sehpayacarpanserceparmak_ ilac kullanmiyorum benim durumum cok farkli kafa karistirmadan özet geceyim.
Anne tarafimdan genetik hastalik, bir teyzem bu hastalik yuzunden vefat etti ( dudak, dil, nefes borusu sisme sonucu kalp durmasi kan akisi kapanmasi vs vs) onun disinda ki 3 aile bireyi duzenli ilac igne kullaniyorlar baska kimsede yoktu.
Benim alerjim tamamen gebeligimde ortaya cikti öncesinde bic bisey yoktu 2 gebeligim boyunca cok cektim anjiodan dudak goz tum yuz kisacasi tum yumusak dokular siserdi hepsinde avil almak zorundaydim. Testlerin hepsi gebelik dolayisiyla yanlis sonuc verdi. Dogumdan sonra 3 kez ayri ayri aratirildi, Suan bilinen sperm alerjim var :) çünkü gebelikte korunma ihtiyaci duymazdik acikcasi bi kac kez kactigi oldu hepsinin sonucu sismeyle bitti. Haricen lateks alerjim oldugunu biliyoruz. Onun disinsa gida ve ilac alerjisi sonuc vermedi testler dolayisiyla ilac yazamiyorlar bu durumda. Tibbi kayitlarimda genetik yazdigindan direkt olarak avil dekort yapiliyor takipte kaliyorum. Ama dedigim gibi gebelik dışında 1 kez bile bu sorunu yasamadik. Doktor takibinde dogumdan 6 ay sonra korunmasiz iliski yasadik ama tekrarlamadi durum tabiki. O yüzden kesin olarak sperm alerjiside diyemiyoruz.. gebelige bagli olusan hormonal degisikler cok tetikliyor diyorlar sadece.
Ama teyzem bunun raporlu ilac ve iğnesini kullaniyordu.