Gokturk_ Kızlar ben yaprak sarması içini çiğ yapıyorum ama bana şuan güzeeellll bir iç söyler misiniz farklı tat denemek istiyorum .Sarıp difrize atıcam bide
Laylaymom Gokturk_ Bende pişirmem, çiğ yapıyorum. Sumak ekşisi katmanızı önerebilirim. Vişneli falan yapanlar var ama benlik değil. Zeytinyağlı 🫶🏻🫶🏻
Minel-inannesi Gokturk_ pirinc, bol zeytinyağı, salca, 1tane domates, bol sogan, bol maydanoz ve dereotu, kuru nane, nar ekşisi, bi cay kasigi kadar kimyon, tuz, 1tatli kasigi toz şeker 🤌 benim standart sarma dolma içi tarifim
beyzacmvrc Gokturk_ asla cig yapmam kavururum Soğanı bol yağda kavur salça (biber domates salçası karışık ekle) kavur bol nane az karabiber az pul biber, kimyon , sumak ekle birkaç çay kaşığı çok lezzet verir Pirinci de tuzlu sıcak suda biraz bekletmelisin öncesinde. En son pirinci ekleyip maydanoz ekle bolca. Domates sosu ekle biraz veya domates rendele bir iki tabe. Az bişey kaynar su dok kapat altını dinlensin Hem kolay sarılır hem cok lezzetli oluyo Sarmayı dizince salçalı su yap dök kapak kapat kaynadoktan sonra.kis kisik ateşte pissin En son indirmeden zeytinyağı dök üstüne
Sema065 @Gokturk_ Benim de kaynana güzel yapıyor etli kıymalı ne bulursa benimki bir tık daha baharatlı oluyor öyle sevdiğim için😂😂ama etli kıymalı denemedim hiç varsa dene istersen
Gokturk_ Sema065 ben hep etli yaparım zaten ama bu sefer zeytinyağlı istiyorum 😀Erzurum’a gelin gitmiş biriyim zeytinyağlının pek bi yeri olmuyor maalesef 😀
Gokturk_ marisback ben her işimi gece yapıyorum 3,5 kiloluk sarmam var hepsini bitiririm çok sürmez 😀
Minel-inannesi Gokturk_ damak zevkinize göre katmayabilirsiniz ama biz ailecek yesilliksever oldugumuzdan bize fazla gelmiyo 😊
Gokturk_ Sema065 anam gel ya asla dayanamam birinin canı çekmesine 😀o yüzden ne pişirsem genelde alt katımda ki hamile arkadaşım var ona götürüyorum 😀kokusu gider diye .Eski evimde de yan komşum vardı arkadaşım ona götürürdüm 😀
Gokturk_ Merveeemeeliss ben bir sayfadan Manisa yaprağı alıyordum ama mecburdum çünkü diğerleri bizim oraya gelmiyordu aşırı karttı evet büyük damarsız ama çok aşırı pişirmem gerekiyordu .Şimdi bu yaprağımı ise arkadaşım Tokat zileye gitti ordan aldırdım bide orayı deniyim diye .Ben çok sık sık sarıyorum genelde böyle çoklu sarıp atıyorum buzluğa çok iyi oluyor .
Sema065 @Merveeemeeliss Her sene Tokat da sipariş ediyoruz mükemmel oluyor paranın hakkını veriyorlar gerçekten bir de uğraşmıyoruz basılmış gönderiyorlar
Gokturk_ Sema065 tokatın neresinden alıyorsunuz ben bu sefer ilk zileden aldım beğenirsem ordan alırım beğenmezsem sizin aldığınız yerden alırım
Sema065 @Gokturk_ Senin gibi bir komşuya ihtiyacım var 😂😂2 kere taşındım 2 karşı komşum da yaşlıydı şuanki de yaşlı 🥹🥹hiç komşum olmadı o yüzden 😂