1mucize çatlak rahatsızlığından muzdarip bir insan olarak sizi çok iyi anlıyorum lanet bir acı Allah kimseye yaşatmasın olanlara da şifa versin hamileyken çok çektim bundan malesef. Dönem dönem kabızlık atakları yaşıyorum bende bir ishal gibi bir kabız beni mahvetti sanırım huzursuz bağırsak sendromum var. Size önereceğim en ama en iyi şey magnesie calcine toz magnezyumu. Bunu icmezsem yatalak olurum kullanıyorum. Şuan da bir aydır kabizlik sorunum var 2 günlük ishal rahatsizligindan sonra bağırsak düzenim bozuldu bu ilaç olmasa hayatım yine alt üst olurdu çatlak yüzünden. Mutlaka alın kullanın çok pahalı bir ilaç değil kana vücuda karışmıyor bağırsak tembelliği yapmıyor direkt bağırsaktan atılıyor zaten diski yumusatma amaçlı kullanilan bir magnezyum çeşidi 1-2 çay kaşığı tüm sorunu çözüyor. Bunun dışında sağlıklı beslenin bol lif meyve sebze tahıllar ve yemiş tüketin incir kabak kayısı kavun mısır bol su bunlar kabızlığa çok iyi gelir. Birde bana mesela sek aktif probiyotik kefir var tek içimlik mavi kutularda satılıyor migros ve carrefourlarda var harika birşey bana çok iyi geliyor sizde deneyin isterseniz içinde 3 milyar probiyotik var tek içimde migrosun kefir danem den de çok memnun herkes o da yüksek probiyotik içeriyor bunları deneyin mutlaka düzenli kullanımda çok faydasını görürsünüz inşallah.