Artemiss_ Hilallsarac meyve sebze ilikli kemik suyu salça kıyms her şeyi atabilirsiniz. Çiğden koyun çözdürürken de bir kapalı kap içinde çözdürün bakteri üretimi olmasın(kıymada) Ama çok yapmayın alerjisi varsa boşa gider. Bir sürü tatlı patates atmıştım alerjisi çıktı hepsi kaldı 🫠
ddm5840 DrkAyz ya birşey sorucam meyve püresini nasıl saklıyorsunuz kavanozlarda sıcak reçeli mesela kapatıyoruz atıyoruz dolaba sıkıştıyor kavanoz uzun süre duruyor ama meyveyi nasıl saklıyorsunuz merak ettim bende yapmak istiyorum da
DrkAyz ddm5840 Armuttan örnek vereyim armutu suda haşlıyoruz yumuşayana kadar iyice yumuşadıktan sonra blenderdan geçirdim kavanozları da kullanmadan önce biraz sıcak suda beklettim sonra armutları doldurdum çok fazla doldurmayın biraz boşluk kalsın kapaklarını sıkıp bir gün boyunca ters bir şekilde beklettim benim bebeğim 4.5 aylık diğer ay tadıma başlayacağım için şimdiden az az yapıp koyuyorum kenara ☺️
ADAMASALI123 İlik suyu,kemik suyu, tavuk suyu, peynir altı suyu, lor, kırmızı kapya biber, bamya, yaz meyveleri. Ama mevsimde yenirse daha iyi olur diye az bişey koydum kışın da kış meyvelerinden yesin sonuçta 🥰
ddm5840 DrkAyz susa direk mi haşlıyorsunuz yoksa buhar aparatıyla mı haşlıyorsunuz ? Besin değeri kaybolmaz dimi suda direk haşlarsak ? Daha o zımpırtıyı da almadım buhar da pişirme aparatını 🫣
queen_mom DrkAyz çok mantıklı ben de ayirayim artık lor yapınca . Labne nasıl yapıyorsunuz acaba güzel oluyor mu
DrkAyz queen_mom burdaki tarifi yapıcam bennn sosyal medya kullanmıyorum ama siz kullanıyorsanız bir sürü tarif paylaşmış labneyi yapan anne ☺️
baharbahce queen_mom labneyi ben ilk defa denedim iki gün önce çok güzel oldu buradaki tarife göre yaptım deneyebilirsiniz
Tansukiz Hilallsarac süt alın lor peynir yapın atın kolaylık olur bal kabağı koyun şeftali kayısı mürdüm eriği koyabilirsiniz havuç kabak koyabilirsiniz bezelye mutlaka koyun yeşil fasülye olabilir kapya biber et suyu tavuk suyu aklıma bunlar geliyor :)