donut yanlis anlamayın bazı düşüncelerinize kesinlikle katılmakla sondaki düşüncenize katilmamaktayim. Doğrudur genetik. Şuan için bizde bebeklikten okumanin kelime dağarcığı anlamında bir faydasini görmedik. Ama ileride mutlaka gorecegimize inanıyorum. Bebekler kaydediyorlar birden kendilerini açığa çıkarıyorlar. Hem bazen insan ne konuşacağını bilmiyor bebegiyle. Ne güzel hikayeler okumuş oluyor kitaplar sayesinde farklı kelimeler duymuş oluyorlar bebekler. Sizin bebiş sevmemiş olabilir. Bazı bebekler gerçekten sevmiyor, dinlemiyor. Ama mesela bizimki pür dikkat dinler, heyecanlanır,cümleler de kısa geçişli olduğu için benim cumlemin bitmesini bekler sabreder kitap başından ayrılmaz, zaten önerdiğim kitaplar tam bebek kitapları. Görsel anlamda dikkat çekici ve uzun cumleli olmayan kitaplar. Aklı erdiğinde doğrudur muhakkak kitap okuyacaktir ama bebeklikten aşina olması önemli bence. Görerek keşfederek tanıması doğru ama kitaplar da çok güzel görselli olduğu için kitaplari da görerek tanısin. Bugün nereye yazsak kime sorsak kitap okumanın erken bebeklikten beri yapılmasını söylerler. Bebeklerin altın dönemleri 0-3 yaş. Ne kadar çok beyinlerinde uyarı sunsaniz o kadar iyi. Zira beyinlerinin yüzde 85 i bu donemde gelişiyor diye biliyorum. Yani zararı da yok. Ama sadece sizinki sevmemiş. Bence arayı çok açmadan ara ara deneyin gösterin. Abartılı mimiklerle anlatın dinler diye düşünüyorum. Dikkat dağınıklığı olan bebekler kitap okurken tahammül edemez diye duymuştum. Dikkat dağınıklığı da birçok oyuncağı birarada sunmaktan kaynaklı. Az oyuncakla oynasın, oyuncak rotasyonu yapın, çoğu oyuncağı siz ona doğru zaman dilimlerinde sunun. Çok oyuncak dikkat dağınıklığı yapıyor. O şekilde ne kitaba ne başka bir şeye uzun süre odaklanamaz. Belki ondan olabilir dinlememesi diye tavsiyede bulunmak istedim.