Öncelikle bebek beslenmesi ek gıdaya başlama ile 4 öğün olmalı zorlama yok yiyebildigi kadar.
Saat (8-9 arası )Sabah kahvaltısı 10. Aya kadar yumurta sarısı labne bebe bisküvisi avakado kuru incir püresi ceviz. ( hepsini karıştır püre haline gelecek )
(10-11 )Demir takviyesi ( Biz bestiron kullandik) 20 CC portakal suyu ile birlikte veriyoruz.
(12-14) Çorba yada pureler Hergun Aynı şeyleri vermiyoruz bir gün zeytin yağlı, birgün et sulu şeklinde burda takip çok önemli bebeğin kaka durumuna bakarak.
(15-18) meyveli yoğurt ( elma ,muz, armut, kayısı , şeftali.
(20-21) Tahıllı Mama ( Mısır unu,yulaf unu, pirinç unu, irmik, çavdar unu) burdaki tarif sabit sadece hergun tahılları değiştiriyoruz .
Örneğin: Yulaf unu, tereyağı, harnup pekmezi,su muhallebi gibi yapıyoruz.
Ben bu süreçte harnup pekmezi, üzüm pekmezi, karadut özü, hurma özü de kullandım.
Ara da da öz ve pekmezlerin yerine kuru kayısı püresi koyarak tarifleri değiştirdim.
Bu liste bizim doktorumuz tarafından 7. Ayda olusturuldu.
Öğlen çorba ve purelerinde neler yapalirsin.
Terbiyeli tavuk çorbası
Bezelye havuç patates püresi
Kabak soğan kavurması burda yoğurt ile de verebilirsin
Bebek eriştesi yapabilirsin . ( Yumurta tam buğday unlu ile sert bir hamur yapıp çok küçük parçalarla pişirilir.
Somon balığı fırında
Kırmızı et veya kıymayı 7. Ayın sonuna doğru vermeye başlayabilirsin. Bebeğin zorlanıyorsa haftada bir defa tadimla deneyin.
Eğer bebeğiniz diş çıkarıyorsa uygun gördüğünüz tariflere sarımsak eklemeyi unutmayın.
Hatırladıklarimi yazdım .