar ev benim diye.
Kaybolan aymira19 yani bir senelik pirinç hasadından elde edilen karı bilmiyorum ne kadar eder.bunu da senelik geçim parası olarak kullanmak yerine ev alıp sizde icine geçin dediyse sağol derdim. Ben sizin geçmiş deneyiminizden psikolojik olarak etkilendiğinizi anlıyorum ama dışardan bir göz olarak durumun çok abes olmadığını düşünüyorum siz eşinizle tatlı dille üzerinize almak için konuşmalar yapın belki ikna olur sizin de içiniz rahatlar umarım