Elmaliturta01 Faizsiz sistemden araba alan var mı. Faize bulaşmak istemiyoruz ama katilim bankaları da bi nevi faiz olarak geçiyor. Kimi hoca caiz diyor kimi faizdir diyor
Meryem00 Elmaliturta01 eşim kuveyttürk genel müdürlükte çalışıyor. Faiz değil diyor. Başka bir katılım bankasından kredi çekerek ev aldık.
MeTeCa Elmaliturta01 ilyestaa Ordaki sisteme hocalar cevaz veriyor. Şöyle ki bir mal almak istediğinizde bankaya gidiyorsunuz ve o malla ilgili her türlü bilgiyi veriyorsunuz. Banka o malı satın alıyor ama diyor ki “Ben sana bu malı kendi kârımı katarak satacağım”. Mesela o mal 300 ise banka 300’ e alıyor ve o mal artık bankanın oluyor. Size 350’ ye satıyor. İşleyiş böyle.
SevimliHayaletCasper Elmaliturta01 evet caiz olduğunu bende düşünüyorum. Onlar çünkü ticaret yapıyorlar senin paranla araba, ev vs alıp satıp bu kazançtan sana pay veriyorlar. Diğer bankalara gittiğinizde kredi çekebilirken, bu bankalar öyle boş yere para vermiyor
MeTeCa Elmaliturta01 ilyestaa Evet ama benim bu söylediğim Kuveyttürk için. Şimdi tekrar sordum eşime not olarak şunu geçeyim banka tapuyu üzerine almıyormuş. Satın alacak kişiyi sözlü olarak vekil gösteriyormuş. Borç bitene kadar tapu ipotekli oluyor, borç bitince ipotek kaldırılıyormuş.
Elmaliturta01 Meryem00 yaa kafayı yiyeceğim. Araba 2 çocukla şart gerçekten ama faize bulaşmaktansa 6 ay 1 sene biriktirelim diyorsun. Yorumlarda mesela şey diyor caiz olması için arabayı bankanın alması sonra bize satması gerekiyor ya banka o kısımları es geçiyormuş eşinize sorarmisiniz öyle mi
ilyestaa MeTeCa ya ben hiç duymamistim. Yani popüler birşey mi şuan . Açıkçası bende faize bulaşmak istemiyorum Yatırım yapmak için güzel bi yol gibi geldi bana
Elmaliturta01 SevimliHayaletCasper böyle bi kolaylık varsa kullanmak istiyorum ama faize asla bulaşmak istemiyorum Allah korusun. Fatih kalender hoca var baya herseye cevaz vermiyor biliyorsundur belki ama dün izledim katılım bankasından caizdir diyor
Elmaliturta01 ilyestaa diğer bankaların aldığı faizi oda üzerine koyuyor ama sana bu fiyata satıyorum diye ticaret yapmış gibi gösteriyor bi diğer farkı da normal bankaya gittiğinde direk para alıp istediğin yerde kullanıyorsun ama katilim bankasinda nerede kullanacağını belirtiyorsun yani araç alacağım banka diyor ben alayım sen bana taksitle öde. Bu yüzden caiz diyorlar ama işte bilmiyorum
MeTeCa Elmaliturta01 Vekaletli alıyor. Yani size sözlü vekalet veriyor ama mala ortak oluyor. Siz borcu ödeyince tapu tamamen size ait oluyor.
Dmt-01 Elmaliturta01 niye normal bankalarda da mantık aynı ev için kredi çektiğinde banka parayı sana vermiyor ki evi kimden aldıysan direk onun hesabına aktarıyo ve eve ipotek koyuyo.şuan bizim evimiz iş bankasına ipotekli biz o parayı alıpta başka yerde kullanmadık sonuçta.Katılım bankası kendisi uyguna alıp kar ederek sana satıyor normal bankada da mantık aynı sen evi şimdi bu fiyata aldın ama evin taksidi bittiğinde değeri bukadar olacak diyip karını taksit taksit alıyor.Bana pek farklı gelmiyor amaç hertürlü kar
SevimliHayaletCasper Elmaliturta01 paranı kar payına mı yatırmak istiyorsun? Ama az verdikleri için paran eriyor. Faiz gibi değil.
ipekannesi55 10 yıl önce Albaraka ile ev aldı annem. Ticaret usulü yapıyorlar banka sizin adınıza evi almış ipotek koymuş ödemeniz bitince size geri satmış gibi bir mantık üzerinden çalışıyorlar
ipekannesi55 Elmaliturta01 biz de şüpheliydik Diyanetin fetva hattını arayıp sorduk bikaç güvendiğimiz kişiye sorduk öyle aldık
Blackbird88 Elmaliturta01 faizsiz banka diye bir şey olur mu, Türkiye ekonomi faiz üzerine kurulu faiz istemiyorsan ülkede yaşamaman lazım.
Elmaliturta01 MeTeCa bir de ticarette risk vardır oyuzden caiz değil diyenler var banka kendini güvenceye alıyor ya ipotek yapıp normalde alim satım ticaret evet ama bankanın güvenceye alması faizi animsatiyor