makinistanne Ele yapisicak bi kivam olucak elini suyla islatirsin ufalarken yaklasik 15 adet kuru kaysi 15 adet gun kurusu kaysiyi suda iyice pisir yumusayana kadar sonra blendirla 16 tane hurmayi suda beklet yumusayinca kabuklarini soy
cekirdeklerini cikarip kayisilarla beraber blendirdan gecir prussuz bi kivam alicak daha sonra bi kaba 2 su bardagi tam bugday unu 1 su bardagi marketlerde satilan pirinc unu ben kent markasinin almistim 2 su bardagi pudra sekeri daha sonra kucuk bi kasede 2 cay kasigi karbonatla 2 yemek kasigi sirkeyi karistirip biskuviyi yapicagim kaba doktum bu karisim 2 yumurta yerine geciyor. 1 su bardagi zeytinyag koydum bir paket kabartma tozu ekledim keci boynuzu tozu yaklasik 2 yemek kasigi kadar ekledim aktardan almistim 2 silme cay kasigi tarcin ekledim malzemeyi iyice yogurdum tadina kivamina bakarsin cok civiksa daha un ekle tepsiye yagli kagida sekil verip dizdim 180 derecede ustu kizarana kadar pisirdim yaklasik 15 dakikada pisti daha sonra firindan alip sogumasini bekledim yumusacik oldular hamurun tadina mutlaka bakarsin canim tatli olmasi lazim
Daha sonra buzdolabi posetlerine koyup sıkıca baglayip buzluga kaldirdim 2 3 ay dayaniyo hani bisey olmuyo. Ve ben sade sutsuz pirinc unu pisiriyorum pistikten sonra icine 2 tane biskuvi atiyorum 1 tatli kasigi kadar organik keci boynuzu ozu pekmezi ekliyorum blendirlayip bebegime yediriyorum icine bazen muzda koyuyorum.