kasimonbes Herkese Günaydın 💕 Tuvalet eğitimi hakkında bilgiler içeren blog yazımız yayında. Merak ettikleriniz için linki paylaşıyorum https://blog.mutlubebekleriz.com/genel/adim-adim-tuvalet-egitimi/ Deneyimleriniz için yorumlarda buluşalım 💃
Deletedmom_104 kasimonbes Kızlar kızım 34 aylıkken tuvalet eğitimini tamamladık. Tamamlanması 2 hafta, belirli anlamda yol almamız 1 hafta sürdü. Zaman içinde kabız da oldu. Sorusu olan varsa bilgi isteyen varsa detay isteyen varsa seve seve bilgim dahilinde destek olmak isterim 🤍
Busrablt61 kasimonbes 37 aylıkken basladik şuan 39 aylık ara ara hâlâ kaciriyor evde hali yok cunku kedi gibi her köşeye işedi sağolsun iyi yönden düşünürsek hergün çamaşır suyu ile evin silinmedik yeri kalmıyor 😂 canım oglum sırf ben temizlik yapayim diye çişini kaçırıyor diye düşünerek tepki vermiyorum bu sayede şükür daha iyi durumdayız başta sinirim zıplıyordu şimdi tepki vermeyerek onun sinirini zıplattığımı hayal ediyorum 😂 1 aydir 2 defa ancak kaçak oldu bu sayede oda kendini bi anda abi sanip kendi kendine gitmek isteyip donunu cıkaramayışından oldu 😂😂
Ebrr_glsm123 kasimonbes Anneler lütfen tuvalet konusunda bebeklerinize baskı yapmayın lütfen çocuğa travma oluşturabilir ve çocuk tuvaletini tutar yapamaz. Şöyle bir duyum almıştım bi çocuğa annesi tuvaletinin yapsın diye çok baskı yapmış çocuk büyük tuvaletini yaptıktan sonra korkmuş ve travma olarak üstünde kalmış çocuk günlerce tuvaletini yapmamış karnı şişmiş sancılar fln hastanelik olmuş acele etmeyin lütfen yavaş yavaş..
HavvaCnts kasimonbes ben kızıma hiç tuvalet eğitimi vermedim 22 aylık olduğunda lazimlik aldık geldik tuvalete koyduk kendisi bezini çıkarıp lazimligina yaptı ve o gün bu gündür bez takmiyoruz kendisi tuvalete gidip geliyor gece uykusundan kalkıp gittiği bile oluyor şuan 26 aylık tuvaletini yapar döker özel bölgesini siler ellerini yıkar ve en sonunda anne bitti diye bana seslenir bende lazimligini yıkar geri yeri koyarım hiç zorluk yaşamadığım tek konu 😂
Atlasmomyyy Herkese merhaba. 9 eylülde 36 ay dolduracak oğlum be 3 gündür eğitime başladık ilk iki gün sadece 1 defa lazımlığa yaptı geri kalanında nerdeyse oraya saldı :) ama bugün sabah 9 dan beri tutuyor ve 1 saat bilfiil lazımlıkta oturmamıza rağmen yapmadı şimdi öğle uykusunda uyurken belki yapar ama bu kadar saat tutması normal mi ona bi zararı olurmu? Bilgili anneler benide bi aydınlatsın 🤍🫶🏻
Mssm Deletedmom_104 bana da yardımcı olurmusunuz nasıl başardınız benim kızım 2 yaşında ama tuvalete dair hiç birşey yapmıyor kuru bez olması gerekirken sabahları dolu bez veriyor lazımlığa otururken hemen kalkıyor yani tuvalet eğtimine hazır değil kızacası yaz malum çok pişik oluyor ben bıraktırmak istiyorum
momandad_16 Deletedmom_104 gece tuvalete kaldırmalımıyım birde ortalığa çok yapıyor söylemiyor çişinin kakasının geldiğini bezliyken söylüyordu şimdi söylemiyor sık sık götürüyorum yapıyor ama ortalığada çok yapıyor
Busraozbezek Atlasmomyyy merhaba herhangibi bir sorun olmaz merak etmeyin ilk zamanlar çok zorlama biliyorlar ve tuvalete gitmemek için tutuyorlar ama eyer bezi çıkardıysanız birdaha kesinlikle takmayın yoksa çok aşırı zorlanırsınız bir kere bile takarsanız eyer birdaha tuvalete gitmek üstemez
ozlemm_35 Busrablt61 3 buçuk yaşında oğlum gece ve uyku da sıkıntımız yok. 3 defa eğitime başlayıp bıraktım çünkü 15 20 dk bi çişini heryer yapıyordu 2 3 ay ara verdim şuan 20 gündür çişini. Tutuyor geldi demiyor ben götürünce yapıyor ama. Kakası geldiğinde olduğu yere yapıyor ve hiç ilerleme yok konuşuyorum anlatıyorm sürekli herşeyi biliyor nereye yapacağını neden yapacağını söylüyor oda anlatıyor ama uygulamada yapmıyor bazen kızıyorum istemsizce özür dilerim anne bi daha yapmicam diyor ama sonuç yok
Ebrr_glsm123 Mssm Hâla erken. Acele etmeyin lütfen daha çok küçük eğer çocuğun üstüne çok baskı yaparsanz travma olur ona göre
Deletedmom_104 Mssm @Ebrr_glsm123 Hanımefendi dogru söylemiş. Benm kızımın 3 yasına 2 ay kala oldu. Gece öğlen kuru kalkıyordu. Uzun süre bezi kuru oluyordu. Birde bezini gösterip çiş kaka diyordu o zaman basladım. Vaktinden erken baslamanız hem size hem cocuga sıkıntı. Anne açısındam da ciiddi sabır istiyor 🤍
Tugcesilam Mssm yani hazıe degil demekki benm kıxımda hic kuru kalkmıyordu bezi borakmaya dairde hic bir belirti yoktu bi ara pişik oldu ne sürsem gecmedi herhalde cişi yakıyor diye düşündüm bi sabah kalktık kızım qrtık abla oldun beze byby diyicez dedim tmm dddi hep oğün tepesindeydim cünkü ne zamanlar kaka yapacagını biliyordum hep lazımlıga oturttum ama ciş 4 kere yada 5 kere hep sag sola kacırdık 2.gün daha iyiydi 3.gün dahada iyiydi gece gündüz boraktık 31 aylıkkenn
yagmurkarabey Oglum 25 aylıkken tuvalet eğitimini tamamladık şuan 28 aylık olacak hiç zorlamadan kendi haline bırakarak yaptım anlattım sürekli konuştum ilk başlarda tabiki çok zorlandım bolca sabir gerekli :) ben kendinin de hazır olduğunu gözlemlediğim için eğitime karar verdim 1 hafta içinde öğrendi:) tuvaleti eğlenceli hale getirerek başardık:) sorusu olan varsa alabilirim:)))
Tugberk_2905 yagmurkarabey merhaba geceleri nasıl yaptınız? Ben internetten araştırdım. Babyneo alıştırma kilodu aldım. Bugün denemedim. Kaçırma olmuş. Sızdırmaz yapmaz yazıyordu yorumlarda.
kasimonbes HavvaCnts darısı başıma ama çok zor akrep burcu bir kuzum var ve 9 aylıkken bile karakterini belli ediyor 😂 mesela anne baba demiyor biliyor anne babayı aka keyfi isterse 4 kere anne deyişine şahit oldum sürekli de konuşuyorum ama sanırım o keyfi ne zaman isterse konuşacak ne zaman isterse tuvalete gidecek 😂
gamgun HavvaCnts bisy sorablr mym cok sacma gelir belki ama buyuk tuvaletini yapnca lazmlgi nasl neyle temzlyorsnz?🙈
Ruzgarinannesiii kasimonbes aa akrepler zor mu oluyor benim oğlum da akrep şimdilik iyi gidiyor ama bakalım takip edicem🤣
HavvaCnts kasimonbes aynen zaten en önemlisi de bu düşüncenizi çok beğendim maksat çocuğu zorlamak değil o zaten kendisini hazır hissedince yapacak çocuğu sürekli sıkarak hem geri çeker siniz hemde korkar ben öyle bişey asla yapmadım kendisi hazırmış yapmasaydı bile zorlamazdim hazır hissedince zaten yapacak
Prens3456 Çişini kakasını söyleyemeyen ama tuvalete hazır çocuğa nasıl öğreteceğiz yani her belirti var tam konuşamıyor kendini ifade edemiyor
Bal_kokulum Prens3456 benim kızım da herşeye hazır ama dediğiniz gibi çişi kakası geldiğinde söyleyemiyor, yaptıktan sonra anne bak diyor , bende çözüm arıyorum, başlamalı mıyım, yoksa biraz daha beklemeli miyim , bilemedim.
yagmurkarabey basakhanim34 hayır bez takmadım hiç de uyandirmadim çok şükür allahima nazarım değmesin şuana kadar sadece bikere gece yaptı altına onda da kalkti ağladı anne değiştir diye bide ben yatmadan 1 saat önce sıvı vermiyorum hiç :)
Deletedmom_104 Kecer Evet korktu. 4. Gün wc kaka yapabildi. Tam çıkarken kalkıp gidiyordu ben oturttum kaka wc ye düştü. Sonra 2 gün snra yaptı. Ama günde 50 kez kakam var diyodu gidiyoduk yapmadan geliyorduk. Bu zamanla düzeldi. Tuvalet eğitimi tamamen zamanla ilerliyor
Ertugrulunannesi2022 Benim oğlum 18 aylık 2hafta sürdü öğretmek şuan anne çiş geldi diyor ve tuvalete gittiğimizde tuvalete yapıyor ☺️şuan 2gunde sadece 1defa kaçırma oluyor oda oyuna daldiginda felan yoksa söylüyor ilk hep ben götürdüm sonra kendisi söylemeyi alıştı
Kucukadaminannesiii Ertugrulunannesi2022 maşallah benim oğlum da 19 aylık nasıl başladınız çişini söyleyemiyor benim oğlum daha nasıl başlayabilirim nasıl bi yol izleyebilirim
Zeynepelcin Ertugrulunannesi2022 kızımda 18 aylik başlamak istiyorum ama konuşmadığı için kararsız kalıyorum.belli başlı kelimeleri söylüyor sadece.kakasi gelirken zatwn belli ediyor .öbür türlü bez takınca takmamı istemiyor kaçıyor sürekli. Bir tavsiyeniz var mı acaba sonuçta vir tecrübenizi var suan🙂
Kecer Deletedmom_104 sabredeyim o zaman ben de yapardı ne güzel sonra tutmaya başladı bu yüzden de kabız oluyor korkuyır gene
Ertugrulunannesi2022 Kucukadaminannesiii benim oğlumda ilk söylemiyordu ben hep ilk hafta kendim götürdüm yaptı annecim bak çiş yapıyorsun her seferinde çiş dedim sonra annecim istersen tuvalete gidelim ilk hafta hiç demedi hep ben götürdüm sonraki hafta de kendisi çiş dedi şuan da çok şükür iyiyiz sadece arkadaşlariyla oynarken daldiginda kazalr oluyor diğer şekil hemen gelip anne çiş diyor bol sabır gerektiren bir durum siz her 15 20 dk bir götürün tuvalaete 1damla bile olsa yapsın yavaş yavas alışır💙