musmustlu Atesbebek kakayı biliyor ama çişi bilmiyor ve tuvalete götürünce yapmıyor tuvaletten çıkınca yapıyor
musmustlu Atesbebek çişi bilmiyor ki bilse belki biraz daha kolay olabilirdi. Ama çiş yapınca da eğğğ yaptım diyor ama tuvalette yapmıyor
Havva450 musmustlu Çocuğunuz kendini hazır hissetmiyor daha zamana ihtiyacı var irdeleme yaparsanız bu süreç sizi yıpratır
musmustlu tubasd gece yapmıyor bizde tuvalete girince eğğğ yapıyoruz diye anlatıyoruz. Ama lazımlığı oyun zannediyor oturup oynuyor ama yarım saatte geçse yapmıyor. Ve artık tuvalete girmeye hem korkuyor hem alıştı gibi bir şey oldu ama hala çişi bilmiyor
Makahma musmustlu canım ilk oğlum 28 aylıkken öğrettim bu arada mikrofonla yazıyorum yanlışlıklar olabilir on günde eğitimi tamamladık ama müthiş akıllı bir çocuk yani geceleri falan da hiç işemedi hiçte beni zorlamadı çok uzun süre tutabiliyor bu oğlumu da 22 aylıkken başlattım ama tam bir su delisi sürekli su içiyor ve karpuz yiyor o yüzden biraz zor oldu eğitim ama bakıldığında şu an mesela Biray oldu eğitimi tamamladık herhalde bu eğitim zorlu olacak mesela sen şimdi diyorsun ya acaba hazır mı değil mi mesela burada çok okuyorum çocuk erken diye mesela 25 aylıkken bırakmış öğrenmedi diye 35 aylıkken deniyor hala aynı bu ne oluyor on aylık bana göre beş şey yani çocuğa da zorluk biz bu sıcaklarda yazık günah yani elbet zorlanacak bazı çocuk kolay öğreniliyor sadece bazı daha zor öğreniyor burada seni çok aşırı tepki vermemen lazım sabırlı olman lazım bu kadar
musmustlu Makahma bazen sabır etmekte çok zorluyor. İnan kollarım çok acıyor ağrıyor. O kadar uğraşıyorum tuvaletten çıkıp altına yapıyor ve daha çiş ney onu bilmiyor. Bende bezden kurtulup rahat etmesini istiyorum ama illa da olsun diye onu etkilemekten korkuyorum bilmiyorum şaşırdım
Sevimkayaa Hazır değil belli ki. Kendinizi be çocuğunuzu da yıpratmayın. Oğlum 3 yaşında kendi bıraktı resmen. Siz üstüne gittikçe daha zor olur ve gece işeme sorunu yaşayabilirsiniz. Kendi haline bırakın zamanı gelince anlarsınız zaten
musmustlu Sevimkayaa evet galiba pes ettim. Çünkü kollarım çok acıyor ve sabır çok sınandı illa olsun diye çocuğun üstüne gitmek istemiyorum
musmustlu ArsAyz evet psikolojisini kötü etkilemekten de korkuyorum çünkü bir ömür etkileyecek çocuğu
musmustlu Elisa_01 desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ama bu şekilde zorlayarakta onu kötü etkilemekten korkuyorum. Çünkü artık tuvalete gidelim mi dediğim zaman kaçıyor korkuyor sanki ama gidince de artık alıştı sanki huysuzlanmıyor ama yapmıyor da
musmustlu Makahma evet bunu da söylediler. Ama bir yandan da çocuk hazır olunca zaten anlar ve bu kadar zorlanmazsın da diyorlar. Çünkü şuan çişi bilmiyor
Makahma musmustlu canım 1,5 yaşında da öğreniyor bebekler yaptıkça öğreniyorlar merak etme. Yani benim oğlumda bir hafta komple altına işedi 14 güne kadar da kakasını altına yaptı sonuç 1 ay oldu hepsi düzene bindi öğrendi
_Asilin_Annesi_ musmustlu her çocuk farklı tabii bunu siz bilirsiniz 10 15gun fırsat verin ustelemeden belki alışır. Oğlum 25 aylıkken reddetti 15gun boyunca hiç yapmadı gibi birşey. 32 aylık gibi denedim tabii kaçaklar olsa bile daha ilimliydi alıştı çise kısa sürede. Kaka işi baya zorladı 3 4 ay onunla uğraştım. Şuan 39aylik.
Abf musmustlu benim oğlumda 2.5 yaşında, 3 haftadır uğraşıyorum söylemiyor, kakasını çamaşırına yapıyor, çişini bazen lazimliga yapıyor bazen kaçırıyor, kafayı yemek üzereyim
musmustlu Abf çok araştırdım herkes farklı bir şey söylüyor. Herkesin farklı bir deneyimi var. Bende çocuğu da kendimi de zorlamak istemedim. Biraz ara vermek istedim. Çünkü çok üstlendikçe çocukta anne de yıpranıyor sabır azalıyor
hlyakent Ayssss1 bu süreçte dışarıya çıktınız mi kızım 22 aylık bugün çiş eğitimine başladık kakası geldi mi belli ediyor söylüyor uzun zamandır öyle ama çiş ne henüz bilmiyor yada biliyor işine gelmiyor 😅 neyse ben her akşam dışarıya parka götürürdm bu eğitim sürecinde napmam lazım yani bez bağlayıp çıkarmalı miyim yoksa bı süre çıkarmalı miyim siz nasıl yaptınız
Ayssss1 hlyakent ben ilk 3 gun evde kaldim 4. gun disariya ciktim mesela parka yada markete giderken ilkz amanlar cisini yapar yapamz hizlica evden cikiyorduk 🤣 3. gunden sonra zaten kac saat arayla cisini yaptigini anlayabiliyorsunuz o yuzden cisini ysptirir cikartirsiniz bir sonraki ihtiyacina kadar eve yetismeye calisirsiniz ben bez baglaamadim alistirma kulodu falanda kullanmadim o sekilde yaptim skinti yasamadim