Sinem61 NilDua taneli yiyecekleri verecekseniz ezerek verin soluk borusuna kaçabiliyor . Ama bence doktorunuza ya da sağlık ocağı hemşirenize sorun ne yedireceginizi ben tereddütte kalınca hemen hemşiremizi arıyorum
sadekahve_bitter NilDua bunların hepsi alerjik besinler Şeftali kayısı muz verin 6 aylık zaten ufacık tadım yapacak Birde kivi kış meyvesi
Gzdnr17 Nursena0606 ne kadar tükettiğine bağlı aşırı yenilirse bunlar olur temiz bilgi vermekte fayda var Çünkü karpuz kalsiyum magnezyum bakımından zengin bi besindir. Kemik gelişimi için ise çok faydalı 😌
Yigitefeninannesi_ NilDua karpuz verdim severek yiyor şuan 7 ay 26 günlüğüz kiviyi asit oranı yüksek diye 1 yaş sonrasi diye biliyorum üzüm. Kiraz falanda +8diye biliyorum daha vermedim henüz bende bekleyim burda tecrübeli olanlar aydınlatır
Mukaddeshnn Karpuz ve üzüm verebilirsiniz üzümler çekirdeksiz olmalı diğer sorduklariniz için de İnternetten Bi bakın ayına göre uygun mu diye. Ayrıca önce yoğurt ve sebzelerden baslasaniz iyi olur.
NilDua Mukaddeshnn biz ek gıdaya başladık 5 buçukta şeftali muz kayısı verdim şu ana kadar sadece. Demiri düşük bebeğimin kara üzüm acaba iyi gelir mi
benoyleuygungordum_ NilDua yeşil üzüm, karpuz, kayısı,muz ve kavun veriyorum. Şeftali alerji yaptı veremiyorum onu. Kiraz vermiyorum internette 8. Ay dediği için, onun dışında kivi alerjik olduğu için önermem ama çok isterseniz deneyin. Çilekte vermeyin çünkü oda alerjik meyve. Siyah üzümü hiç bilmiyorum internetten hangi ayda verilebilir bakın bi
Mukaddeshnn NilDua gelir sonuçta çocuk vitamin aliyor canm ama çekirdeksiz ver kabız olur yoksa suyundan etsin filmli emzikler oluyor onda ver Allah korusun boğazına kaçmasın dikkatli verin tabi siz daha iyisini bilirsiniz anne olarak
benoyleuygungordum_ NilDua alerjen değil bence verebilirsiniz. Ben üzümü kabuğunu soyup çekirdeğini temizliyorum meyve filesinin içine koyup öyle veriyorum sizde öyle verebilirsiniz tehlikesi olmaz
Poyrazylmz NilDua valla benimki 8 aylık kivi hariç diğerlerini veriyorum şuan (kivi alerjen) ama 6. ayda ben olsam karpuz ve kiraz da vermezdim mesela üzümleri bilemiyorum yani 6.ay için; elma muz armut şeftali kayısı gibi meyveler daha uygun diye biliyorum
Lidia NilDua Şuan yiyebileceği mevyeleri tavsiye ederim . Elma - armut - kayısı -şeftali- muz gibi ☺️
Semaaa39 Sebze olarak neler veriyorsunuz? Şuan oğlum 6 ay 21 günlük. Avakado,patates,kabak,tatlı patates,balkabağı,havuç, yoğurt,şeftali,kayısı,karpuz verdim. Semiz otuda vermeyi düşünüyorum ama sonra başka ne kalıyor? 😂
NilDua Semaaa39 yeşil fasulye vericem ben. Ben trendyoldan og markasını muhallebilerini aldım irmik bi de tarhana çorbasını aldım günde bir öğün bunlrdab veriyorum yarım çay bardağı kdar hazırlıyorum hepsini bitirmiyor
Irmakmelegim Semaaa39 taze fasulye verebilirsiniz severse benim cadi 23 ay 11 günlük mesela hiç sevmedi hiç yemes ama ispanak Semizotu köfte kabak kabak dolması bütün meyveler(kivi yi zorla yrr pek sevmez) herturlu sebzeyi taktirine 3 gün kuralı ile
Irmakmelegim NilDua kivi çilek bunlar alerjik meyveler riskli grup kziima 1 yaşından snra vermiştim kiviyi çilek ise 10 aylikti kızım verdiğimde ilk doktorunuzun önerisiyle ama üzüm çekirdeksiz olmak zrnda veriyorsanız 3 gün kuralı deneyin kiraz çekirdeğini çıkarın kucuk doğrayın taktirine deneyin çünkü kiraz ezmeniz zor karpuz kızıma 1 yaşında vermeye başlamıştım ama istiyorsaniz deneyin tattirin