Aleyna0606 bu konularda haklısınız söyleyecek bir şeyim yok. 28 yaşımdayım Sağlık ocağının yolunu hamilelikte öğrendim o da sırf izlem yapıyorlar diye, bebeğim 20 aylık, aşılar haricinde ve aylık izleme çağırdıkları zamanlar haricinde bir kez bile oraya kontrole ya da bir sorun yaşadığımda götürmedim. 1 yaş kontrolü için özel hastaneye doktorumuza gitmiştik, dönüşte aşılar için sağlık ocağına uğradık doktorumuzun tahlil yapıp kullanmaya devam et ya da kullanmayı sonlandir dediği vitaminleri hiç bir tahlil vs yapmadan kullanmayı sonlandırın artık dediler he he dedim geçtim. Daha oğlum 3 4 aylık falandı yine bi doktor dönüşü aşılar için uğramıştık doktorumuz bebeğimin kilosunu boyunu ölçerken o kafar titiz davranıyor ki ama oradakiler asla öyle değil, doktorumuzdan 2 3 cm az ölçtüler boyunu, hastaneden geliyoruz orda şu kadar çıkmıştı ama dedim metreden metreye fark var dediler. Yani benim yaşadıklarımda normal şeyler değil ve evet doktor olarak onları seçmemek için yeteri kadar geçerli sebepler. Ancak devlet aşılarını sağlık ocaklarına gönderiyor sağlık bakanlığı diye biliyorum, aşılar için mecburen gidip aşımızı olup çıkıyoruz.