Ya arkadaşlar bütün komutları alan, her şeyi anlayan hatta sizi kandıran, kulağı işiten, fiziksel bi engeli olmayan yani kısacası otizm ya da benzeri bir farklılığı olmayan her çocuk illa ki bir gün konuşur dimi ??? Yine anksiyete perilerim geldi beynim susmuyor. Çocuğum 23 aylık olacak az kaldı ama baba dede mama bana annn diyor ciş de deyince çiş diyor attı diyor bazen bu kdr. O kdr çok gözlerimize bakıp bişeyler anlatıyor ki işaret parmağı sürekli havada bişeyler gösterip aaa uuu oyi oyi diyip duruyor çok heyecanlı sevimli güleç bi oğlum vardır ama yok yani söylediklerimizi tekrar etmiyor bu saydığım kelimeler hariç. Aynı durumda olup çocuğu geç konuşanlar aynı endişeyi yaşayıp bu dönemi atlatanlar var mı ? Doktor doktor gezmek dolaşmak istemiyorum valla hepsi bi şey söyleyecek ben zaten kaygı düzeyim aşırı yüksek bi anneyim oralara düşmek istemiyorum hemen konuşsun istitprum. Mesela şu da normal mi dışarıdaysak çocukların yanına pek gitmez yanlarında olur ama kendş oynar genellikle koşar merdiven inip çıkar ama aralarına karışmaz bu da normal mi ? Bazen yaptıklarını merak eder inceler ama o kdr. Ama ev ortamında karşılıklı oynar arkadaşlarıyla eğer kafa dengi biriyse…