shachi bir tarifte ben yazayım, bunu genelde dışarı çıkarken yanımıza alıyoruz. oğlum severek yiyor, gece maması olarakta yedirilebilir Hurmalı muhallebi +8 ay bebek irmiği su hurma dut kurusu ceviz irmik su ile pişirilir, çekirdeği çıkarılmış hurma ve dutun üzerine sıcsk su dökülerek yumuşaması sağlanır. yumuşayan hurma ce dut ezilip içine ceviz ve irmik konularak karıştırlır. ayrıca kabızlık çeken bebeklere iyi gelecektir, afiyet olsun😊
Deletedmom0015 Annecikoldum ben eskiden şeftali koyuyordum istediğim meyveyi koyabilirsin ya kuru meyve bile olur yani
aysegull Oğlum 13 aylık artık herşeyi çok rahat yiyor. Maşallah 🧿 iştahlı bir bebek. Kahvaltı menüsü bir gün pankek ,bir gün haşlama yumurta ,bir gün patates tostu, Birgün farklı omletler hepsini de severek yiyor tabi yanlarında başka kahvaltılıklarda var . İstediğinizin tarifini paylaşabilirim. Kurtarıcım yayla çorbası ve pankek çıkarken yanıma alıyorum
GUBILIK aysegull benımkı de 13 aylık olana kadar hersey yedi. İstisnasız. 14 aylıgız. 1 aydır patates salatalık dısında hiçbirsey yemiyor. Umarım sizinki devam eder.
Silaaa Muhammedd23 aycicek mi daha saglikli 😏 nasil bu kadar net konusabiliyorsunuz sasiriyorum. Aydinlilar uzun yasamanin sirrini zeytinyagina bagliyor siz burda aycicek diyorsunuz
Yazilimcianne Silaaa yanması daha uzun sürede gerçekleştiği için öyle demiş bence yanlış anlaşılma olmuş sizde sanki. Zeytinyağı ayçiçek yağına oranla çabuk yanar.
Cagla96 Silaaa ayçiçek sağlıklı değil tabiki ama zeytinyağı ısındıkça zararlı maddeler açığa çıkıyor. Tabiki zeytinyağı daha faydalı. Doğru bir şekilde kullanılırsa..
Aselsmom_1 Tamamlayıcı besinlerin verilme döneminde öğün sayısı besinlerin enerji yoğunluğuna ve her öğünde tüketilen miktarlarına bağlıdır. Anne sütü alan çocuğun tamamlayıcı besinlerden alması gereken günlük öğün sayısı 6-8. aylar arasında 2-3 kez, 9-11. aylar arasında 3-4 kez, 12-24. aylar arasında 3-4 kez olmalıdır. Eğer her öğünde alınan besinin enerji yoğunluğu düşükse veya bebek emzirilmiyorsa öğün sıklığı arttırılmalıdır. Öğün sıklığının gerekenden daha fazla olması, anne sütünün daha az alınmasına yol açar.
Aselsmom_1 • Anne sütüne ek olarak günlük beslenme planı içinde tamamlayıcı besinlerle; 6-8 ayda 200 kalori /gün 9-11 ayda 300 kalori/gün 12-18 ayda 500 kalori/gün olarak önerilmelidir. Örnek:bir kase yoğurt + bir yumurta + bir kase sebze çorba yaklaşık 200 kalori vermektedir. (kaynak;sağlık bakanlığı/Bebek beslenmesi)
ArjenUmut EsrAlp ben hem anne sutu hem mama veriyorum ama doğduğu günden beri gece uyanınca mama vermedim. Gec yatıyoruz zaten:) yatmadan mama veriyorum sabaha kadar emziriyorum
ertus26 Amara merhaba ben bebeğime yumurta sarısı avakado ve labneyi karıştırarak yediriyorum ve bitince ağlıyor bir de böyle deneyin bebeğinize göre uygun ölçüde
EsraEymen ZK7492 aynen benimki de böyle 6,5 aylık süt az içiyor çeşitli çorbalar yapıyorum ağzını kilitliyor🤷🏻♀️🤦♀️
Aselsmom_1 TRABZON HURMALI MUHALLEBİ (+8 ay) •Yarım Trabzon hurması •1 yemek kaşığı yulaf unu •1 tatlı kaşığı irmik •1 çay bardağı su yulaf unu ve irmik suda pişirilir ,ılımaya bırakılır hurma çatalla ezilir tüm malzemeler karıştırılıp afiyetle yenir🥳
Aselsmom_1 Eftal Olmuş avokado tereyağı gibi bir kıvama sahiptir. Olmamış avokadolar serttir ve çok koyu yeşildir. Olmuş avokado ise parmağınızı bastırınca, parmağınızın içine girmesi ile anlaşılabilmektedir. Eğer olgunlaşmamış avokado aldıysanız mutlaka kese kağıdına, gazete kağıdına sararak yumuşatabilirsiniz. Ya da yanına elma koyarak olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz .
Asilkuzey Aselsmom_1 kahvaltı yumurta sarısı 2 adet bebe bisküvisi nveya tam bugday ekmek organık zeytın ezmesi keçiboynuzu özü ev yapımı ke çi peyniri mamayla ıslatıp veriyorum. Öğlen bıharda sebze kuzu kıymalı veya tarhana mecimek vs veriyorum. Akşam üstü yoğurt akşamda yulaf tam bugday veya irmikli muhallebi veriyorum içine pekmez karıyorum şimdilik bu şekilde 8.5 aylığız
tepetaklak3 Ben bugün brokoli ve bal kabağını kaynatıp blender da çektim içine yulaf kattım hafif kıvamlı oldu bebeğime verdim fakat bir türlü ek gıdayı kabul etmiyor kaşığı görünce ağzını kapatıyor
Pashador15 tepetaklak3 bende sizin gibiydim. Yarhana corbası yapın sarımsaklı salcalo tereyaglı hani şu hastayken annelerin yaptıgından. Yada güzzeelce yayla corbası yapın eşinize yaparmıs gibi. İnanın çok çaresizdi. Ne organik yemekler ne faydalı seyler yapıyodum hepsi çöptü sonuc 1 yasına geldik daha yeni yemeye basladı. Tatlı kasıgına koyun corbamın kokusunu alsın degdirin agzına snra bekleyin tekrar deneyin ama suyunu ilkte verin alısında pirinc flan koyarsınız bide suratınızdaki iafede önemli. Asla yemicek diye uZatmayın kasıgı. Bitsne kendiniz deneyinn ımmm harika baksana tadına deyipte verin. Tepki vermeyin asla anlıyolar
Prenses08 Bebegim 7 aylik oldu herseyden tattirmaya calisiyorum baska neler verebilirim brokoli havuc onlari nasil yapip veriyorsunuz