slkmsncemile offff aşko bak geçen gün bende post açtım kızım şuan 11ay 13 günlük 10.200 gram ama boyu uzun her gören annesi çocuğun büyüdükçe zayıflıyor yok annesi bebeğe iyi bakmıyor mu yoksa sırf kilosunu takip edebilmek için kartı aldım çocuğa özel o kadar kafaya takmıştım bez değiştrdiğimde tartıyordum vazen her hafta tartıyrdım düşün psikolojisimi normal de muz fln sevmiyor yanı tatlıdansa tuzlu. Seviyor ev yemeği çorba yoğurt bayılıyor biz ne yersek yiyor ayrıca beni emiyor sadece devam maması vs yok diş dönemi hariç herşeyve her zmn yiyor taki en son tartığım güne kadar kafama takıyrdum bi tartım baktım 15 günde resmen 200 gram vermiş ağlaya ağlaya kafayı yedim o günden sonra kendime söz verdim çünkü hem kendimi hem bebeğimi yıpratıyordum bi kaşık daha yesin diye zorluyrdum babası çok kilolu değil bende doğum tüpbebek vs derken kilo aldım bu kadar yani normal de ikimizde zayıfız amcası teyzesi halası vs hepsi zayıf aşırı değil tabi ama bize çekmiştir diyorum ayrıca 11.ay 13 günlük ve 10.200gram ama boy 82 cm yani biraz uzun ve asla durmuyor asla sürekli hareket sürekli düşer ama yine devam eder asla durmaz ben boyuna ve hareketine veriyorum zayıflığını yani aslaında normal ama millete göre zayıf doktor dan doktora da herşey değişiyor farklı bi doktora götür bana 6. Ayda ek gıdaya başladığım için kızmıştı bi doktor geç kalmışsın diye mesela 🤦🏻♀️ bilişsel gelişim ince motor kaba motor gelişimini kilosundan daha çok takip et bence heceliyor mu kıskaç olarak aktif ellerini kullanıyor mu vs ben artık bunları düşünmek yerine bebeğimle kaliteli vakit geçirmeye çalışıyorum