Affan27 Miray09 ben 4 aylıkken fark ettim süt alerjik ek gıda veriyordum içinde gluten varmış yiyince her yeri kızardı.
Filizz23 Benimde bebeğimde süt ürünleri yumurta domates soğan kıyma vs birkaç gıdaya alerjimiz var 8 aylığız 3.5 aylıkken başladı alerjimiz yavaş yavaş deneyerek gidiyoruz ama o kadar zorlu bir yolculuk ki sütümün kalitesi azaldı demir ilaçları bile alerji yaptı kilo alımı azaldı zaten benimde yediğim şeyler çok kısıtlı bizde belirti olarak sadece kusma vardı birde mukuslu kaka. ek gıdada çok zorlanıyorum Allah yardımcımız olsun alerjik bebek gerçekten zor huzursuz olduğu günler o kadar kötü geçiyor ki ağlaması hiç bitmiyor alerji diyetisyeniyle devam ediyorum şuanda tek başıma açma gücü bulamadım kendimde çünkü bebeğimin kusmaları artık travma oluşturmuştu resmen alerji diyetisyeniyle bayağı rahatladım
Filizz23 Yigitanesi neler veriyorsunuz bebeğinize soğan kuzu kıyma da çok faydalı ama bizim onada tepki gösterdi havuç kabaktan öteye geçemiyoruz
Sinem1205 Yigitanesi yumurta sarisina alerjisi var ben yediğimde ona dokunmuyor ama ona verdigimde genital bolgesi hemen kizariyor pişik oluyor
Ebruli1212 Yigitanesi 7 ay çok erken 2 yasdan sonra geçer o da kişiye bağlı gecmeyedebilir oğlumun 2 yaşından sonra geçmişti
Btlaltn Yigitanesi kızımda vardı benim 1 yıl boyunca çok sıkı diyet yaptım 1 yaşına girince test verdik geçmişti çok şükür Süt ve süt ürünleri, yumurta, karides, somon alerjisi vardı
stellamm Aynenkanka aynen son radde rabbim kimseye yaşatmasın çok kötüydü ,anne sütü ile besliyordum destek olsun diye 6 aylık olunca Hıpp mama aldım içmesiyle birlikte şok geçirdi,alerjisi varmış demekki farkında değilmişiz
Alyanrcn @Esra3320 bendede az mukus var gibi kan vs görmedim ama birde geçmeyen pişik kendjmin doktoru oldum elimizdeki telefonda sağolsun test yapmazlar 1 aylık diye bugün kestim süt süt ürünlerini karnımızı bir şekil dogurucaz süt içinde su içelim bol bol inşallah Allah’ın izniyle birşey olmaz bol sıvı
Alyanrcn @"designermoms"benim bebeğimde 1 aylık kilo alıyor emiyor kolik değil herşeyi çok güzel maşallah ama gel gelelim ıkınıyor arada huzursuz azcik sanki mukus var ama kan yok geçmeyen pisikte var 5 krem kullandim geçirmedi benimde araştırmalarım sonucu süt alerjisi ortaya çıkıyor maalesef doktora gitmicem ben hem küçük hemde ben evde denemek istiyorum kan vs almaları hoşuma gitmiyor ama deri testi belki sonra düşünebilirim
Birpamugunannesi Yigitanesi benim kızım 8 aylık yumurta ve süt ürünleri alerjisi var ama benden değil ben tüketiyorum kendisi yiyince su çiçeği gibi ağız kenarları şişiyo ve şiddetli hortum gibi kusuyo ben her ay tekrar deniyorum ama hala geçmedi
Fincan Kızlar benim bebeğime de söyledi doktor var diye ama yani kesin şuna var diyeceğim bir şey yok aylardır çözemedim neye olduğunu. Bazen bi yediğimde ishal oluyor bazen karnı gurulduyor bazen olmuyor.. Ek gıda yaklaşıyor nasıl anlayabilirim zarar verdiğini sizde nasıl tepkiler oluyordu
Aynura23 [silindi] bizdede kizimn 2 aylik alerjik bir bebek dokdor diyet lisdesi yapdi yanliz onlari yiyorum. 6 ayindada dokdor ek gida icin diyet lisdesi yapicak ne yedire bilirim onlari bilmem icin
OnderArasinAnnesi Merve539s mukuslu kaka sürekli ikinip ağlıyordu bağırsak tepkili olduğu için gaz çıkaramıyordu soğuk ter atıyor. Uyuyamıyor hiç bisey yiyip içemiyor. İleri belirtilerimiz ise ağızdan burundan gelerek kusma nefes alırken ses çıkarma daraldığı için.
Merve539s OnderArasinAnnesi bizde de ilk günlerden gürültülü kaka gaz ıkınma mukuslu kaka vardı doktor diyet yap dedi oğlum 4 aylık diyet yapıyorum 2 buçuk aydır ama gaz sorunumuz hala tam geçmedi ne zaman tam anlamıyla geçiyor acaba
OnderArasinAnnesi [silindi] evet çok zorladı ama başka çaremiz yoktu çünkü testler doğru yanıt vermiyor. Sadece süt çıktı testlerde başka hicbirsey cikmadi. Ama yemeyi bıraktıktan sonra tık diye belirtiler yok oldu