Sadeturkkahvesi BuzluKahve arkadaşımın oğlunda 10 belirtinin 7 si varmış risk grubu demiş düzelme ihtimali varmı yani ?
elanurersoy Özel eğitim alan öğretmeniyim. Acilen yoğun bir özel eğitim alması gerekiyor ayrıca evde öğretmenin yönlendirmesi doğrultusunda düzenlemelere gidilmeli
Oznur0023- Çocuğun kaç yaşında olduğu çok önemli doğuştan otizm maalesef düzelmiyor sadece özel eğitimle bi şeyler veriliyor ama sonradan olmuşsa ve yaşı küçükse düzelebilir diyorlar yoğun eğitimle benim oğlum 13 aylık otizm risk grunibujda rapor çıkmadı fakat belirtileri var bizde 20 gündür onla uğraşıyıruz
TuBeSe Oznur0023- doğuştan olduğunda düzelemeyecegini kım söyledi ? benım bebegımde doğduğundan beri göz teması kısıtluydı ve biz otizm riskli grubunda olduğunu düşünüyoruz suam 13’5 aylık tanı almadık önümüzdeki ay ankara’da sabri beye randevumuz var . ve 1 aydır ergoterapiye gidiyoruz isme tepki başladı çok şükür . bütün dr lar erken fark edilen otizmin daha çabuk hafıfleywcegınden bahsediyor siz neye dayanarak bu yorumu yaptınız merak ettim doğrusu .
Snmela Oznur0023- Çoçuğunuz ne gibi belirtiler vardı 10 aylık oğlum adına seslendiğimde bakmıyor bay bay yapmıyor alkışta
Tugba523 Merhaba bende bugün doktora götüreceğim psikolojik olarak bitik haldeyim benim oğlumda 11 aylık . El hareketleri heycanlanır gibi yapması ilk dikkatimi çekti ymeek yerken yolda arabasındayken yandan geçen araçları görünce oyuncaklarda dönen bşey olduğunda uçan bir kuş gördüğünde bile eller sürekli bilekten dönüyordu 7 aylıkken farkettm doktorumuz normal dedi. Göz teması var adıyla seslendiğimde her zmn bakmıyo yada saniyelik bakıyo işaret parmağımla bşey gösteririm çok oralı değil baba mama dyo çok cee oynayınca güler alkış yapar al ver komutlarını elindeki oyuncağı ver dedğimde verir al dedğimde alır bilmiyorum şimdi bu bulgular nedir ne değildir hiç iyi değilim :(
vaveyla_1 Tugba523 aslında anlattıklarınızda anormal bişey göremedim benimde oğlum 11 buçuk aylık oda anlattığınız gibi. Mesela bişeyle ilgilendiğinde bazen bakmaz adına buda dikkati orda olduğu için yoksa normalde bakıyor. Araba tekerleklerine ve motorlara çok bakıyo ilgisini çekiyo bide bu aralar istediği bişeyi görünce ses çıkarıyo kızar gibi bağırıyo hani bunlar korkulacak şeyler değil ki . Onun dışında göz teması alkış yapar bay bay yapar çak yapar mama baba der bence bu aylarda böyle yapmaları normal içiniz rahat olsun doktora gidin yinede oda normal diyecektir bence
-Gozumuzerinizde- Tugba523 İsmine seslendiğinde bakmaması, göz teması kurmaması,ellerini sürekli cirpmasi, dönen oyuncaklara dikkatli şekilde incelemesi, sürekli Kendi etrafında dönmesi,tek başına olması gibi vs.. bunlar varsa direk doktora götürulmeli cocuk
Kubratemiz Tugba523 annesi sana kendimden örnek vereyim oğlum 16 aylık goz teması ismine döner bakar ama bişeyle mesgulse bakmaması normal bence biz bile bazen bişeyle ilgilenirken seslenince duymuyoruz. Alkış bay bay yapmıyor al diyince alır ver diyince verir doktora götürdüm göz teması ve isme tepki verdiği icin asla otizim olmadığını söyledi kaldiiki sizin bebeginiz daha 11 aylık. Alkış baybay al ver yapıyormuş göz teması da var yani bence ayına göre gayet iyi için rahat olsun doktora git tabi ki iyi şeyler duyucaksin merak etme 🙏
Elfdmn Tugba523 kızım 10 ay 5 günlük ymeek yerken ve müzik çalarken ellerini dediğiniz gibi çırpıyor, fakat baba diyo ellerini alkış yapıyor birşey isteğinde olmayınca ağlıyor gibi gelişim basamakları da mevcut. Bende otizm den şüphelenmeli miyim?
Tugba523 -Gozumuzerinizde- ellerini heyecanlanabileceği bşeyler olduğunda çırpıyo örneğin dönen bi oyuncak , yemek yerken kaşığı ağzına verdiğimde , yatağından onu alırken gibi gibi adıyla seslendğimde de 10 kere çağırsam atıyorum 3nde 4 nde bakıyo
Tugba523 -Gozumuzerinizde- daha küçük kendi etrafında dönme vs yok zten göz temasımız da var hatta uyanınca dakikalrca gözlerimn içine bakar öpüşürüz flan onunla kahkahalar mesela banyo yaptırırken çok sevinir bakar bana o durumlarda da ellerini çırpar
Dilekkkk19 -Gozumuzerinizde- benim bebegim tekerleklere çok ilgili bebek arabasi arabalarina yani donen seyleri seviyor fakat bunun tek basına bir sıkıntısı varmi ismine cevap verir 3 5 kelime kullanir goz temasi var sıkınti olmaz degilmi