Haminne Oğlum 1 hafta önce atipik otizm tanısı aldı yani atipik otizm gibi duruyor dendi. Pedagoga götürüyorum, yorumu bu şekildeydi. İçim rahat etmedi, yarın çocuk doktoruna götürücem fakat yaşadığım şehirde çocuk nöroloji yok. Beni direkt nöroloji bölümüne yönlendirse doktor ilgilenir mi?
Madamemom Haminne üstte kalsın ama çocuk nöroloji ve yetişkin nöroloji alanları çok başka diye biliyorum çok geçmiş olsun kalbinizi ferah tutun rabbime sığının en hayırlı sonucu alırsınız inşallah 🤲🏻💐 bulunduğunuz ilçe yada ilin ram merkezine de başvurun onlar daha iyi yönlendirir
mrz_04 Haminne cok çok geçmiş olsun 🙏🏻çok tv tablet telefon mu izledi acaba çünkü yengem otizimlı çocuklara eğitim veriyor. Ve elektronik şeyler çocukları bu hale getiriyor demişti. Ama sizin saydığınız şeyler bazı normal çocuklarda olabiliyor belirli bi yaşa kadar. Sonra düzeliyor diye duymuştum. Ayrı yeten Göz teması yok duygusal bağ yok. Tuvaletini falan altına yapıyor demişti durduk yere sürekli çığlık atmak bunları da söylemişti
Haminne Srap konuşmama, yaşıtlarıyla oynamaz tek takılır, çok ağlar ve çok çığlık atar, söylediğim bazı şeyleri anlar bazılarını anlamaz, dokunulmasından hoşlanmaz kendini sevdirmez ağlar
Haminne Dondurmalikahve 4 ay önce götürmüştüm, atipik otizme benziyor ama olmayadabilir demişti biraz izleyelim dedi.
-Sema- Haminne ismine kaç aylıkken bakmaya başladı? Bizimki 13 aylık hâlâ bakmıyor. Ayrıca nöroloji de psikiyatriye yönlendiriyor canım
Dondurmalikahve Haminne İzlese iyi olurdu bu tür şeylere pat diye karar verilmez ki uyaran eksikliği ile karıştırılıyor çünkü
Momyofthesun mrz_04 otizm kendi içinde ayrılıyor atipik otizm de onlardan birisi. Otizme göre daha hafif seyreder bireyin normal yaşantısına kanalize olması diğerlerine göre daha olasıdır atipikte. Kesin tanı için nörolojiye gitmesi gerekir annenin ancak belirtileri yüksek ihtimalle psikoloğu haklı gösteriyor.
-Sema- mrz_04 merhaba otizm şüphesi varsa ne yapılabilir? Oğlum 13 aylık ismine asla dönmüyor. Bizi de psikiyatriye yönlendirdi doktor 😔😔 aşırı hiperaktif, göz teması çok çok az var yok
mrz_04 -Sema- oğlum 14 aylık şuan 6 aydan sonra isimiyle seslenince bakıyordu. Çok çok geçmiş olsun doktor öyle dediyse. Hiç vakit kaybetmeden götürün. Allah korusun birşey var ise erken tehşis önemli 2 yaşına kadar Tv den uzak tutun çocukların beyinine çok zarar veriyor en fazla günde yarım saat motor gelişimini artırırıcak oyuncaklar alabilirsiniz birlikte oynayıp aktiviteler yapın. Kendi kendine yemeğini yesin mesela. İnşallah en kısa sürede geçer 🙏🏻
-Sema- mrz_04 sağolun ama varsa geçecek bir şey değil. Rabbim korusun da inşaAllah yoktur amin. Çok stresliyim, bir de başka sıkıntılar var sağlık yönünden o yüzden bunalıma girdim iyice