tekbasimabakiyorum Altı aylık kızım iki gündür bu hareketi yapmaya başladı. Neden olabilir? İsmine bakıyor, göz teması var. İletişimi yüksek bir çocuk. Anlayamadım.
Nisaaabbk tekbasimabakiyorum benim bebeğim de aynısını arada sırada yapıyor .6ay 10 günlük bı yerde okumuzstum bebekler bundan keyif aldığı için yaparlar diyordu hoşuna giden bı şey karşısında ve salınım hareketini severler diyordu belki sizin bebeğinizde ondan yapıyordur .okuduğum bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama
Gokturk_ tekbasimabakiyorum Benim oğlum 11 aylık artık neden yaptığını anlıyorum .Bize kızınca dit dit diyor kendi çapında ve öyle başını sallıyor 😀Birde hep diş dönemine denk gelir bu kafa sallaması .Sanırım dişlerini rahatlatıyor o hareket .
aysegul9323 tekbasimabakiyorum benimki de 6.5 aylık aynı hareketi yapıyor. Genelde yattığı yerden kalkmak istediğinde ya da sıkıldığında yaptığını farkettim ben. Sınırlı becerilerini bizlere bir şeyler anlatmak için kullanıyorlar sadece, endişelenmeyin.
Barlasinannesiiii tekbasimabakiyorum benimkide tam 6 aylık 1 haftadır yapıyor bende korktum ama normal heralde
tekbasimabakiyorum Gokturk_ o yaş grubu onun anlamını biliyor sanırım da benimki daha çok küçük ya anlam veremedim :/
tekbasimabakiyorum Oznur72 denedim ama uyumadı da. Normalse sorun yok o kadar çok otizm başlığı açılıyor ki insan etkileniyor
Oznur72 tekbasimabakiyorum her şeyden etkilenmemiz çok normal çocuk yetiştirmek kolay değil Rabbim yavrularımızı korusun
-Ygtbgra tekbasimabakiyorum endişelenmeyin benim oğlum okadar çok yapıyorduki birde hızlı hızlı sallıyordu her yaptığında içim içimi yiyordu araştırdığımda otizm çıkıyordu şuan 18 aylık arada yine yapar ama bi sorun yok çok şükür çoğu çocuk yapıyor
Baloglum93 tekbasimabakiyorum canım çocuk norolojiye goturmeni tavsiye ederim bişey olduğunu sanmıyorum ama yine de götür için rahat etsin benim 2. Oğlum eve getirdiğimde beri kafa salliyordu gözleri sağa sola dönüyordu çocuk norolojiye götürdüm epilepsiden suphelendi her testi yaptık hepsi temiz çıktı sadece b12si çok düşük çıktı b12 iğnesi kullanıyoruz
DrkAyz tekbasimabakiyorum Uykusu gelmiş olabilir belki o yüzden sallıyordur çevremiz ve Google yüzünden herşeyi otizme bağlamaya başladık belkide bebeğiniz yeni hareketler keşfediyordur başka farklılıklar varsa doktora götürün isterseniz ama bencede bişey yok
EmrEren tekbasimabakiyorum benim oğlum 6 ay 13 günlük oda kafa sallamaya başladı diş çıkartmaya başladıysa olabilir Hoşuna gittiği için olabilir gözlerinde eğer bir kayma gibi bir problem varsa sizin dikkat Edip baktığınız gördüğünüz onunla alakalı da olabilir ama bu aylarda çocuklarda normal olarak görünüyor muş kafa sallaması bu süre çok uzarsa yani yaşına girene kadar sürerse eğer başka bir problem çıkabilirmiş Benim oğlumun dişinden kaynaklı kafasını salladığını öğrendim endişe etmeyin aklınıza hemen kötü bir şey getirmeyin Çok tedirgin de oluyorsanız eğer sağlık ocağına sorabilirsiniz
tekbasimabakiyorum EmrEren daha yeni göz muayenesi oldu sorun çıkmadı şükür, çok teşekkürler cevabınız için
2prenses1pren tekbasimabakiyorum 11 aylık oğlum 1 aydır yapıyor özelikle yürürken heyecan yapınca eğlenmek amacayla yapıyor gibi
Gamzearpks tekbasimabakiyorum merhabalar bebeğiniz hala başını sağa sola sallıyormu.benim bebeğim 6 buçuk aylık.iki haftadır başını sağa sola sallıyor.otizm belirtisi diye okudum cok korktum.sizin bebeğiniz sağlıklımı.ismiyle seslenirsem yada hayır diye seslenirsem durup bakıyor.ama cok sık yapmaya başladı korktum