Nghn11 Arkadaşlar merhaba,bebeklerde görülen pilor stenozu(mide çıkışı darlığı) sebebini aranızda bilen var mı?
mucizemleben Nghn11 merhaba siz amelıyat olmussujuz galıba lutfen bana bılgı verırımısınz cok kotuyum hastaneye yatıs yaptık Amelıyat olup olmayacagımz yarın bellı olacakmıs Lutfen bna yazarmısınız amelıyat nasılsın vs Ultrasonda darlık kac cıkmıstı
ruhpastasii mucizemleben kardeşimin bebeği için soruyorum bizede pilor teşhisi koyuldu şuan hastanedeler 2 gün müşahade altında kaldıkran sonra karar vericekler kağıtta 4mm filan yazıyordu. İnanılmaz kötüyüm lütfen sürecinizi anlatır mısınız
mucizemleben ruhpastasii teşhis koyulsa direk ameliyat olurdu aslında diye düşünüyorum sanırım bizde oldugu gbı karar veremedıler sızın bebek ıcınde yanı var mı uok mu emın olamadılar bu sebeple beyet toplandı ve amelıyat etmemeye yanı olmadıgına karar vedıler sınır4mm miş yanı 4 cıktıysa tam sınır demek. Benım kızımın 4,8 cıktı
ruhpastasii mucizemleben peki kusması durdumu kendiliğinden yada beslenmesini nasıl yaptınız yani şuan saatte bir 10 cc verdiriyolar normalde saatte 60 cc içerdi
mucizemleben ruhpastasii hayır kusması devam edıyor cunku bebegımın hem reflüsü hemde sut alerjısı var. Sızın bebek kac gunluk 10cc ıcıyor? Benm kızım 4 aylık. Ve kusura bakmayın gec yazıyorum gırmeyı unutuyorum buraya
ruhpastasii mucizemleben Canım bizimkisi 33 günlük. Gaz sebebiyle bu durum çıkmış çok şükür değer 2 lere kadar düştü ameliyata gerek kalmadı. Bizimkindede süt alerjisi var ve aşırı gazlı Allah ım tüm evlatlarımızı bağışlasın hastane yüzü göstermesin 2 gün canımızdan can gitti
ruhpastasii Nghn11 ameliyat olmadı 2 gün müşahadede tutuldu gaz sebebiyle sıkışma yaşanmış süt alerjisi de var az ve sık besleyin dedi doktor bakalım.. sizede çok geçmiş olsun
mucizemleben Nghn11 merhaba öncelikle çok geçmiş olsun birdaha hastanenyğzğ görmeyin inşallah biz ameliyat olmadık Sizin süreciniz nasıl işledi acaba sizde kaç mm di pilor kalınlığı ? Ve kesitleme ameliyat oldunz acaba
Nghn11 mucizemleben Oğlum 2 yaşında tam 1 aylıkken pilor stenozundan ameliyat olduk aynı durumu yaşayan soran arkadaşlarım için açıklamaya yapıyorum.Rabbim öncelikle şifalar versin çok şükür ki dert veriyor dermanını da veriyor.Dermansız bir hastalık değil arkadaşlar.biliyorum çok zor.Gözümde yaş kalmadığı günler.Hala anlatırken hıçkıra hıçkıra ağlıyorum bunu için psikolojik tedavide gördüm bende büyük bir travma yaratmış ama bugünümüze şükür ameliyattan hemen sonra sağlığımıza kavuştuk.Şimdi asıl sorun fışkırtarak kusma.burundan ve ağızdan peynirimsi ve süt kesini tarzında.reflü diyenler oldu sadece emziriyodum reflü mamasına geçtim daha çok kustu,gavıscon kullandırdılar fayda etmedi ve en son utrosanla bakıldığında pilor stenozu olduğu ortaya çıktı bizi Eskişehir osmangazi tıp fakültesine acilden giriş yaptırdılar korktuk hani İstanbul’a mı götürsek dediğimiz de beklemez dediler çünkü çok fazla ilerlemişti ve beslenememekten sarılığı artmış durumdaydı doktorlar sarılık durumundan daha çok korktular 5.gün taburcu olduk 2.gün ameliyata aldılar aç bıraktılar ameliyatta kusma durumu olmaması için.ameliyattan 40 dk sonra çıktı kendine geldiğinde 2 şer dakika olmak üzere emzirmeme izin verdiler anesteziciler sizden imza alıyorlar yenidoğan grubunda olduğu için risk taşıyabilir diye ben orda çok ağlamıştım ama doktorumuz gerçekten korkulcak bir ameliyat olmadığını hemen biticeğini söylemişti laparoskobik işlemle mide çıkışındaki darlığı düzelttiler o günden sonra bir daha hiç kusmadı kustuysada normal az bebek kusmuğu şeklindeydi.Çok şükür ki biz atlattık evet zordu ama çaresi vardı güçlü olun niye böyle oldu demeyin bu hayatta herkesin bir imtihanı var.Merak etmeyin geçicek herşey çok güzel olucak❤️
Nghn11 mucizemleben canım amin inşallah profilimde paylaştım kalınlığını falan hatırlamıyorum çünkü bizi direk acilden giriş yaptılar hemen ameliyat dediler 1 gün sonrada ameliyata aldılar
mucizemleben ruhpastasii çok geçmiş olsun bizde 4 gün hastanede yattık kızımla öldüm öldüm dirildim. alerji testi yapıldımı kusması çok ise reflüsüde olabilir mi acaba şuan mama olarak ne kullanıyor? Kilo alımı nasıl ? Gastronoloji bölğmüne bi randevu alıp gitsinler eger gıdışmedıyse Yanı alerjı dıye cocuk dr mu dedı Gaz içindr damla kullanıyorum bn 2 tane biri prpbiotikli Kusan bebekde gaz olunca daha cok kusar gaz olayına cok dıkkat edın Gaz cıkarmaya calısırken kusar yoksa
Nghn11 mucizemleben canım biz şuanda 2 yaşındayız 1 aylıkken başımıza geldi ben hiç mama vermedim ameliyattan sonra da hiç kusmadı zaten şuan emzirmeyi sonlandırıyorum artık 2 yaşına kadar emzirdim mama hiç kullanmadık sadece ameliyat öncesi reflüden şüphelenmiştk eczaneden bebelac reflü maması almıştım ama reflü değilmiş mide çıkışı darlığıymış siz nasılsınız şuan düzeldimi
Nghn11 mucizemleben kusması sorum değil fışkırtarak kusması problem peynirimsi koyu süt kesiği gibi burundan ve ağızdan fışkırtarak mı kusuyor
mucizemleben Nghn11 benim kızım kusuyor hem reflü hemde süt alerjisi var dendi Fışkırtarak kusma olayını bir türlü anlıyamıyorum yani foskırtmak baya baya uzaga goskırtmak mı ? Kusması kilo almasını coook engellkıyorudu bnm kızım ılk bır ay dogum kılosunda kaldı hıııcc kılo alamadı sonra reflu maması ve mıde ılaclarıyla kusması azaldı kılo almaya basladı Sımdıde sut alerjısı var dıyıp alerjı amması baslatıldı ama onuda cok kusuyor suan yıne 10 gundr hıc kılo almamıs