Seydameva Kelebek02 7.5-8 gibi kendim yürütmeyi tercih ettim hep zaten 9. Ayda yürümeye başladı o yüzden pek ihtiyaç duymadım 😇
Kelebek02 Buketcercell 5. Ayında benm kı de sureklı kucak ıstıyo kılosu da var sırtını kpydurmuyo yere napcamı sasırdım belını sarıp ayakça bişekılde sabıt yurutece mı koysam dedım oyun oynarken bıle bıraz oynuyo skılıyo benı ıstıyo yannda 😟😟
Muhkub2016 T-B-B peki 8 buçuk aylıkkn oturmasına doktor herhngi birşey dedimi. Birde erkn doğma vs. Varmı. Bnm bebeğim 36.6 gunlk doğdu şuan 7 ay 20 gunlk oturamıyor devriliyor hemn gerçi eli ayağı hiç durmuyor herşeye atılıyor yoksa oturcakta totosunun üstünde iki dakk durmadığı için oturamıyor doktorda 1 ay geridn takip et diyor ama etrafta hala oturamadı tembel feln diyor cnım sıkılıyor ister istemez. Sabırszlıkla bkliyorum. Birde bacakları çok güçsüz ayakta pek duramıyor hemn salıyo kendini yürüteçe koydum blki güçlenir diye bakalım. Önce oturdu kaldı içinde şimdi alıştı evde dönüyü ordan oraya 😁
Yenianne7 Kelebek02 Hekimler önermiyor. Hareket alanı kısıtlandığı için, kemik gelişimine zararlı olsuğu için, yürümeye zorlandığı için, ev kazaları çok olduğu için vs vs. Birçok yazı var bunun üzerine o yüzden ben de ihtiyaç duymadım ve pişman da değilim 😊
Kelebek02 nimetgungor ya aslında benm demek ıstedıgım tam oturtmak deık aykları yere degmeden belını bseyle sarıp kucaktaymıs gbı durmasını saglamak cnku sureklı kucakta durmak ıstıyo ayakta ben de oturmıcam yani
Yenianne7 Kelebek02 Bunun için en güzel çözümü ben mama sandalyesinde buldum. Yemek yaparken, temizlik yaparken vs oturtuyorum yanıma koyuyorum hem beni izliyor hem ben onu izliyorum hem oyuncaklarını koyuyorum önüne oynuyor. Çok uzuuun süre oturtmamak kaydıyla bu şekilde ayarlamaya çalışıyorum. Size de öneririm 😊
Kelebek02 Yenianne7 evet bu da mantıklıymıs bunu da deneyeblırım ama sız ne kadarlıkken boyle yaptnz?
Yenianne7 Kelebek02 Bebeğe baglı yani yavaştan oturmaya başlayınca konuluyor genelde. Ben 5 buçuk aylıkken oturtturdum. Ek gıdaya da başlamıştık ufaktan kolay oldu
Kelebek02 Yenianne7 benmkı daha 5. Ayında ama yanlarına yastık falan koyunca oturuyo neyse bunu denıyım bakalm olmadı mama sandalyesındede desteklerım tam oturtmam
Kelebek02 Muhkub2016 canm bence her bebegın gelısımı farklıdır elbet yapacaktır onları da bıraz zaman vermek lazım hepsının fıtratı aynı olmuyo onu da yapar zamnla 🙂
T-B-B Muhkub2016 aynen dediğiniz gibi hiç yerinde durmayan kıpır kıpır bir bebek benimkide zaten ben doktoruma sormuştum daha 4 aylikti nezaman oturur bir bebek diye hic belli olmaz dedi 7 aylik 8 aylik gibi otururlar dedi o yüzden hic dert etmedim ben kendim 7 aylik olduktan sonra oturmasini öğretmeye başladım başkaları gibi 3 4 aylik bir bebeği oturtmadim🤗 mesela benim kiz 9 aylik ama emeklemiyor bile onuda dert etmiyorum biraz gec öğreniyor ama bu normal her bebek aynı olmuyor 😊