pembeayakkabilikiz Kızlar iyi akşamlar yoğurt mayalayacagim günlük sütten kavanozlara mayalayan var mı acaba nasıl yapıyorsunuz. İlk defa o şekilde yapmayı düşünüyorum tencerede mayalamayacagim.
Lylozzd pembeayakkabilikiz mayayı tencerede koyup kavanozlara ondan sonra bölüştürüyorum ben. Göz kararı kavanozlara da maya paylaştıran var ama benim gözümün öyle ince bir kararı yok😂 tencerede daha kolay
Turna-9 pembeayakkabilikiz kavanozlara sütü koy yarım ya da bi kaşık yoğurdu ayrı bir kabın içinde önce çırp sonra mayanın içine biraz süt koy onunla karıştır sonra mayayı kavanoza karıştır. Gıda termometren varsa ölçüyle yaparsın (38-40 derece) eğer yoksa da serçe parmağını yakmayacak kadar sıcak olması yeterli mayalama için. Üzerini sofra bezi ya da battaniye ile sıkıca ört sabaha kadar öyle kalsın sabah dolaba kaldırırsın.
kirlibeyazkedi pembeayakkabilikiz ben de öyle sütü ısıtıp mayayı tencereye döküyorum. O şekilde paylaştırıyorum kavanozlara.
MuhammedAlpinAnnesi pembeayakkabilikiz sütü ılıttıktan sonra serçe parmağınızı 8 e kadar sayın ısıracak derler sonra kavanoza dökün. Daha sonra kaç kavanoz olduysa her biri için sadece 1 çay kaşığı mayayı bir çay tabağında sadece az biraz karıştırın homojen dağılsın sonra kavanoza dökün ve kavanoza döktüğünüz zaman tahta bir kaşık ile karıştırın. Kapaklarını kapatmayın üzerine tahta kaşıklar koyun bir sofra bezine sarın. Ben Antalya’dayım üzerine hiç bir şey örtmeye bile gerek olmadan gece 12 de mayalıyorum sabah 7 de kapaklarını kapatıp dolaba koyuyorum taş gibi yoğurt oluyor. Mayayı çok atarsanız yoğurt mayasına çeker ekşiyse ekşi olur. Afiyet olsun kuzucuğa..
pembeayakkabilikiz Lylozzd bende öyle düşündüm mayayi tencereye koyup olmaz diye düşündüm sonra en mantıklısı o 😁 diğerini bende yapamam gözüm kesmez elim o kadar ayarlı degil😁
Lylozzd pembeayakkabilikiz aynen bide ben değişik boylarda kavanozlara bölüştürüyorum ufak boy 4 tane orta boy 2 tane kavanoz yapıyorum, kavanoza koysam bi tutar bi tutmaz çocuk yiyecek risk alamam hiç valla
pembeayakkabilikiz Lylozzd anladım canım peki deneyeceğim o şekilde iki kavanoz yapacagim ben az yapacagim tutarsa çoğaltırim diye dusunuyorm
RRaahimee Bazilar bı kaç kaşıkla.mayaliyor bana hep azmis gibi geliyor benimde gözümün ayarı yok galiba 😂😂 bı kaseden aşağısı kesmiyor mayada siz nasıl mayaliyorsunuz?
pembeayakkabilikiz RRaahimee ben hep tencerede mayalayiyordum çok yapıyordum sütun çokluğuna bağlı 1 1 bucuk yada2 kasık maya koyuyorum sütle karıştırıp içine sonra tencereyi kapatıyorum bezle örtüp üstünü sabaha kadar bekliyordum. Ama şimdi kavanozlara yapmak istiyorum onunda mayasını o şekilde yapıp dolduracağınız kavanozlara
Lylozzd Turna-9 mayayı koyup karıştırıp hemen döküyorum kavanozlara ya soğuyacak vakit geçmiyor, süt zaten kolay ısınıp zor soğuyan bişey😬 ısıtırken her zaman fazla kaçırıp soğumasını beklerken kafayı yiyorum da😂 patates anne😂
pembeayakkabilikiz Turna-9 teşekkür ederim bir tanede öyle deneyeceğim hangisi olursa onu yaparım daha sonra ☺️