iremasmahan_ Yarın yaptırmayı düşünüyorum ama cok kararsızım yaptiran yan etkisi olan ,yaptirdigi icin pisman olan ya da iyiki yaptirdim diyen varsa bana yardimci olun
YaseminAsel iremasmahan_ ben de iyi ki yaptırdım diyorum en azından kafam rahat zor bir hastalık çünkü. Zaten ağızdan veriyorlar yan etki olmadı ilk bir kaç gün gazı oldu sadece
Sevinc_poyraz iremasmahan_ evet bende iyi ki yaptırdım diyorum 3. Ayda ilk dozu cuma günü de 2. Dozunu olduk çok şükür bi yan etkisi olmadı 🙏🏻 zaten ağızdan veriliyor zaten bi zorluğu olmadı şifa olur inşallah 🙏🏻
senem98 iremasmahan_ benim kuzenim çocuğuna yaptırmadı çocuğu 5gün hastanede yattı kafasınu vurmuştu duvara keşke zamanında yaptırsaydım diye ben de çocuğuma yaptırıcam 1 ay sonra bence siz de yaptırın zarardan çok faydası olan aşı
iremasmahan_ Summerwine95 cok teşekkür ederim bazi yazilarda kesinlikler yaptirmayin kakasinda kan felan vardi yaziyordu korktum açıkçası
iremasmahan_ YaseminAsel evet zor bi hastalik ama bazi yazilardan dolayi yaptirmakta kararsız kaldim ama icime su serptiniz
iremasmahan_ Sevinc_poyraz bizde 3 ayligiz yarin yaptıracağım insallah yorumunuz icin cok teşekkür ediyorum
iremasmahan_ senem98 ay cok gecmis olsun hastanede yatmasi cok kotu benim bebeğimde 10 gun yogun bakimda yatmisti 10 Yil gibi gelmisti Allah tekrar yaşatmasın insallah bende yaptıracağım
Summerwine95 iremasmahan_ bebeğiniz alerjik bir bebekse tabiki doktorunuza danışın ama kar zarar analizi yapıldığında bu aşı yapilmadiginda malesef sonuçları çok kötü oluyor
cananhmsre iremasmahan_ ben ilk asida yan etki yaşadım kusma ve kaka da değişiklik oldu 1 gün sürdü hali yoktu kuzumun hiç baya kustuk üç dört kez de kakasi yeşil katı ve kokulu oldu doktor normal dedi ertesi gün geçti. İkinci dozu olduk hiçbir sıkıntı yaşamadım. İyiki olduk diyorum cunku bu hastalık çok fenaymış hep hastanelik oluyor çocuklar ve tehlikeli yaptırmazsam ve hasta olursa vicdan azabı çekerdim bakalım hayırlısı artık
iremasmahan_ cananhmsre kakadan kan geldigini yazan olmustu baska yazilarda korktum acikcasi ama yaptıracağım insan korkuyor bilmediğimiz seyler Allah kimseyi evladiyla sınamasın
1gulceninannesi iremasmahan_ rota virüs her yerden çok çabuk bulaşabilen bir hastalık ve gerçekten bebeklerde baya sıkıntılı oluyor tedavisi uzun ve zor. Ben yaptırdığım için kafam çok rahat olursa bile hafif atlatır diye düşünüyorum en azından. Aşı 1. Dozu hafif ishal yaptı bizi çok sürmedi hemen geçti. 2. Dozu da uyku yaptı gibi sanki onun dışında bir sıkıntı yaşamadık. Tavsiyem yaptırmanız yönünde.
sarmaliklahana iremasmahan_ iyiki yaptırdım bebeğim cok şükür hep kalabalıkta dogdugu günden beri hiç bişey olmadı. Yaz kış gezeriz. Şimdi 2.ye hamileyim ona kısmet olursa yaptırıcam. Hiç bir yan etkisi olmadı bizde.
iremasmahan_ sarmaliklahana benim bebegimde hep kalabalikta bizde gezmeyi seviyoruz simdi daha cok emin oldum yaptıracağım
cananhmsre iremasmahan_ kakada kan görenler genelde alerjik bebeği olanlar diye biliyorum. Ama korkma yan etki yaşayan biri olarak söylüyorum yan etki bu hastalığı yaşamaktan daha iyidir. Çocuklar perişan oluyor kusma ishal bebekler için çok tehlikeli. Bence bu aşı paralı bile olmamalı herkes vurdurmali zorunlu olmalı devlet altında.
Bett1 iremasmahan_ 5 sene önce ilk oğluma yaptırdım hiçbir yan etkisi olmadı iyi ki yaptırdım etrafımda yaptırmayıp hastanelik olan çok kişi oldu. Şimdi yarın 2 aylık olacak bir oğlum var 3. Ayında yaptırıcam oğluma kesinlikle
asrinhatasi iremasmahan_ hastalığın kendisi aşının yan etkilerinden daha ağır. Yan etki yaşamadık biz ama yaşarsanız da 2-3gün sürer geçer.
nazlimsii iremasmahan_ canım ben 3-5 aylıkları yaptırdım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bebeğim ateşlenmedi bile, yalnız ben 1 aylıktan beri her aşıdan sonra 1 çay kaşığı calpol verdim eve döner dönmez. Ateşlenmesini vs beklemedim. Onun etkisi olmuş olabilir.