Merhabalar, benim 2,5 yasinda bi oglum var ve arkadasiminda ayni yaslarda aslinda 2 ay fark var aralarinda bir oglu var. Birbirimize öyle arada gitip geliriz ve malesef gözlemledigimde hep bi icimde otizm mi acaba diye bi soru geciyor arkadasimin ogluna karsi. Simdi size dikkatimi cekenleri söyleyeyim:
-ismine bakma yok
-oglumla iletisim, oynama yok
-gösterilen nesneye bakma yok
-konusma yok (bir kac kelime: baba, su, mama ama ben hic duymadim arkadasim dedi)
-göz kontagi yok
En cok dikkatimi ceken hic tepki göstermiyor ismine, bize bakmiyor. Böyle her seferinde bulustugumuzda cocukla ilgilenip biraz oynamak istiyorum ama yok istemiyor oynamiyor benim oglumlada öyle.. sadece sevdigi bi oyuncagi almaya kalkinca ogluma tepki gösteriyor.
Arkadasimin bi bebegi var yeni oldu ve hep bu benim hamileligim yüzünden böyle oldu cocuk der hic ilgilenemedim fln diye ama nebiliyim icimde hep bi süphe var. Ben kendim oglum kücükken cok dikkat ediyordum burdaki acilan postlardan cok etkilenmistim bi ara, simdide böyle kafamda kurup arkadasimin cocugunami takiyorum diye düsünüyorum. 🤦🏻♀️
Simdi sorum size, arkadasiniza nasil yardim ederdiniz? Bu konuyu acarmiydiniz yada acmadan acaba nasil yardim edersiniz? Ben kesinlikle söyleyemem ama neyapicagimida bilemiyorum.