Yesimbarlas33 Arkadaşlar oglum 4.5 aylık ufak ufak tadimliklara başladım ama havuç patates gibi sebzeleri Nasıl verebilirim sizce. Yanı haşlayıp püre yapsam yutabilir mi?
Masalserin2019 Yesimbarlas33 cok kücük deil mi daha 4.5 aylık. Ben 5.5 aylık felandı heralde basladıgımda. Patatesi kaynatıp iyice ez püre haline getir o şekilde ver. Ama 3 gün kuralını biliosun dimi ona göre veriosıçun alerjisi olabilir cnkü
deletedmom719 Yesimbarlas33 yine en iyi siz bilirsiniz ama çok erken değil mi. Doktorlar anne sütü almasa dahi devam mamasıyla devam edilmeli diyor. ek gıda için 6.ay çok önemliymiş. Özellikle anne sütü alıyorsa kesinlikle 6.aydan önce başlamayı hiç önermiyorlar.
Daisyy Yesimbarlas33 5. Ayı bekle bence. Başladığında da haşlamak yerine buharda pişirme yap. Besin maddeleri vitaminler haşlama suyuna geçiyor çünkü. Buharda pişirme daha sağlıklı.
Yesimbarlas33 Mucizem_06 canım doktorumuz yavaş yavaş tadım yapabilirsin dedi bende o yüzden sordum yoksa kafama göre yapmıyorum merak etme 😂
Yesimbarlas33 Masalserin2019 evet iç gün uyguluyorum bende bize doktorumuz ufak ufak tadımlık yapabilirsin dedi ondan sordum cnm
Sevim07 Masalserin2019 ahahaha bizde neler yiyiyor sua n ??? Avokado elma yaptım su ve buğday un ile bayıldı hahahah bie balkabak
Daisyy Yesimbarlas33 5. Ayı bekle bence. Başladığında da haşlamak yerine buharda pişirme yap. Besin maddeleri vitaminler haşlama suyuna geçiyor çünkü. Buharda pişirme daha sağlıklı.
Masalserin2019 Yesimbarlas33 cok kücük demiş ya tabi her doktor bir olmuyor bi bildiği vardır elbette bizden iyi bilcek deil ya :) ben buharla deilde normal haslayıp güzelce süzüp ezip ezip veriodum buharla yaparsan daha iyi tabiki
Sevim07 Yesimbarlas33 ben 5 .5 ayda başladım. Buharda pişirdim.hep veya az blendar yaptım su i ile haşlayıp oğlum herşey pütürlü yiyor. Püre hiç vermedim şuan 6.5 ayligiz
Masalserin2019 Sevim07 aman yesin herseyi daha iyi yemeyen cocuk zoe oluo diolar şükür bizde hic problem yasamadık yogurt dısında :)
Rugi Yesimbarlas33 4 ay 8 günlük bende başladım ama sadece meyve veriyorum muz,elma,armut..sebzeyede başlıyıcam
Rugi Yesimbarlas33 muzu çatalla ezip püre halinde,elma armudu pişirip veriyorum gaz yapiyor çiğ verince
Keremduyguegemen Bzde 4.ay 9 günlüğüz ekme ile başladık cay kaşığı kadar ama cam rende ile yapıp verdim muz u da vermiştim 3 gün kuralına uyup yarın armut deneyim diyorum 😅 azar azar ama cay kaşığı cok az geliyor ama yavaş yavaş sabır istiyor biraz .
Yesimbarlas33 Bahar47 ben Mardin parkta Veli beye gidiyorum yanı şimdilik memnunum bi sıkıntı yaşamadım
Bahar47 Yesimbarlas33 bende bugün veli beye gittim bebeğinin iştahsız olduğunu söyledim şaşırdı bı şey yapamadı ne yazık ki. Ek gıdaya başla yoğurt yedir dedi ama bebeğim 4.5 aylık geçmeyi düşünmüyorum ben . Siz başladınız mı size de aynı şeyi söyledi herhalde
Deletedmom113 Yesimbarlas33 canım veli 5 buçuk ayda bize başlayın demişti hatta isteyerek değildi bile mecbur başla.demiayi mama icmediig için size neden erken ded acaba?
yaseminkarakurt Ben 6 ay dolunca başladım dr öyle önerdi araştırdım genelde prof doktorlar bile hep 6 aydan sonra başlayın diyor bence s,z de acele etmeyin bebek şu an çok zor sindirir