Aras_Taha Canimoglisim göz teması kısıtlalığı,parmak ucu yürümesi,hiç kelimesi olmaması,tekrarlayan hareketler,fiziksel temastan ve göz temasından kaçınması,ortak dikkatinin düşük olması vb.
DuyguveUygar Aras_Taha çok teşekkür ederim yanıtınız için günde 20 dk da olsa acıyordum tamamen keseceğim çok sagolun
Aras_Taha DuyguveUygar Rica ederim, zaten uzmanlar 0-3 yaş arası sıfır ekran diyor bebişiniz de daha çok küçük sizi gerçekten çok iyi anlıyorum ama bırakın iş mi var takmayın işler bir şekilde hâl olur ama çocuğunuzun sağlığı daha zor hem otizmli olmasa bile 0-3 yaş içinde izleyen bebekler konuşma gecikmesi ve otizme benzeyen davranışlar sergilerler bu yüzden kesinlikle açmamanızı öneriyorum
Aras_Taha Kaan01 biraz daha zaman tanımak istiyorum belki tamamen alışmasını bekliyor olabilirler (20-25 dakika alıştırması için uzun olsada😑)
Aras_Taha Pastaneusuluislakkek Düşünüyoruz ama biraz daha zaman tanımak istiyorum yorumunuz için teşekkür ederim 🐢
Adenveannesi Aras_Taha değiştirin onlar şuan eğitim vermiyor bence oyalıyor otizm eğitimi öyle mi olur
Aras_Taha Adenveannesi Bir bilgim yok şuanda toplam 8 derse girdi ama hiç bir gelişim yok ve bir plan da yok
Adenveannesi Aras_Taha deiğiştirmeli miyim demişsiniz sonra zaman tanıycaz demişsiniz o zaman neden bu postu açtınız anlayamadım ben
azra1616 Aras_Taha bnm kızım da atipik otizm teşhisi koyuldu şuan 28 aylik 1 aydır gidiyor erken tanı koyulması cok güzel tabi bnm kiz da gidiyor çocuktan çocuğa değişiyor eğitim alıyorlar ve onlar daha iyi biliyorlar ne yapılması gerektiğini bnm eşim 2 ay sonra tekrar çocuk gelişim uzmanı gelin ddi bizde gittik eşim Bn hani faydalı olduğunu göremiyorum felan ddi doktor şuan çok yeni Bi yola başlamışsınız ddi Bn fark gördüm tabiki bnm kızım kalabalık içine hiç girmezdi yanında cocuk olunca bana sarılır ona kimsenin dokunmasını vs yaklasmasini istemezdi vs işte bnde elimden geleni yapıyorum ama isterseniz Bi doktoruna danışın sonuçta onlar gözlem yaparken fark ederler defter tutuyorlar mii biz başladık ilk zamanlar çok ağlıyordu Bi odada 45 dakika amaç ilk etapta onu odada tutabilmek demişti öğretmeni
Aras_Taha azra1616 evet defter tutuluyor ama bizi de içeriye alıyorlar yaşı küçük olduğu için çok ağlıyor diye siz nasıl bir eğitim alıyorsunuz acaba neler yapıyorlar öğretmenleri
1bussra azra1616 merhaba sizdeki belirtileri neydi acaba ve kaç alikken fark ettiniz eğitimi kaç aydır goruyo faydası oldu mu
sevde35- Aras_Taha değiştirmek istiyorsanız değiştirin bence sadece çocuk odaklı düşünün . zaten en kötü başka bir yere gidip geri gelseniz bile sizi kabul ederler
azra1616 Aras_Taha Bn ilk derse girdim 15 dakika sonra bnm kucağıma gelmek istedi ağladı bnde diğer derslere girmedim ilk bnde ayrılırken ağlıyor Bi kaç ders öyle çok ağladı ama şuan sadece bnde ayrılırken ağlıyor dediğim gibi cocuk gelişim uzmanına sizinde katılmanızı ve onların yaptıklarını evde tekrar etmekte fayda var ve biz derse katilmazsak Bi süre sonra unutuluyor felan ddi bnde şimdi tam alıştı derse tekrar girersem bilmiyorum bakicam Bi konuşayım öğretmeni ile çocuktan çocuğa değişiyor iste
sevde35- Aras_Taha rica ederim canım şimdi aklıma geldi belki de öğretmen değişikliği talep edilebilir