DuyguveUygar Merhabalar sevgili anneler, Oğlum bugün 5 buçuk aylık oldu ve ilk kez havuç verdim 🥕 sevdi gibi bence arkasından su içirdim. Sizde durumlar nedir nasıl ilerlediniz? Neler veriyorsunuz, ne kadar veriyorsunuz? Fikir olsun birbirimize❤️
Sekerpare_ DuyguveUygar Ben kızım 6 aylık havuç haşladm buharda bir çay kaşığı vereyim dedim midesini bulandırdı
Deletedmom_110 DuyguveUygar 6 aylıgız yoğurt elma şeftali kabak patates havuç kırmızı bıber muz dut pekmezi e bebek makarna yiyoruz😀❤️ bebek irmiği birde tarhana tavuk çorbası da sevdi sorryyy unuttum
Sekerpare_ DuyguveUygar Şu an sadece anne sütü veriyorum günde bir kez yoğurt canım onun dışında bir şey vermiyorum. 9 aylık olana kadar vermeyi de düşünmüyorum. Oğlum da 4 aylık iken geçtim ek gıdaya çabuk bıktı kızımda eski usul yapacağım anne sütü yoğurt 9 aya kadar ondan sonra ek Gıdaya geçmeyi düşünüyorum. Urfadayım burada herkes öyle yapıyor çocuklar topaç gibi
Ececiiim Sekerpare_ çabuk bıktı derken nasıl oldu tam olarak? 9. Ayda ek gıdaya geçişi duymamıştım hiç geç kalınmış gibi geldi
Sekerpare_ Ececiiim Hayır geç kalma değil canım zaten 6-8 ay arası sadece tadım öneriliyor ondan sonra ek Gıdaya geçmeli. Oğlum da 4 aylık iken geçtim ilk çok güzel yedi sonra ek gıdayı reddetti. Kızım da anne sütü yoğurt püre şeklinde ilerliyoruz Eylül ayında çorbalara geçeceğim ama benim sütüm var siz mama veriyorsanz o ayrı
CihangirAslan0 Deletedmom_110 nasıl ilerlediniz peki benim oğlumda 6 aylık 2 gün yoğurt verdim bugün kabak vericem yarında havuçla devam ediyim diyorum
Deletedmom_110 CihangirAslan0 yoğurt harici 3 gün kuralı yapmadım kuzum ilk bebeğim de de yapmadığım oğlum da da şükür bişi olmadı alerjik yumurta da yapıcammm 3 gün kuralı birde gerisini veriyorum
ikiyavruskaannesii Yoğurt işini hallettik. Kabak işini de hallettik. Bugün havuç tadımı yaptık onu da sevdik. Patates tadımı yapacağız 2 gün sonra🥳
DuyguveUygar ikiyavruskaannesii maşallah bende yarında havuç verdikten sonra yoğrt yapmayı düşünüyorum
Ececiiim Sekerpare_ yok oğlum anne sütü alıyor sadece. Sizin tarihlerinizi doktor mu söyledi? 4. Ay çok erken 9 çok geç tuhafıma gitti. 6. Aydan itibaren öneriliyor da ilk defa gördüm
Sekerpare_ Ececiiim 4 aylık iken mecburen geçtik canım ağır corona oldu ne emdi ne biberon tuttu devlet ve özelde ki doktor kontrolünde geçtik. Çabuk sıkıldı sonra. Kızımda da Eylül ayında çorbalara geçeceğim eski insanlar hep öyle yapmış ek gıdayı ömür boyu yiyecek zaten anne sütü önceliğim. Zaten 8 aya kadar tadımlık olmalı ondan sonra ek gıdayı öneriyorlar. Ben Eylül ayına kadar anne sütü ağırlıklı yoğurt püre şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum. Urfadayım buralı değilim buradaki herkes de öyle yapıyor çocukları görmelisin boy kilo maşallahı var