Kızım 3,5 yaşında. Kreşe gidiyor 1,5 yıldır. Küçüklüğünden beri insanlardan çekinir utanır biri baksa yüzünü kapatır kalabalığa girse ağlardı. Kreşe gidince bu biraz daha azaldı çok şükür ama amranlarıyla aynı ortamda olduğunda bile kendi oyuncaklarını almayı onlarla oynamayı ilk başta beceren ez konuşamaz ve çekinir bayağı. Bugün kreşe hazırlarken cümle içinde oha kelimesini kullandı. Doğru değil kızım söyleme bir daha o kelimeyi dedim ama arkadaşlarımda söylüyor anne dedi. Onlarada yanlış olduğunu söyle bir daha söylemesine dedim. Olmaz söyleyemem diyor. Neden söyleyemezsin diye sordum çünkü utanıyorum dedi. Çok şaşırdım utandıpının farkında artık demekki arkadaşları arasında söyleyemediği konuşurken çekindiği haller oluyor. Hamileyken en büyük korkum buydu başıma geldi. Babası ve bendede çocuklukta utangaçlık vardı halada öyle ama bunu bilerek onu özellikle yetiştirmek istedim ama olmadı. Daha küçüklükten parklara götürmeler insanlar içine girip çıkmaya çalışmalarım üzerine titremem filan daha ne yapabilirdim neyi yanlış yaptım bilmiyorum. Açıkcası üzüldüm bunun üzerine. Bunu değiştirmek mümkünmüdür. Bir pedegog yada çocuk psikiyatristi buna iyi gelirmi sizce?