Shewolff Bebeğime haftada bir de olsa süt içirmek istiyorum muzlu çilekli yapıp. Açıktan süt alıp kaynatsam içirebilir miyim öyle?
_The_ANA_ Shewolff Asla içirmeyin Ne zaman inek sütü versem çocuk fışkırırcasına ishal karın ağrısı oldu Devam sütleri var onlarla yapabilirsiniz
stellamm Shewolff Shewolff kaç aylık bebek iki yaşına kadar inek sütü önerilmiyor ,bitkisel süt ile yapabilirsin
tubasd Shewolff 4 yaşına girmek üzere 3 yaşından sonra açık süt alıp kaynatıp içmek istediğinde verdim genellikle sütun tadını ogrenemsi için içine bişey koymadan veriyorum ama bazen kışın falan balla karistirip veriyorum paketli süt paketli yoğurt kullanmıyorum
Oscarasar Shewolff valla benim bebeğim 2 yaşında ve doktor nasıl bu zamana kadar inek sütü vermezsin diye kızdı bana ben hergün yarım su bardağı süt veriyorum çok seviyor gelişimi için ihtiyaçmış bir yaşından sonra ver dedi doktorum
Shewolff _The_ANA_ ya dün pınar süt aldım yaptım baya sevd ama böylesi daha mı sağlıklı olur acaba diye düşündüm
Fuuuuulya 2 yaşından önce uygun değil, açık süt ben hiç kullanmadım güvenmiyorum yani pastörize süt alıyorum 3 yaşındaki kızım süt seviyor, içiyor
Shewolff Fuuuuulya ben de yoğurt mayalama vs hepsini pastörize sütten yapıyorum dün pınar süt aldım muzlu yaptım baya sevdi içti ara öğün olarak yanına evde yaptığım kek kurabiye vs veririm öylesi daha mı sağlıklı olur diye düşündüm o zaman devam sütü alayım ben
Shewolff tubasd yani ben mama veriyorum zaten uykudan uykuya süt içirmiyorum ama ses öğünlerde kek yanına muzlu çilekli süt yaparım dedim çok sevdi çünkü dün pınar sütle yaptım içti baya ballı muzlu inek sütüyle daha mı sağlıklı olur dedim bir de uygulamanın giriş kısmında bulunan yazıda inek sütü verebilirsiniz kalsiyum açısından önemli falan yazıyordu
PamukPrensesannesii Shewolff örn : yulaf sütü,badem sütü ,hindistan cevizi sütü gibi. Ben kendim yapmıştım yulaf sütünü. Yapımı çok basit ,internetten tarifine bakabilirsiniz
Irmakmelegim Shewolff 2 yaşında kızım daha 1 kere bile inek sütü vermedim çünkü cok zararlı bile bile zarar vermeyin bebeğinize 2 yaş kontörlü vardı kızımın 10 gün önce doktorumuz inek sütü devam sütü asla vermiyorsunuz dedi 3 yaşına kdr bir çok zararı var demişti ama zatn yogurt peynir yiyorsa asla sütü ihtiyacı yoktur dedi kziim zatn her gün bri kucuk kavanoz yogurt bazn 2 öğün yer yogurt ara öğün niyetine meyveli yohrut yapın yilafli meyve meyve sadece yanına kefir verin
Aysegul93 Shewolff hayır hayır süt zaten faydalı birşeyde değil ama kaynatarsk daha da faydasız oluyor
Hobbalayarim Oscarasar bencede çok doğru. Kimisinin doktoru yok diyor kimi doktor verin diyor millet de sırf konuşmak için. Biri yazmış geniz eti buyumesi yapıyor. Bu ne Allah aşkına ya. Kaç çocukta yapmış ? Kaçının geniz eti buyumesi sütten olmuş diye ispatlanmış ? Nete yazıyorlar her gördüklerini millete doğru yanlış bilmeden aktarıyorlar.
livanurvealpinannesi61 Oscarasar oğlum 31 aylık inek sütü vermiyorum doktorlar 2 yaşa kadar inek sütü önermiyor. Bana çocuk doktoru 2 yaşa kadar süt önermiyorum dedi 2 yaşına girince köy sütü verebilirsin dedi ama malesef süt aşırı dokundu 1 yıl süt içti ne yemek yedi ne rahat uyudu özele götürdüm çocuk doktoru kesinlikle süt vermiceksin dedi.hiçbir doktor süt vermiyorum diye kızmadı. Sütün hiçbir faydası yok aksine zararı var
fbetul4270 Shewolff çocukların 5 yaşına kadar süte ihtiyacı yok. İster hazır olsun isterse birinden alın sütler artık masum değil. Çocuklarda geniz eti büyümesi yapıyor. Meyve suyu yapabilirsiniz evinizde. Yada en sağlıklısı kefir. İçine istediğiniz meyveyi koyarak verebilirsiniz☺️
Hobbalayarim fbetul4270 ya Allah aşkına geniz eti büyümesi ne bacım ya. Mesela ben üniversiteye gidene kadar her sabah 1 bardak içtim süt suanda 30 yaşındayım taş gibiyim bu kadar abartmayın ya
Hobbalayarim fbetul4270 çok merak ettim canım kaç çocukta geniz eti büyütmesinin sebebinin sut olduğu teşhisi konulmuş. Hangi site hangi dergi veya isim verir misiniz ?
LaMamaDellaCicala fbetul4270 ohaabes yasina kadar inek sutu icmeyen cocukta ne biliyim….bence bu cok ucu acik bir post sütün en dogalinin ulkesindeyim yasadigim yerde çiftliklerden kendim sagip alabilirim…ama doktorumuz pastörize sut oneriyor…bu zamana kadar ne dediyse yaptim doktorumuz hic pisman olmadık….sorun bizimki sut sevmiyor😅
Hobbalayarim Shewolff ya doğalı varken paketli şeyleri önerenleri anlamıyorum. Pastörize süt ne kadar sağlıklı olur inek sütünden daha berbat. Arada ver neden vermeyesin büyüyünce hiç süt içmeyecek mi tatlılara giriyor bazı yemeklere giriyor yani tadını bilsin. Bence alıp kaynatman daha sağlıklı. Bide ilk başta biraz su karıştır direkt ağır gelmesin sonra sonra sade süte çevirebilirsin.
Shewolff Hobbalayarim haklısın 😍 kız dur şimdi pastörize sütten yoğurt yapıyorum 😂 başka türlü tutmuyor aklımı karıştırma 😂😂
monami_ Hobbalayarim sallamayın bilimsel çalışmaları okuyun. Geniz eti büyümesi, kansızlık ve hazımsızlık problemlerine sebep oluyor. Aklınız yok fikriniz var
monami_ Hobbalayarim google scholara gir cow milk yaz 2021 den itibaren filtrele oku elinde telefon var ya bir işe yarasın
Oscarasar Shewolff pastörize süt veriyorum ama çocuk doktorum köy sütünü kaynatıp dolaptan verebileceğimi söylemişti
tubasd Shewolff küçükmüş daha çok vermek istiyorsanız biraz suyla sulandırıp verin bağırsaklarına ağır gelebiliyor hazmı zor bir besin