Filizvardar Merhaba kızlar 🌸 Kızım 28 aylık. Tuvalet eğitimine başlayalı 4 gün oldu. Kakasını şimdiye kadar hep tuvalete yaptı. Ama arada çişini kaçırıyor tabiki. Bu gece de bez bağlamak istemedim 3 gecedir geceleri çiş yapmıyo hiç bezi ıslak kalkmıyor. Ama bezi bağlamadığım için huzursuzum çalışıyorum eğer hece yaparsa ıslak kalırsa diye endişelerim var 😒sizler neler yaptınız bu süreçte gündüzle geceyi birlikte mi kestiniz yardımlarınıza ihtiyacım varr 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Zrrnyntr Filizvardar bizim de dokuzuncu günümüz. İlk 3 gün çok zordu. Hatta 4. gün acile gittik. Kakayı tuttuğu için öyle çok karnı ağrıdı ki endişelendik çok. Gece hiç bağlamadım. Gündüz geceyi birlikte kestim. Oğlum 32 aylık çok kurnaz hisseder de kafası karışır diye korktum açıkçası. Alarm kurup ara ara kontrol ediyorum. Islatmışsa değiştiriyorum. Kendi kendime şöyle dedim. İkisini birden keseyim en azından gündüzü halledince geceye başlarım. 9. gün ama hâlâ kaçırıyor. İnşallah öğrenecekler. Etrafımdan da ikisini bür kes diye tavsiye aldım çok öyle yaptım.
Zrrnyntr Filizvardar naçizane tavsiyem bir de bağlamadan deneyin ne güzel kuru kalkıyormuş. Eğer ıslatmaya başlarsa bakarsınız çaresine. Ama insan kafasına takıyor 9 gündür bende adam akıllı uyku yok. Ya ıslatırsa ya üşürse hep bir endişe. Ama bağlamayı düşünmüyorum ben.
biryavuzkusu Filizvardar ben ikisini birlikte bıraktırmıştım. Kafası karışmasın diye. Çocuk yapacak mıyım yapmayacak mıyım diye arada kalmasın🤣
Hiperaktifanneee Filizvardar bu kurban bayramı tatilinde başladık 3 buçuk yaşında oğlum ilk gün hep altına yaptı ama islanmaktan nefret ettiği için sonradan hep tuvalete yaptı çişini ama korkudan kakasını tutuyordu anne popom ağrıyor anne belim ağrıyor anne karnım ağrıyor diye ağlıyordu kakasını yapmadığı için bunların olduğunu biliyordum tutuyordum ama çığlık atiyordu yapmamak için sonra sonra aştı çok şükür gece ne olur ne olmaz diye bağlıyorum hala ama hiç ıslatmıyor kendini
Filizvardar Zrrnyntr inşallah öğrenecekler tabi ki canım teşekkür ederim. Benimde etrafımdakiler aynı anda kes çocuk bez var bez yok gibi kafası karışmasın dediler sabah kuru kalkmış kalkar kalkmaz da çişim var demiş anneme ☺️ inşallah atlatacağız 😍
Hatice2 Ben o yanlışı yaptım, gündüzü kestim geceyi kesmedim, şuan hala kendimi uykudan kaldırıp da gecesini bıraktıramıyorum, gece sık sık kalkıp kontrol edin geceyi de bıraktırın ama bez bağlamayın, öğrenecek ve illa kaçırdığı zamanlar da olacak
Filizvardar biryavuzkusu ben sizin gibi düşünüyorum kafası karışmasın diye bağlamak istemiyorum çünkü sürekli bez takmayacağız büyüdün diyip gece bağlamak hoş olmuyor bakıyor çünkü ☺️
oyku_moms1 Bizde bugün başlayacağız inşallah bakalım nasıl olacak kızım 25 aylık 😇 kozmik kadın var yıldız haritasına göre gün belirliyor ve o zaman diliminde bırakmak daha kolay oluyormuş debemk istedim
Seda23Yusuf Kızlar oğlum 3yas 4aylik acayip inatçı yok biyle bişey korkuyorum diyor yapmam diyor başkada bişey demiyor herşeyi denedim ikna etmeye çalıştım yok şuan bezli değil 10 dk bir soruyorum çişin varmı diye yapmiyacam tuvalete diye ağlıyo vuruyor bana napiycm artık ben ya
Filizvardar Seda23Yusuf kaka kitapları var arkadaşımın oğlan da 3 yaşından sonra bıraktı oda yapmak istemiyordu kitap sayesinde öğrendi bi araştırın derim 🙏🏻
Balbebeginannesiiii Bizde biraktik cok sukur ilk gun uzerine yapti 1 2 kere sonraki gun ufak kacirdi 3 gune alismisti aslinda ama simdi memlekete geldik 10. Gunde falaniz ya oyundan mi neden bilmiyrm uzerine yapiyo cisi geliyo gosteriyo ama kaciriyo normalmi hic bilmiyrm gerileme mi var yoksa normal surec bu mu acaba 😔
Filizvardar Balbebeginannesiiii çok normal bence oyuna dalıyolar çünkü bu süreç biraz devam edebilir diye duyuyorum etrafımdan bende
Makahma Merhaba benim bebeğim de 23 aylık bir aydır tuvalet eğitimindeyiz ben de gece ve gündüzü beraber bıraktırdım ama bebeğim gündüzleri çok fazla karpuz ve su tükettiği için geceleri iki kere kaldırıyorum uykusunu açmadan lavabonun yanına flaşı açıl telefonu koyuyorum bebeğimi klozeti otutturup uyur pozisyonda tuvaletini yapıyor geri yerine bırakıyorum gündüzde ara ara ufacık ufacık minik damla şeklinde kaçırmalar oluyor hala ama alıştık diyebilirim
Filizvardar Makahma çok iyi 👍🏻 gece bende kaldırayım o zaman sizin gibi en azındann korkum kalmaz benimde ☺️
DerinEge Filizvardar ben kızımda çok uğraştım. Söylediği halde tuvalete yapmak istemedi.korkutmayım dedim üstelemedim. 33 aylıkken emzik istiyor musun dedim (15 aylıkken bırakmıştı). Evet deyince tuvalete yaparsan veririm dedim anında yaptı. Meğer pislik olsun diye yapmıyormuş korktuğundan değil 😁 ilk gün iyiydi, ikinci ve üçüncü gün inatlaştık. Bu süreçte gece de gündüz de bağlamadım. Sonra kızım pes etti zaten. Alıştı öyle. Hatta ben gece uyandırmaya çalıştım altına yapmasın diye ama uyumak istedi gözlerini açamadı. Sonra her gece aynı saatte uyanmaya alışmasın diye gece de uyandırmadım. Süt içip uyuduğu halde yine de altına kaçırmıyor. Benim de çalıştığım dönemdi ve 1 hafta sinirlerim bozuktu hep. Ama emin ol sonu iyi oluyor. Gece de bağlama derim. Hatta ben bağlamayım diye kalan bezleri yok etmiştim.
Filizvardar DerinEge çok teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻 bende inanır mısınız yeni bez almıştım yedek dursun diye ama bağlamak hiç istemiyorum ☺️ Şuan da işteyim sürekli anneme bir sıkıntı var mı diye soruyorum inşallah bizde güzel atlatırız bu süreci ☺️
biryavuzkusu Filizvardar aynen öyle bencede ikisi aynı anda kesilmeli zaten gündüz tutabiliyorsa genelde gecede tutuyorlar.