Yaren5677 1Kalpte_2Prens berat çok var cevremde miracta cokk ama içimize sinerek koyduk birde mirac kandilinde cinsiyet öğrenince
1Kalpte_2Prens Yaren5677 anladım canım. O halde içine hangisi siniyorsa o ismi koy burada eşinin ve senin fikrin önemli cevrendekileri takma taktiğin zmaan her isme bir kulp takarlar illa benim oğlumun ismi asil karan karan çok istiyordum ne o öyle karam cikolata gibi diyenler oldu tabi aldırış etmedim ve koydum burda anne babanın isteği önemli herzman🌼
bussraozturk Eflinim_2022 bi şey olmuş demedim sadece miran ismini duyunca direk Kürtçe olduğu geliyor insanın aklına bunu dike getirdim yorum yapmak yasak mı
Mirac-Asaf Yaren5677 yeğenim adı miran benim beneğin ismi miraç miran miraç uysun diye ama miranlar ağadır arsızdır ama çok zekiler ağalık taslıyorlar miraçlar henüz nasıl çözemedim çevremdeki miranlar ağa gibi ağa çok zekiler hareketliler baya inat var dedikleri olacak
Yaren5677 Mirac-Asaf ooww desenize bayagi bir dsunmem lazm😁 miracta öyle çünkü yapi gereği mi blemedim hep miraclari uyumlu uysal olur diyorlar ama benim oglm hiç öyle değil nedense kavgacidir braz inadi inat ama birazda illaki karakter etkiliyor
Yaren5677 Mirac-Asaf evet bende çok duydm aslında esimin tarafida doğulu o yüzden sorun etmiyoruz da ilerde sorun olur diyorlar ağır isim diyolar 😒
Ekimkizi Yaren5677 Bebeklerimizin isimlerini 20 sene sonrasını düşünerek koymalı bence.. Şuan bile ciddi Kürt Türk ayrımı varken gelecek Türkiye nasıl olucak bilmiyoruz.Bencilce belki ama gerçek bu :(
mavisimbebek33 Ekimkizi Arkadaşlar lütfen ne alaka? Kürt Türk sorununun olmasının isimle ne alakası var? Kurt isimlerini tutuklayacaklar mı, asacaklar mı? Lütfen çıkın bu zihniyetten
Yaren5677 Ekimkizi bunu baskalari da dedi ama bilemedim kurtlerdede çok var yağız yiğit gibi isimler ama kökeni kurt yani 😒 he ben asla ayrim yapmam ama yapanlar cok
Biricik_11 Ekimkizi 20 yıl sonra suriyeliler türkiyeyi işgal edecek. Beğenilmeyen kürtleri bile bulamayacaklar. o zmn suriyelilere uygun bir isim koysun herkes
yemedimamadoydum Yaren5677 ayrıca Miran kurt ismi değil kökü mir(beyler) den gelir mir de farsca dan gelir. Doğu’da Miran beylerbeyi demek
Ekimkizi mavisimbebek33 Kastettiğim o değil.. Aynı şeyi dini isimler için de düşünüyorum.Belki yetişkin olduğunda kendi memnun olmicak belki inançsız olucak ama adı Muhammed olucak.Benim Kürtlerle ilgili bir sorunum yok ama onları terörist olarak gören bi kesim var.. ve sırf adı yüzünden bu muameleyi görebiliir. Herkes bizim gibi değil maalesef
redizepol1 Bence bu posta kaos çıkacak. Kürt Türk ismi ayrımı bile yapıyorlar. Sacmaliga bak koyma o zaman
Masalkizinannesi Yaren5677 görüşüm nedeniyle asla vermezdim ama tercih meselesi begeniyorsaniz, sizin için sorun değilse güzel isim bence.
Ekimkizi Yaren5677 Yağız isminin kökeni Türkçe.. Miran farsça ve kürtçede karşılığı var aynı değil yani
Yaren5677 1Kalpte_2Prens karan çok güzel bir isim adiyla yaşasın herkes zaten tuhaf eltimde Buğra koyucak ogluna o ne öyle boğa gibi diyolar 😁😒ne saçma halbuki bn begeniyorm herkes tuhaf
Masalkizinannesi RaBBBiiAa kürtçede beylerbeyi demek evet. Görüş meselesi bir Türk olarak ben koymam ama kürt biri içim güzel bir isim tercihi olabilir.
Eflinim_2022 Masalkizinannesi Bu dünya da sen ve senin gibiler türk kürt ayırımı yaptıkları şçin hep aynı zihniyetde olduğu için de böyle oluyor Miran ismi de sana bayılmıyodur sen sakın koyma aaa kürt ismi koymuş derler çevrennnn
bayanevli3434 Masalkizinannesi oğlumun adı miran alp, ben istanbulluyu. göçmenim, malesef doğru bilinen yanlış miran türk ismi, miri miran yazın osmanlıda eyaletin başındaki idari komutan demek, off TDK da var isim
redizepol1 Yaren5677 Evin içinde bi seslen bakalım Miraaaan diye 😄 bence agir değil gayet hoş. Burada ayrım yapanları anlamış değilim sadece. İsimden bile ayrım yapmaya çalışıyorlar. Bende Kürtüm. Esim de bu vatan için canla başla çalışan bir Türk askeri. Kendisi de kürt. Bir oğlumuz olsa ismini Alparslan koymayı düşünüyoruz. Bizde kürtüz Alparslan koymayalım mı diyelim. Ay ne saçma insanlar var burada ya yemin ederim 😄
Seevgii Yaren5677 Miran efe koyduk biz oğlumuzun adını çok içime sindi benim en başından beri hep bu ismi istiyordum. Doğu isimleri hoşuma gidiyor benim