Merhaba, kusura bakmayın ama şüphe diye bir şey olmaz ki bunda ya hastadır ya değildir, size verilen raporda ne yazıyor? . Tıbbi genetik dalı ilgilenir. Topuk kanı sonucunda bebeğin ya taşıyıcı ya da hasta olup olmadığı bellidir hatta eğer hastaysa hemen anne babadan da kan testi istenir. Ben 4 yıldır bu konuyu çok iyi takip ediyorum arkadaşımın yeğeni vefat etti hatta. bizim evlendiğimiz yıl daha evlilik öncesi sma taraması yapılmıyordu ve 2022 yılında hamileyken takibimi yapan doktorum sma testi yaptırın dedi 1 ay sonra sonuç geldiğinde ben taşıyıcı olduğumu öğrendim mesela. Ama dr arkadaşlarımız var mesela onlar da dedi ki “senden niye kan alınıp bakıldı ki, erkeğe bakılır erkek taşıyıcıysa o zaman kadına da bakılır” dediler. Yani şöyle ki bebek sma hastasıysa kesin olan bir şey var ki o da babanın yani eşinizin taşıyıcı olmasından kaynaklı. Bunu kayınvalidenize iletin bir zahmet de kendilerinin de geninden geçmiş olan bir durum söz konusu. Lütfen tıbbi genetik birimine raporunuzla gidin, rapordaki kavramlar çok açık şekilde taşıyıcı ya da hasta olup olmadığını ifade ediyor zaten