babytwo Benzer süreclerden gecenler nelere dahil oldunuz, nerelere davet edildiniz, hediye ne yaptınız?Atıyorum nişan alısverisine gittiniz mi yada ne biliyim bohça hediye yaptınız ne taktınız
Emine_elis babytwo bn eşimin abisi nisanda bulundum kuaföre eltimle gittm bohça götürürkn hediye almıştım kaynnam davet etti biz onlara eşimle bi çift bilezik taktık onlar bize ince bı künye 😂
marisback babytwo davet ettikleri yere gittik hiç bir şeylerine karışmadık çeyiz çıkartma vs yapıldı çıkarken ve eve girerken ordaydık sonra dönüp geldik evimize. Düğünde takısını taktık. Biraz kız tarafının adet gelenek göreneklerine göre değişir yani eşinizin kardeşi ve nişanlısı konuşacak siz de ona göre hareket edeceksiniz. Onlar nişan bohçası vs de yaptı bize de bir şeyler almışlar sağolsunlar kv de kızın bohçasını yaparken kızın kardeşlerine almış. Biz dahil olmadık yani.
-Delibal babytwo Abim nişanlandı. Yani kayınım 😅 Biz abime nakdi yardımda bulunduk. İşimiz ortak sayılır aslında ama belirli bir miktar verdik işte bulunsun ihtiyacı olur diye. Eltimede bilezik taktık. Bohça hazırlanırken kendi adıma bohçamı ayrı hazırladım falan. Ayrı dediğimde kayınvalidemle birlikte alışveriş yaptık zaten 😂
Mutluumom babytwo açıkçası erkek evi bohça götürürken sizde bir bohça yapabilirsiniz. Kendi zevkinize göre illa havlu yazma olacak diye bişey yok bir çift kıyafet pijama bile olabilir. Birde düğünde size uyan bir takı yeterli olur. Benim eltim falan yoktu yapılmadı ama ben elti olduğumda inşallah sever anlaşırsam bu şekilde yaparım
bluem 🤔 bizi davet etmedikleri hiç bseye katılmadım almadık 🤣 yani öyle adet üzerine birşey yapmadılar zaten
Bbcrrr Benim eşimin abisi şuan evlenecek olsa affedersin kılımı kıpırdatmammmmmmmm 🤣🤣🤣🤣 şaka bir yana sizde doğal olarak elti oluyorsunuz bohçadır vs bulunursunuz, takı olarakta bilezik.. fitnecilik yapmış gibi olmayım ama size ne taktıysa o yani
babytwo Bbcrrr yaşça küçük olduğu için takı takmamıştı şimdi ben yarım takalım dedim ama bilezik mi uygun kızı sevmedim biliyor musunuz içimden bisey gelmiyyo
mom-1 babytwo malesef sevmeseniz de aslında bilezik takılması lazım. Benim eltim dügünüme gelmemisti abisi geldi ceyrek taktı ama bu yapılmaması lazım tabiki yanlıstı
OptimusPrime babytwo Kardeşten kardeşe bilezik takılır ama.. Kıza istemiyorsanız oğlan için tam altın takmak gerekir diye düşünüyorum denk işte. Onun dışında, bohçası, sizden bir ev hediyesi faaln gitmesi gerekiyor diye biliyorum
Bir-prens-annesiii babytwo benim de kaynımın yakında evlenme ihtimali var ve bişey takmamıştı yaşı 19 du küçüktü evlense çeyrek takarım fazlasını takama kızı da sevmiyorum zaten bohça da yapmam niye yapıyım aile tanışmalarında da eğer kızın evine gidiyorlarken beni çağırırlarsa kayınvalideme geldiklerinde kayınvalideme yardıma giderim ama kızın evine giderken çağırmadılarsa kayınvalideme yardıma gitmem
Bbcrrr Emine_elis neden çift bilezik taktınız ay bana bi çeyrek bile takmadı ben günahımı vermem ona dermişim 🤣 helal valla ince bi künye karşılığına iki bilezik keşke benim ektim olsaydın 🤣🤣🤣🤣
babytwo Emine_elis ya davet ederlerse bir cift pijama alırım nişanda yarım yeter ya birer yarım öı yoksaa ahahah
babytwo marisback çeyiz cıkarmada daveten mi ordaydınız kayınvalideniz falan cağırmış mıydı yoksa kendiniz mi gittiniz oraya marisback bu çağırma olaylarını eşimin kardesi ve nisanlısı mı yapmalı siz bohça hediye yapmış mıydınız? takı ne takmıştınız marisback
babytwo -Delibal damat bohçasında sizi düsünmüsler miydi? kız ile kvalide alısverise cıkacaklarmış bohça oyle yapılacakmış ben bohçaya hediye vs düsünmüyorum
Emine_elis Bbcrrr kız şöyle oldu eşim bilezik aldrdı bı bn bı o gibi taktık onlarn düğün önce oldu sonra bizim ki ama eşim bile canı skldı . İkizleri oldu biz birer çeyrek taktık çocuklara onlarda bnm kızımda yarım getrdi hatta eşin annesine dedi bn 2 çeyrek taktm abim ne takck fln die 😂
Bbcrrr Emine_elis garibim eşin nerden bilsin kardeşinin böyle yapacağını 🤣🤣 ay valla yok bacım ne imada bulunsan takan takmış gitmiş 🤣🤣🤣
Emine_elis Bbcrrr aynn bnmki onları kendi gibi düşündü garip gelin almada bile içeri tek girdi kimse yanında gelmedi. Buda abisi gelin almasında herkese parayı saçtı .ama onlar önce oldu ya bida onlarda bize koşar dedi nah koştu 😂
Deletedmom_62 mom-1 kardeşler illa bilezik takar diye bir kural mı var kim koyuyor bu kuralları. Herkes maddi durumu neye el verirse içinden ne geçerse onu takar