siradan_biri Merhaba, benim kızım 27 haftalık erken doğum doğum oldu. Şu anda düzeltilmiş 26 günlük sütüm yetersiz kalıyor. Mamaya başlamayı düşünüyorum. Prematüre anneleri hangi mamayı kullandınız. Hangisini önerirsiniz ?
Sheylaaa16 Aptamil prematil kullanmıştık biz oğlum doğduğuna sonra conformile geçtik gaz sorunu yaşamadık onda siradan_biri
Guzelanne56 siradan_biri oğluma ama opt. Kullandım gayet güzel kılo aldırdı, sütünüz yetersizse peşine 30 Cc 60 Cc kadar mama verebılırsınız yapın sütten sonra içebıkdıgıni içsin gelısımı kılo alımı az olmasındansa mama takvıyesı en iyisi degılmı
siradan_biri saribez evet yani kilo alımının yetersiz olduğunu söyledi fakat ben mama kullanmak istemediğimi söyledim. Oda gece 1 ölçü vermemi söyledi şu anlık sütüm çoğalırsa mamayı bırakmamı söyledi.
Femme1 siradan_biri yok be aptamil kullandım ama çok gaz yaptı bebekac geçtim güzel suanda oğlum 35+4 de dogdu
siradan_biri Femme1 evet bende bu yüzden aptamil almak istemedim. Genelde gaz sorunu yapıyormuş biz zaten gaz sorunu yaşıyoruz. Ondan dolayı cesaret edemedim onu kullanmaya ama bebelacı da araştıracağım teşekkür ederim 💛
TwinsUZ Ben ikizlerime 3 kilo olana kadar aptamilin prematüre manasını kullandım doktorumun tavsiyesi ile
ArvenMom siradan_biri doktorumuz bize aptamil PDF kullandırmıştı taburculuk sonrası mama prematüre olduğumuz için
ArvenMom siradan_biri kızım 34 haftalık doğdu küveze girmedi hiç hastanede direk aldırdı bize sütüm az gelmişti ilk sarılık olduğu içinde ztn 1 ay anne sütü aldı gerisi pdf ve anne sütünün içine katılan EOPROTİN kulandık anne sütüne katılıyordu
ArvenMom siradan_biri aptamilin prematüre mamasını kullanmanız iyi olabilir doktoruna sorun bence biz sma optipro da sma da kullandık ama bıraktık sevmiyo artık aptamil 1 numaraya geçtik
delirmeceler siradan_biri 28 haftalık doğum yapmış bir anne olarak doktoruna sor aptamil pre eoprotein kullandım ben anne sütü zenginleştirici çok küçük oldukları için meme kavramaktada sıkıntımız vardı o yüzden sütümü sağıp içine katıyordum siz emzirebiliyorsanız emzirip katabilirsiniz mamadansa anne sütünü zenginleştirmek daha mantıklı 4 ay kullandık ve 1000-1200 gram arası alıyorlardı
siradan_biri ArvenMom hastanedeyken bize de vermişlerdi sonra kullanmamıza gerek olmadığını söylediler. Benim sütüm yeterli olduğu için hiç mama kullanmadım ama sağdığım sütlerle destek veriyordum tabi bu süreçte şimdi sağdığım sütler bitti. Ondan dolayı mecbur başlamak durumunda kalıyoruz. Kilo alımı da düştü sütümde tabi az olduğu için. Doktorumuz da net bir şey söylemedi açıkçası her bebekte farklı etkiler yapabiliyor dedi. Deneyerek doğru mamayı bulabilirsiniz dedi. Genelde SMA ve ya Aptamil öneriyoruz dedi. Bende tecrübeli annelerden fikir almak istedim ♥️
delirmeceler ArvenMom anne sütü varsa bence doktor kontrollü ve erken doğumda varsa kullanılması gerekiyor benimkiler 4 ay sonra anne sütünü reddetti sonra aptamil prematil kullandık 6 ay bitimine kadar sonra evolvia ondan sonrasında ikizlerim tercihine göre devam ettim onlar reddetti biz yeni mamaya geçtik
ArvenMom delirmeceler anne sütü 1 ay geldi sadece o zaman kullandım sonra pdf kullandık kızım onu sevmedi doktorumuz sma comfort geçirdi onu bulamamaya başlayınca hipp denedik ishal yaptı sma optipro verdik sevmedi şimdi aptamil 1 severek içiyo pdf kabız yapmıştı zorla içiyordu gazını çıkaramıyordu 1 numarada şükür memnun kaldık daha severek içiyo en azından 4 aylık olucaz 3 gün sonra
siradan_biri delirmeceler evet bence meme reddinden korkuyorum açıkçası sütüm var çünkü ama bu aralar azalmaya başladı, onu çoğaltmaya çalışıyorum. Ama baştan beri biberonla destek veriyorum kendi sağdığım sütleri veriyordum biberona alışık o yüzden her ikisini de tutuyor ama tabi mamanın formülü farklı reddetmesinden korkuyorum