Emnecte Kızlar 2 ay 13 günlüğüz 3. Ayımızda rota ve menenjit aşıları oluyormuş isteğe bağlı tabi ben pek yaptırmak istemiyorum zaten çok önemli olsa sağlık ocakları neden yapmıyor diyorum kendimce ama çok kararsızım bebeği rota virüsü olan yada aşıyla hafif atlatan varsa biraz bana yardımcı olabilir misiniz çok delirmek üzereyim 😂
Eda1414 Emnecte özel bir aşı olduğu içim devlet karşılamıyor siz alıp sağlık ocaklarinda yaptırabiliyorsunuz rota aşısı ve menenjit çok önemli bir aşı menenjitten ölen bebekler bile var iki aşıyı da araştırın ve doktorunuza sorum ve maddiyatiniz el veriyorsa yaptırın
Durefsan Emnecte rotayı yaptırın bence. Daha çok küçük. Allah korusun ishal olsa erir gider. Aşı hafif atlatmalarını sağlıyor hiç yakalanmamayı değil zaten. Maliyetli olduğu için devlet karşılamıyor diye biliyorum. Önceden ücretsiz verilirmiş çocuklara. Ama şimdi öyle değil. Ki şu an salgın var ishal kusma vs. Bence iyi düşünün.
AbEsMu130125 Emnecte rotadan 3 gündür hastanedeyiz iki günde evde çektik resmen ölümü gördük kusma ishal kusma ishal aşı yaptırmamıştık maalesef yaptırsaydık nasıl geçirirdik bilmiyorum
Umutluluk Rota aşısını yaptırın yaptırın yaptırın ,ben yaşadım Allah düşmanıma vermesin 10 gün hastanede 10 gün evde çocuğum ölü gibiydi sayıklıyordu mahvoldu gözlerimin önünde eridi gitti .keşke yaptırsaydım dedim ama çok geçti artık
Deletedmom_116 Gereksiz olduğu için değil canım maliyetli olduğu için devlet karşılamıyor, bil istedim.
Dilruba_1 Aşı olup da ağır atlatanlar da var Aşı olmayıp ağır ya da hafif atlatanlar da var Siz karar vereceksiniz ben yaptırmadım
Deletedmom_116 Emnecte kendince önemsiz olduğu için karşılamıyor, önemli olsaydı sağlık ocağı yapardı diyorsun ya akıl yürütme mantığın yanlış bunu söylüyorum.
Dilruba_1 Deletedmom_116 aslında çok önemli olsaydı devlet neden karşılamıyor yazsa daha mantıklı olacaktı böyle bir şey ülkemizde neden riske ediliyor gibi gibi😀
Emnecte Deletedmom_116 anlıyorum ama neden devlet karışamıyor işte özel aşı yani bi çok aşı sağlık ocağında karşılanıyor ve yapılıyor zaten ben çevremde hiç atlatan yada bu virüsü taşıyan görmediğim için buraya yazdım çok kararsızım yaptırıp yaptırmama konusunda bu yüzden gereksiz diyorum yoksa tabiki bende çocuğumun sağlığını düşünüyorum ki biz çok hastanede yattık ve bi anne 10 gün aşı yaptırmadığı için hastanede kaldığını söylemiş içim acıdı şu an yani çok zor ya karsr vermek
ElifDefne3535 Emnecte rotanın ve menenjitin ne kadar önemli olduğunu bir araştırın isterseniz ben 30 yaşıma geldim her 5 yılda bir menenjit aşısı oluyorum. 3 ve 5 aylarda rotayı yaptırdık zaten ağızdan damla seklinde yan etkisi yok menenjit bexsero ateş yapıyor sadece nimerrix hiç yan etki yapmıyor ama bence yapılmalı
Dilruba_1 ElifDefne3535 ElifDefne3535 ben 30 yaşıma geldim her 5 yılda bir menenjit aşısı oluyorum Ben ilk kez gördüm her 5 yılda bir menenjit aşısı olan doktorunuz mu önerdi nasıl karar verdiniz 5 yılda bir yaptırmaya ?
Suasli ElifDefne3535 ElifDefne3535 rotavirüs aşısı için dikkat etmemiz gereken bişey var mı öncesinde veya sonrasında tecrübeniz var galiba sizin
ElifDefne3535 Dilruba_1 evet doktorumun önerisi ile dalağım olmadığı için ölümcül mikroplara karşı 5 yılda bir hem menenjit hem Pnömokok vurdurmam gerek