Fincan kuzitonunannesi su seviyemden eminim tencerenin ortasına kadar koydum. Çıt sesi de geldi yeşil rengi gördüm. Kahve ocağında yüksek seviyede pişirdim ( içine kaynar su koymuştum ilk başta o yüzden çok açmadım altını sonra yanlış yaptığımı anladım yüksek ayara aldım) ama bi türlü yükselmedi o düğme
Mlk026 Fincan kapağı kapatamamışsın canım lastiğinin tam oturması lazım. dikkat et yakarsın kapanmazsa
Fincan Dolores ay çok teşekkür ederim de beceremedim oturdum ağladım ilk günden yemeğim yandı bebeğim var ona bakarken kokuyu alamadım 😒lastiğinin tersi düzü var mı acaba iki tarafı da aynı gibi duruyor ama.. Çıt sesini duydum nasıl oturmadı anlamadım hiç.
Mlk026 Fincan geliyor canım önce sap kısmının karşını oturt sonra sap kısmını çıt ettikten sonra sap kısmını azıcık sık oynaması lazım buhar saptaki deliklerden çıkacak yandan çıkarsa kapanmamıştır
Fincan Dolores ay deli olucam nasıl beceremedim ben ya. Peki bir şey daha soracağım şimdi deniyorum mesela kapağı kapatınca azıcık oynuyor yerinden hiç oynamaması mı lazım
Dolores Fincan yok azıcık oynuyor, normal o. İlk başta altını harlı açacaksınız, çizgi çıkınca kısacaksınız. Neyi hangi kademede pişireceğiniz ise klavuzda yazıyor Türkçe bölümde
Fincan Dolores ben ilk kısık ateşte açtım sonra dank etti yükselttim ama yine olmadı hep hava kaçırdı muhtemelen kapağı kapatamadım ama nasıl kapatıcam anlamadım da çıt sesi geldi diye güvendim hep kapandığına
Fincan Dolores ay umarım ama taktım kafaya gittim şimdi bastırdım falan kapak hep oynuyor az bi miktar normal mi yani öyle olması. O yüzden hava kaçırdığını düşünüyorum ben. Bir de tahmini kaç dk da o düğme yükseliyor
Dolores Fincan az bir miktar oynuyor. Ama tekrar söyleyeyim küçük gözde devreye girmez. En büyük göze koyacaksınız altını açacaksınız
misssevval Kahve ocağı dediğiniz sanırım en küçük Ocak onda yükselmiyor, orta boy ve ya büyük gözde en yüksek derecede valfi çıkana kadar pişirip sonra en küçük ocağa en kısığa alıp dk tutacaksiniz
Fincan misssevval evet en küçük gözde yüksek seviye yaptım. Ama sürekli hava verdi o çıt sesi gelen yerden oradan buhar gelmemesi gerekmiyor mu?
misssevval Bir de lastiğin tersi yüzü yok ama yine de tam oturmuyor bazen lastiği çıkarıp tekrar takın isterseniz
misssevval Fincan en küçük ocak yüksek seviye olmuyor işte, en büyük ve ya orta ocakta en yüksek olması lazım. Biraz tıslıyor sonra bir anda yükseliyor zaten