belinayinannesii balik olarak genelde levrek yediriyorum yüzey balığı olması lazım bir de donemin balığı olması lazım tazeliğini açısından. Palamut da olur ama Norveç palamudu taze olmaz yerli palamut alıyorum.
Pankek şöyle; seftali, muz, elma ya da elma armutla yapıyorum. Meyveleri rendele, içine 1 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt, 1 yumurta sarisi, 1 2 tatlı kaşığı kadar hurma ya da keciboynuzu özü (e bebekten alıyorum onlari) boza kıvamına gelecek şekilde de tam buğday unu yarım çay kastiği da karbonat ekleyebilirsin kabarmasini saglar ama o sart degil. Biraz da zeytinyağı ekliyorum kabızlık için. Hafif yagli tavada avuç içi büyüklüğünde yapıyorum. Elmalı yapacaksan tarçın da ekle biraz lezzet katiyor. Yoğurdu ne kadar koyarsan o kadar yumuşak oluyor yemesi kolaylaşır ama çok da fazla olmaması lazım tabi ben bunların hepsini göz kararı koyuyorum kıvamı tutana kadar